You are here

Hörmann Linematic vezérlés halott.

8 posts / 0 new
Last post
kferi
kferi picture

Sziasztok!

Hörmann Linematic vezérlés meghalt. 24V ok, de onnan nem ment át a táp a móricka kapcsolós tápra. Valamiért beletettek egy SM4007 diódát ami szakadt volt.

De nem csak a dióda, hanem az odavezető NYÁK is. Látszólag kétoldalas nyák, de a fene üssön Hörmannba végül 4 rétegű a nyák, mert a diódához menő vezeték a belső huzalrétegen van és persze szakadt. Ezt használta biztosítéknak mert egyébként nincs bizti sehol.

Utána van valami egyszerű táp ami a 7805-nek csinál kisebb tápot mint a 24V egyenirányított DC. Ez halottnak tűnik. A rárakott IRF9014 FET-et jónak mértem, mást hibát nem találok, de a 7805 biztos nem kap semmit.

Merre tovább? A 4 rétegű nyákot lehetetlen lerajzolni, mert gondosan telefóliát raktak a két külső rétegre.

Felmerült, hogy a 7805-öt egy öcsipaneles kapcsolós táppal táplálom meg.

 

Comments
kferi
kferi picture

Szétszedtem a motor hátulját. Mi a jó kurva anyjának szegecseli le a barom?

A panelon zsír volt. Lefújtam, lemostam. Ráadtam a tápfeszt és a nyákon pici szikra látszott.

Valószínűleg a zsírtalanítással lemostam a zárlat nagy részét, de mivel az tartósan fentállt azért hagyott nyomot. A panel nem volt lelakkozva és vagy eredetileg is szar minőségű vagy a zsírba belement a hajtóműből némi fémforgács, de ez okozta a zárlatot. Kitakarítottam a szigetelő sávot és lefújtam Plastik 70-el. Most nincs zárlat. Holnap összerakom mert a lakk kegyetlen büdös.

Kíváncsi leszek. Ha működik akkor a penelen egy FET csere 100eFt, itt meg némik kapirgálás 50eFt-ot vált ki. Remélem bejön.

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia. szerelési, kezelési,   talán van benne használható információ

https://czencz.hu/sites/default/files/letoltesek/lineamatic-tolokapu-moz...

Bálint

0

kferi
kferi picture

Sajnos ez pont a Hörmann patkányságát mutatja, hogy csak annyi van benne ami a szereléshez kell. Aztán ad egy másik panelt 100eFt-ért ha egy ellenállás rossz rajta. 4 rétegű panel, még visszarajzolni sem egyszerű, max kínkeservel kiméregetni.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Próbáld ki hogy ha az 5V megvan akkor a többi része rendben működik -e. Ha igen, akkor szerintem a 24V-ról egy ali-s step down konverterrel tápláld meg a 7805 -öt.
A stab ic -t hagyd benne, megvédi a vezérlést ha túlfeszültség érkezne. Elég 8-10V a bemenetére, úgy még nem melegszik túlzottan.

0

kferi
kferi picture

A védelmi elektronika amiben a pFET van az valahogy figyeli a motort kapcsolgató FET-et.

Egyértelműen hibás volt nFET. Kicserélve a védelem visszakapcsolta az 5V tápot.

Visszaraktam a helyére, de megint eltűnt az 5V. Viszont az 5V-os stabkocka forró lett. jelöletlen csatit lehúzva visszajött az 5V.

Az a csati a motor hátuljához megy elvileg, ahol a motornak van a visszajelzése. Ott biztos, hogz zárlat van ami rövidre zárja az 5V-ot.

A motor nFET valószínűleg ezért halt meg.

Folytatás ha lesz időm....

0

Joe
Joe picture

Szia!

Tehát a stabkocka működik. Mögötte zárlat van. Keresd merre, mi az. Nem irigyellek a 4 rétegűú panel miatt. :(
 

1

kferi
kferi picture

Az amin nem megy át a fesz az valami védelmi elektronika ahogy olvasgatom.

0