You are here

HITACHI CMT2990

4 posts / 0 new
Last post
lizi73
lizi73 picture

sziasztok.megint megakadtam egy gyönyörűséggel.hitachi cmt2990 tipusú csoda, már többen is próbálkoztak vele de nem sok sikerrel.egy rossz zenert már találtam benne,de valami nagyon okos beletett egy tl431-et egy kis tyrisztor helyére(ami egyébként túl feszültség elleni védelemre szolgál.) a tyrisztor tipusa 03P2M ,hol lehetne ilyet szerezni,vagy mi jó helyette?ja és köszönöm a rajzot ennek az oldalnak,de az első már a hibakeresés elején találtam benne egy elkötési problémát D744-es dióda nem az R958 hanem a D745 lábához kapcsolódik! egyébként OKÉ a doksi.(a készülék hibája a hálózati kapcsoló bekepcsolása után a POWER(STby) led világít majd a TIMER led felvillan és megáll a táp primer oldala. az ON-OFF jelet kiforrasztva a bekapcsolás után a TV készenlétben marad a sorvégfok táp 44V .a kiforrasztott pontot összezárva próbál indulni de újból megáll a táp.szerintem a szekunder oldalon nincs zárlat és a primer oldalon is mérve minden jónak tűnik.) a tyrisztor nélkül is mennie kellene,vagy nem!?!?nem egy sűrűn előforduló készülék de hátha tud segíteni valaki.köszike.

Comments
mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Picit zavaros a leírásod, szerintem próbáld meg jobban tagolni és összefüggőbben írni. Van itt néhány nagyon jó szakember, de könnyen elfáradnak és ha érthetetlenül fogalmazol, vagy túl sokáig nyúzod őket, akkor nem foglalkoznak veled.

Ez kell teneked:

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/108870/NEC/03P2M.html

Azért tettek bele TL431-et, mert az áramköri jele nagyon hasonló és valószínűleg egy amatőr úgy gondolta, hogy jó lesz az is helyette.

Helyettesítő típus meg bőven találsz a lomexben. Ez egy elég szerény teljesítményű tirisztor. A lista elején több is jó lesz neked:

http://kepfeltoltes.hu/view/090125/tir_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ami a kapcsolási rajzot illeti: Mindennapos, hogy apróbb eltérések vannak a készülék és a hozzá mellékelt rajz között. Egy-egy revízió váltáskor apróbb módosítások üzemszerűen bekerülnek a kapcsolásba, de az is előfordul, hogy a gyártás folyamán utólag talpalják meg a készüléket. Ez tehát nem számít különleges esetnek...

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz lizi73!
Az rendben, hogy nyitottál új témát, de háromszor?? :-)
Üdvözlettel:
exGelkás

0

lizi73
lizi73 picture

a háromból csak egyet kellene törölni.merthát ugyan a doksi hibára is felhívtam a figyelmet.majd teszek fel fényképet(ha lehetséges) a sassziról amiból látszik ,hogy a gyártósoron az utólsó pillanatban módosították ezt a részt,a rajzot viszont már nem.egyébként a tyrisztorról mi a vélemény,merthogy ez a központi téma vagy nem?

0