You are here

HITACHI FT-M1 HA-M1 javításában szeretnék segítséget kérni ( Megoldva )

9 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
Van egy HITACHI FT-M1 / HA-M1 SM készülékem ami kb 10 évet pihent a szekrényem alján. Amikor elraktam még működött, de a napokban kivittem a telekre, hogy szóljon ott valami, de a tuner részével valami nem stimmel, mert halott az a része. Csak a tuner része az ami nem működik és ebben szeretném kérni a segítségeteket, hogy kb hol keressem a hibát.
Üdv.
Tibi

Comments
Kumi
Kumi picture

Szia!
Nem OIRT URH-s a tuner benne?
Van FM zaja?
Üdv.: Kumi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Nem a normával van a gond, mert sem az AM, sem az FM része meg sem mukkan. Síri csend. Semmi zaj. Viszont a Phono, és az AUX hibátlan.
Tibi

0

Kumi
Kumi picture

Szia!
Én a kapcsolókat mérném meg első körben.
Kap-e tápfeszültséget a rádió rész?
Ha a kapcsolási rajzot megnézed, akkor a tápegység és erősítő panelt egy 6 pólusú csatlakozó és kábel köti össze a rádiópanellel.
Ezen keresztül kap tápfeszültséget a rádiórész.
Ténylegesen mérhető a tápfeszültség a rádiópanel oldalán?
Üdv.: Kumi

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Igen mérhető, mert a tuner részben van az AUX, a Phono része is és azok működnek.
Tibi

0

Kumi
Kumi picture

Szia!
Igen, ebben igazad van.
Nézd meg az IC401 stabilizátor után a feszültséget, illetve a kapcsolósort.
Kapcsolási rajz részlete mellékelve.
Üdv.: Kumi

0

csakyt
csakyt picture

szia
Köszönöm a hozzászólásodat. Végül az r420 volt a bibi. Nem tudom az állásban, hogy szakadhatott meg, de ez szakadt volt. Igaz nem volt itthon 15Ohm.-os ellenállásom, de ideiglenesen egy 10-es is megoldotta. Hétfőn kicserélem 15.-re ls hadd szóljon!

Tibi

0

Kumi
Kumi picture

Szia!
A kapcsolási rajz szerint az R420 ellenálláson keresztül kap tápfeszültséget a PHONO IN előerősítői és a TAPE IN előerősítői.
Ha ezek működtek, akkor van némi eltérés a kapcsolási rajz és a készülék tényleges megvalósítása között.
A lényeg, hogy működik.
Üdv.: Kumi

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Valójában az történt, hogy amikor kivittem a telekre, akkor és összedugtam, akkor az AUX kapcsoló ledje világított. nem dugtam rá semmilyen bemenetet, csak az erősítő, ahonnan a tápot kapja, és a tunert kötöttem össze, majd amikor a hangfalat rákötöttem, átkapcsoltam az FM.-re, akkor nagy kuss volt. Akkor elkezdtem kapcsolgatni a bemenetek között és mint az AUX, mint a Phonó ledjei a váltáskor bekapcsolt. Egyedül az AM és az FM résznél nem jelzett működési állapotot.. Valójában a kapcsoló gombok kontakt hibáira gondoltam, de amikor te azt írtad nézzem meg az IC301 feszültségét, akkor azon nem találtam semmit. Innen indultam ki, Az IC202 feszültsége rendben volt, így a bemenettől kezdve elindultam az R425 irányába ahol rendben volt minden. Amikor az R420 irányába indultam, azonnal belefutottam a hibába.
Gyakorlatilag a te javaslatodból kiindulva fogtam hozzá. De most jó. Igaz recsegnek, ropognak a potik, de majd kap egy kis anyagot, aztán adj neki. Még egyszer köszi.
Tibi

0

Sponsored links