You are here

HÖHER H22LX700D Hang van, kép nincs, háttér világít! A Tcon ( B.PLTCON6A ) panelről hiányzik a zd3-as dióda!

6 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok! Nem rég hozták ezt a készüléket, Hang van a kijelzőn nincs kép, de a háttér világít, mintha nem volna összedugva a kijelző a T-connal. Szétszedve, a t-con modulon lévő három tranzisztorhoz nem lehet hozzáérni, de kimérve egyik sem rossz. A t-con száma :
B.PLTCON6A , a másik száma: KB-6160 94V-0 MS-1E198407.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most néztem át a készülékeket, és ez is meg van. Most megint megnéztem, a háttér világít, de kép nincs rajta sima fehér, de tcon nélkül is ilyen. Rajzot eddig nem találtam hozzá, de még a tconról sem. A kijelző nélkül is melegszik a 4,7uf kondik mellett az smd tranzisztorok, de a ZD3 dióda hiányzik, de ez mi lehet, mert ez is smd ( Ez a 9075 felírat alatt a második kondi mellett volna ). A tranzisztorok átmérve, de ezek jók. A tconra bejövő feszek 5V körül vannak, kijelző felé még nem mértem, de milyen feszültségeknek kellene lenie?Ezen a gamma ic HX8915-A, ezt most rendeltem az aliról, a ZD1és aZD2 egy sárga csík van, de a második nem látszik, ez lehet a tcon hibája? Teszek fel képet a main és a tcon-ról. Segítségeteket előre is köszönöm!

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A kijelző típusa: V216B1-LN1, ez egy 55 pines csatival csatlakozik a Tconhoz. Ezt a kijelzőt hogy lehetne kipróbálni hogy jó-e, vagy tcon helyettesítő létezik-e hozzá?

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv picture

Azok a tranzisztorok inkább feszültségstabilizátorok, amik rovidzárat jeleznek, ha annyira forrók, hogy nem lehet hozzájukérni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori picture
*

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pásztor
Pásztor picture

Szia

Köszi a képet, de a dióda mi lenne? Itt rajta van a képen, csak itt fekete csík a jelölés, ez 1n4148 lenne, csak smd ben, vagy zéner dióda?

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content