You are here

Hörmann lineamatic kapunyito vezérlés nem működik

5 posts / 0 new
Last post
nogebt

Hi.
Van itt nálam egy a képen láthato panel..
Elvileg ha jol tudom ez egy Hörmann lineamatic (?)... Nem is ez a lényeg.. Megvan a bekötése... Hanem ami a gond az hogy a jobb sarokban a 2-2 puffer kondi közötti inverter nem dolgozik csak pulzál a feszültség.. A szerepe szerintem az hogy a 7805-re és a belső elekteonikára ne engedjen tul sok (35?) feszt a bejövő 24 vagy több ac ból.... Ha 18v ac rol hajtom és átkötöm a fetet akkor elindul a rendszer.zöld led villog és néha müxik. Ilyenkor a piros led 6x villan... Ami nem jó jel.. A 7805 re kb 26v megy... Az inverter rész alkatrészei elvileg jok..
Találkozott már valaki hasonlo problémával??
Ha jol gondolom akkor az invertert az EXT. FUNK sorkapocs feletti részben lévő Ez3p648 ic vezérli... Itt is méregettem... Az ic.n kivül mindent jonak találtam... Juhász T kollega sokat segitett a panel megismerésében..

Javitott vakaki már ilyen panelt ilyen hibával

Üdv. Egon

File attachment: 
Comments
zsugori
zsugori's picture

szia
lm224 az Ez3p648

0

Vote up!

You voted ‘up’

GLaci63

Szia,

Segíteni sajnos nem tudok, de ugyanilyen, és nagyjából azonos korú panel ment nálam is tönkre nagyjából ugyanilyen hibával. Általában el se indul az inverter.
Próbáltam visszafejteni, de nagyon sokra nem jutottam még.
Ha sikerült megjavítani vagy legalább van hasznos infód, akkor nekiugrok én is :)

Köszi, GLaci

0

Vote up!

You voted ‘up’

nogebt

Hi.
Már régebben volt ez a panel baleset...de mivel nem sokra jutottam a fent leírtakon kívül és a tulajnak is sürgős lett volna a javítás ezért visszaadtam a panelt és valszeg vett egy újat...
Kaptam volna donor panelokat is de mindegyiknek hasonló gondja volt...

üdv: egon

0

Vote up!

You voted ‘up’

GLaci63

Köszönöm, akkor magamnak kell visszarajzolnom... már nem sürgős, mert le lett cserélve, de hátha fel lehet támasztani :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content