You are here

HP Compakt d530 usdt.

14 posts / 0 new
Last post
Stocker
Stocker picture

Sziasztok !
Uraim kérlek titeket segítsetek nekem. Hoztak egy PC-t HP Compakt d530 usdt ami megfelelő felszereltségű kivéve a VGA-t az alaplapi,és szeretnék kártyát belerakni de! csak egy PCI aljzat van mint bővítési lehetőség a gépben. Szóval szeretnék egy olyan VGA kártyát amit a fehér PCI foglalatba belemegy és hogy még bonyolítsam a helyzetet a hely szűke miatt nem fér bele amit találtam mert kb. 3cm hosszabb a kari. A fészek mérete 137.5 x 95 mm a képen láthatjátok hogy mi a kritikus rész az aljzat hátsó vége és a fészek hátsó fala között 13.5 mm a hely. A kérdésem hogy tudnátok olyan karit ajánlani ami PCI-be való és beleférne a gépbe? és lehetőleg 256 MB. tudom hogy már régen nem gyártanak ilyen kártyát de akár használt is érdekelne. Várom a válaszotokat! Sziasztok.

Üdv

File attachment: 
Comments
lordsithlord
lordsithlord picture

Szia!

Ismerem ezt a típust, abba a kis lyukba legfeljebb egy régi jó S3 Trio-t tudnál beletenni, más oda be nem fér.
Igazából ezt a gépet nem is ilyesmikhez tervezték, ez kifejezetten kisméretű irodákba lett szánva irodai munkákhoz. Hiába teszel bele memóriát gigaszám, hiába megy bele valami izomproci, ezzel az életben nem lehet komolyabb játékokkal játszani rajta, mivel nem arra tervezték.
Komolyabb procimeghajtásnál a proci nemegyszer túlmelegszik, a venti úgy pörög benne, mint egy felszállni készülő heli motorja, mégsem bírja rendesen lehűteni, így jön a hővédelem és a teljesítmény-lefogás.

"A felhasználó szerint soha nem a felhasználóban van a hiba." - Általános Rendszergazda Hitvallás, 1. pont
"Ha egy gép elromolhat, biztos lehetsz benne, hogy a legrosszabb pillanatban fog elromlani." - Murphy

0

szoke
szoke picture

Szia Stocker!
"HP Compakt d530 usdt ami megfelelő felszereltségű"
Ez pontosan mit is jelent?
A Sims3-nak kell egy 2,4GHz-es proci; 1,5G Ram és lehetőleg AGP-s Videó kártya.

Üdv: Szőke

0

Stocker
Stocker picture

Szia szoke!
Szóval P4 2.8G proci - 1G Ram - 160GB HDD sajnos az alaplapi VGA csak 64 MB.
Azt írják hogy a Sims3 2G proc-1G Ram és Pl. ATI 9500 ez a minimális gépigény. Hát nagyon úgy néz ki hogy ez nem fog menni!

Üdv: Lajos

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Nem gondoltam, hogy beletuszkoltak egy P4 2.8 -ast. :jawdrop:
Nekem volt ATI 9500, az is 64Mb RAM -al szerelt. Próbáltátok Sims3 -at már rajta, lehet, hogy menne?! :hmmm:
Üdv: Tranzix

0

Szadista
Szadista picture

Szia Stocker.

Ezen a gépen akkor fog el menni a Sims3 Pci-s videó karival ha rá rakják a lemezt és tolják rajta, csak mert ezzel a szabvánnyal max. 16Mb ami létezik legjobb tudomásom szerint. Javaslom a bontókat hátha ott találsz gyorsító kártyát+a sajátja Pl.3Dfx Voodoo PCI gyorsító kártya ez még bele is fér.

Üdvözlettel :Laci

0

Stocker
Stocker picture

Szia Szadista!
Ennek a gépnek 64MB az alaplapi kártyája mit hozna rajta a gyorsítókari? Gondolod bele is férne? képről úgy tűnik ez is hosszabb. Nem ismerem a gyorsítókártyákat milyen felbontást tud max.? Én az ATI X 1300 PCI VGA kártyát néztem ez már elég jó és lenne is csak nem fér bele szerintem ezzel már menne a Sims3 is. Az általad jelzett gyorsítókártyának a fizikai méreteit tudod? a csatolt képen láthatod az aljzatot mindössze 13 mm a hely a csati és a fiók hátsórésze között.

üdv: Lajos

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
Azt a lemezt (ami korlátozza a hossz) nem lehet levágni legalább annyira, hogy beférjen egy rendes videokártya? Vagy van mögötte valami?

0

Stocker
Stocker picture

Szia jakyg!
Igen sajnos az egyik áramköri lap pont a lemez mögött van pár mm csak a hézag. Köszi szia.

üdv: Lajos

0

jakyg
jakyg picture

Szerintem nincs olyan videokártya, ami feltétel nélkül megfelel az összes kritériumnak... A hely nagyon szűk, és egy olyan videokártya, amin sok memória van feltehetően olyan processzor is, ami nagyon melegszik, a hűtésnek is kell hely, ezért általában hosszban elnyúlnak, arról nem beszélve, hogy a szellőzését is meg kellene oldani.
Mire kellene a videokártya? Csak mert hiába lenne rajta sok memória és erős gpu de a pci port nagyon visszafogná a sebességet.

0

Stocker
Stocker picture

Szia jakyg!
Tulaj szerint SIMS 3 és hasonló játékok tehát nem kéne extra igazából ami belemegy.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme.

Bálint

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Igen. Ami itt a CPU.
Üdv: Tranzix

0

Sponsored links