You are here

Hordozható kis Orion DVD akkuról nem működik.

7 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Van egy saját hordozható kis Orion DVD-m, (két kép mellékelve) ami kifogástalanul működik tápról, de akkuról semmit nem csinál. Az akku jó, kapcsoló jó, csatlakozó jó.
A segítségeteket kérném (tanácsot, vagy rajzot), hogy hogyan induljak el?
Köszönettel:
Attila

Comments
RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Szvsz talán az eredményes hibafeltárás ebben az esetben akkor történne a legegyszerűbben és célravezetően, mikor az akkumulátorból kilépő feszültség mérésével, akár rajz nélkül is, lenne behatárolva, hogy hol szűnik meg a feszültség és miért. 
Nagy a valószínűsége SzBálint fórumtársunk által írt hibalehetőségnek is.

üdv
RTZ

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a tápcsatlakozásnál a hüvely átkapcsol?

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Ezeken már túl vagyok. A +táp elmegy a panelen az akkucsatlakozótól egy darabig, és ott elvesztettem a fonalat a kétoldalas nyákon. Átugorva: a ki-be kapcsolónál is megvan, innentől nem tudom követni...      
Most kaptam egy rajzot (Zsugori kollégától), folytatom...
Köszönettel:
Attila

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Sajnos a rajz elég rossz minőségű, ha kinagyítom, akkor is olvashatatlan. Annyival jutottam előréb, hogy lehúztam az akkucsatlakozót, és a +,- -ra a saját tápomról tápról adtam 7,4V-ot, és elindult (A középső , BMjelű vezeték tehát nem szerepelt.)  Pár percig hagytam, és örültem, de aztán visszadugva az akkucsatlakozót, megint nem működött, és utána már a külső, saját tápegységemről sem. A saját adapterjéről viszont igen. Az akkuról jövő középső, BM jelzésű vezeték mit csinál?
Köszönettel:
Attila

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az akkucsomagban levő hőérzékelő/termisztorszokott lenni, néha pedig az akkuközép
A középső szálat lehúzva próbáld
Ha termisztor. akkor a másik lába testen van

Bálint

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Azt hiszem, rájöttem, amikor (miutánmár az én tápomról sem indult) két db. pár száz ohmos ellenállást kötöttem a +-BM és a --BM közé, mikoris azonnal elindult, stabilan, sokszor egymás után. És igazad van, ez egy akkuközép lesz. Viszont a hiba ennél fogva mégiscsak az akku. Nem szimmetrikus, az egyik fele nem áll a helyzet magaslatán...  Végülis az adapterével használható...
Köszönöm a hozzászólásokat!
üdvözlettel:
Attila

0