You are here

Horizon 32HL7320F 17MB140 flash probléma

8 posts / 0 new
Last post
Laci61
Laci61 picture

Üdv mindenkinek! Ezen a készüléken a hibajelenség hogy bedugom a készüléket, azonnal indul, jön a "horizon" felirat, led villog, majd 5-6 mp múlva készenlétre kapcsol. A készülékről indítva indul, "horizon" felirat, majd pár másodperc után eltűnik, háttérvilágítás marad, kb 10mp után leáll, majd indul újra, eközben a készenléti led villog folyamatosan. Kivettem a 25Q128- at egy 17MB140- ből bontottam egy másikat, bele raktam, a hibajelenség nem változik, kivettem beraktam az íróba, tartalom van benne, törölném, kiírja hogy törölve, de visszaolvastatva benne van az adat. Eredetit is próbáltam törölni azt sem törli. Kerestem egy szűz ujjat, üres, bele írtam az adatokat, visszaolvastatom, benne van. Gondoltam próba következik, töröltem az adatokat, törölte. Bele írtam még egyszer, be raktam a TV-be, nem indult vele, kivettem, be az íróba, már azt sem törli. Most van 3db 25Q128- am ami nem törölhető. Tehette tönkre a TV?

Comments
Laci61
Laci61 picture

 A feloldást sikerült másik programmal megoldani, de sajnos bele való tartalmat nem találtam sehol, VES315UNDB a kijelző tipusa, ha esetleg valaki ki tudna segíteni egy tartalommal azt nagyon megköszönném. 

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
A 17mb140 flash tartalmában be van állítva a write protect. A ch341 íróval tudom csak feloldani, az EZP2030 nem képes letörölni többet ha egyszer megírom.
Amúgy nincs benne semmi trükkös, csináltam már néhányat. Ha van hozzá jó tartalom, simán működik újraírás után, illetve eddig még mindig összejött.

1

Laci61
Laci61 picture

Ch341-el írtam, és töröltem volna. Azzal hogy csinálom meg a feloldást?

0

manyizoli
manyizoli picture

1

Laci61
Laci61 picture

Köszönöm a tippet ez bevált, Most már csak gyakorolgatok hogy egy normális tartalmat hogyan tudnék bele írni.

0

Laci61
Laci61 picture

Nos letöltöttem a programot a CH341-hez, és az azt mutatja hogy nincs a 25Q128 lezárva, ebből arra a következtetésre jutottam hogy a mainboard ölte meg az IC-ket, hogy ez hogyan lehetséges nem tudom. Az utolsót lehetett írni, törölni, olvasni mielőtt beraktam a készülékbe, miután kivettem már csak olvasható volt.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A CH341 -hez több íróprogram is van, és a NeoProgrammer 2.2.0.10 -et használom. Az ebben lévő unprotect szinte mindig kinyitja a blokkolt spi flash-t.
Ha nem nyitja, akkor Edit Sreg, és nullára írogatom, majd ok. két három átírás után kinyílik.

0