You are here

HP CLJ 4650DN kalibráció vagy lézeregység hiba?

6 posts / 0 new
Last post
szeva000
szeva000 picture

Üdv!
At ismerősöm kiszedte a CLJ 4650-ből a lézer egységeket megtisztítani...Sztem koszos sem volt,a sárga toner szórja a port :)
Azóta a sárga kb fél centiméterrel jobbra eltolódva,a magasságokkal is gondok vannak(a kép mellékelve)...Megnéztem én is,jól vannak visszarakva elvileg.
A kérdésem az lenne,hogy a nyomtató miért nem hajlandó kalibrálni magát normálisan?(kalibrálást végrehajt,de az eredmény mindig ez marad...
A válaszokat előre is köszi!

"FONTOS! Olyan fórum téma nevet válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. Egy lehetséges jó elnevezés
pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2, a tápja nem indul
Az nem elég, hogy pl: "LG LCD-TV" vagy "HP laptop" és hasonlóak. Illetve érdektelen, nem releváns információt se tartalmazzon a cím!
A helytelenül elnevezett topik felfüggesztésre, majd 48 óra után törlésre kerül! Felfüggesztett állapotban nem tudnak mások addig hozzászólni, amíg ki nem javítod a címet.
A hibás cím utólagos javítása (48 órán belül) a "Szerkesztés" fülre kattintva végezhető el."

File attachment: 
Comments
cjvizi
cjvizi picture

Hello
Van egy tippem mi okozhatja: ha kep a hengeren rendben van akor csak a fuser a hibas! Ha nyomtatas kozben megalitod es kiveszed a tonert, es megnezed a hengeren hogy a nyomtatando kep rendben van es a papira rendesen at les teve akor csak a fuser cserevel lehet a problemat orvosolni. szines nyomtatokal nem foglalkoztam csak monocrom, de aszt hiszem ez majd segit! Most neztem utana es mintha tobb hengeres lenne, de akor a papiron kell a kepet szemugyre venni mielott at megy a fuseren. Bocs az ekezetek miatt Romania!
Udv.Vizi

0

szeva000
szeva000 picture

Hali!
ez is lett a vége,hogy menet közben lenyitottam a transfer beltet és így már egyértelműen látszott,hogy a cyan tonernél a dobon már hibás a festékezés.
Hála égnek 2db gyári tonernél ugyanez a hiba.....

0

szeva000
szeva000 picture

Eljutottam odáig,lézer egységek ki,újra beállít.kalibrálva jó is lett....de előjött egy fura jelenség(képeket mellékelek)...Ez pedig most jött elő szétszedés-összerakás után elvileg.Tonerek cserélve,új tr. belt és fuser is próbálva volt.Igaz fuser csere lesz,az már a végét járja.

File csatolás: 

0

scorpyo
scorpyo picture

A HP nyomtatók szeretik az eredeti tonert. Ha a sárga szórja a port az már gond.

0

szeva000
szeva000 picture

jaja,de nem ez a gond tutira,mert előtte ment a nyomtató rendesen(az,hogy most szór a sárga,gond,de nem ez a hiba okozója)....Próbáltam nemrég másik tonerekkel is és ugyanez a helyzet.

0