You are here

Hogy/mit mérjek? (pirosan villogó LED, kép nincs, Samsung UE32F5500)

1 post / 0 new
kisskd
kisskd picture

Üdv mindenkinek!

Remélem így elfogadható a cím, kérdésem elsősorban általános lenne, csak másodsorban a konkrét esetre vonatkozó. Kerestem service manualt itt, az abban lévő (alapabb) lépéseket követném el, lelkes hobbistaként, hogy aztán a bűnös panelt cserélhessem.
Ahol elakadtam, az az, hogy a hibaelhárítás szekcióban leírt méréseket nem minden esetben tudom, hogyan kellene végrehajtani. A multiméterrel aránylag jóban vagyunk amíg egy vezetéket, vagy egy be nem kötött csatlakozót kell mérni, ahol megakadtam:

- fektetve beépített, 2 soros csatlakozó "alsó" sorát bedugva hogyan szokás mérni? Asztalon ki kell forgatni a panelt, úgy összekötni, és panel túloldalán mérni a forrszemeket, vagy van jobb trükk? (lsd. UE30F5500 20pin-es vezetékén a BLU szálat)

- ahol pl. ilyen szerepel: BD206/BD201: B12VS, azt úgy kéne érteni, hogy a két pont közt kéne ennyit találnom, vagy bármelyik pont, és a GND közt?

- van olyan BDxxx pont (kb. mind, ami a "No picture" hibaelhárítási sorban szerepel), amit nem látok a panelre szitázva, csak egy kb 10x10px-es kép van róla a service manualban, amin 1-2-3 alkatrész be van karikázva. Ilyenkor én vagyok vak, vagy hogyan kéne értelmezni ezeket? (manual képet, meg saját fotót egymás mellé vágva csatoltam)

- a T-CON-on a BD1-et, meg a B1.1V(T-CON-TP) rajz nélkül meg főleg nem találom (de itt előfordulhat, hogy átsiklottam a szitázáson)

A konkrét hiba amúgy úgy kezdődött, hogy időnként (nem folyamatosan) a menü (és csak az) volt csíkos, majd 1-2 ki-be kapcsolgatás után sötét lett minden. A piros LED áram alatt fixen világít, bekapcsolás után villog, távirányító nyomkodásra gyorsan villog, menü hang nincs, ha lehúzom a táő-main közti kábelt, akkor a háttérvilágítás megy, a tápon amit kerestem, megtaláltam kimenő feszültséget.

A segítséget előre is köszönöm!

File attachment: