You are here

HP Compaq 6730b laptop nem működnek rendesen az USB-k: MEGOLDVA -MÉGSEM

20 posts / 0 new
Last post
jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

A címben említett laptop családi tulajdon, a feleségem szokta használni. Intel core2 duo P8700 processzor és intel GM45 chipset (azt hiszem) van benne. Gyakorlatilag mindenféle előjel nélkül ma elkezdett az USB nem rendesen működni, egyik se. Ami érdekes, hogy ezt leszámítva a gép úgy tűnik rendesen működik. Kipróbáltam két USB egeret, egy pendrive-ot és egy USB wlan csatolót, a különböző portokba dugdosva, de egyik sem működött sehol, azt írja a win 7, hogy nem tudja felismerni az USB eszközt, a Laptopnak van egy beépített memóriakártya olvasó egysége is, ez sem működik. Ami még érdekes, hogy van egy Sony fényképezőm ami viszont így is tökéletesen működik "pendrive" módban a négy USB portból kettőn. Mi ez, egy kezdődő BGA betegség?

Comments
hcs
hcs picture

Alaplapi gombelem rendben van? Csak azért mert már találkoztam olyan laptoppal aminek teljesen lemerült és elég érdekesen működött az USB portja. Csere után minden ok volt. A miértekbe nem másztam bele.

Annyit még érdemes megpróbálni: linuxos boot cd be, és úgy tesztelni a gépet. Ha így is gond van az USB-vel, akkor harver gond valószínűsíthető.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Az USB aljzaton milyen tápfeszt mérsz? Az 5V stabil, nem billeg, nincsenek rajta tüskék, ha bedugsz oda valamit? Scopeold meg...

Volt olyan gép nálam, amiben öngyógyuló bizti védte a lapot az USB felöli zárlattól, és az öngyógyulás nem sikerült tökéletesen. volt 5V, csak terhelni nem lehetett, billegett, marhaságokat csinált...

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Biztosan felöntött a garatra. Aztán meg becsípve elkezdett marhaságokat csinálni! Pl lenyírta az összes tyúk tollát a birkákat meg ráültette a tojásokra...
Érdekes terminológiát használsz a "szkópolni" kifejezés helyett! Varga Jani kezdte el ezeket gyűjteni! Írd be neki!
"Scopeold" Ez hasonlít a Leopold-ra, csak nem az... Hihi!

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
"Ez hasonlít a Leopold-ra, csak nem az... Hihi!"
Persze, hiszen az inkabb egy valodi egy "Kobold"...

Kari

0

jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

A helyzet roppant furcsa. Amikor a probléma először jelentkezett az USB egér LED-je rendesen világított, mozgatásra nagy fényerőre is váltott, de a rendszer nem ismerte föl. Amikor legutóbb jött elő a probléma akkor valóban nem világított a LED sem. De van más is!
Hétfőn este újratelepítettem megint minden drivert, de nem hozott azonnali változást. Viszont a Keddi első bekapcsolás óta megint működik az USB. Amikor először jelentkezett a probléma, akkor is újratelepítettem minden drivert és a VGA vezérlő driverét is újratelepítettem, akkor telepítés utáni újraindításra rögtön működött az USB, viszont idővel a kép furcsán kezdett eltorzulni, a kép bizonyos részeinél mintha összecserélte volna az oszlopokat és a sorokat a képen, de ha oda vittem a zegeret vagy kijelöltem egy szöveget, akkor visszaugrott. A windowsban visszagörgettem a driver verzióját a régire és a kép torzulás azonnal eltűnt, és az USB is működött két hétig... A mostani újratelepítésnél egy másik verziójú VGA drivert tettem fel, de a torzítás most is előjön néha, tegnap órákat böngésztem a google chrome-ban probléma nélkül, de pl. firefoxban 5 perc alatt jelentkezett a hiba, chrome-ba visszaválltva nem jelentkezett. Érdekes módon az USB hiba és a VGA hiba sem jelentkezett még együtt sosem.

File csatolás: 

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Sajnos az is alátámassza az igazamat, hogy hidegen indítva egysz csak megjavul az USB, no meg a képi hibák, az a gép bizony hibás.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia Gábor!

Az én laptopom is csinált ilyeneket és úgy vettem észre, hogy olyankor nem sikerült indulásnál minden drájvert, segédprogit rendesen betölteni neki. Kis memória bővítés javított a helyzeten, de most is van úgy néha, hogy csak újraindítás után fut rendesen minden.

Üdv: Laci

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Hát.. Kezd leválni a BGA? Gyorsan add el!

0

agressiv
agressiv picture
*

Ezt nevezem! Ha tudod, hogy hamarosan beszarik a gép, akkor add el és szivass meg vele mást, na takarodj mostmár!! :falfej:

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Ha saját tápos eszközök mennek róla, akkor tápprobléma lesz és mivel ezeknél a déli híd szolgáltatja a tápot is így sajnos a válasz egyértelmű.

0

taurus66
taurus66 picture

Szia !
Ha USB 2.0 van rajta, az csak 500ma-t tud, erre figyelj !
Egyébként nem lehetséges, hogy még írás szakaszban túl hamar rántod le róla az USB eszközt és az üti agyon ?

Üdv: Taurus66

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
A Sony fényképező az fényképezőgép? És adatkábelen érted el?
Ha a válasz igen, akkor szerintem globális hibád van. Nem ad ki (vagy keveset ad ki) tápot az USB.
Mivel minden portra hat és a belső kártya olvasóra is valahol a tápelosztásnál lesz a hiba. De, hogy ez a panelen hol van?
Teszteld valami USB-s fogyasztóval!
Pl: http://www.zonacomputers.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product...

0

jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

Tegnap újra jelentkezett a probléma... :(

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Először próbáld meg egy külső tápos USB elosztóval, ha ezzel jó akkor tényleg tápellátási hiba lesz.
Ha a gépen van express kártya hely, akkor vegyél bele egy usb kártyát ( foramax.hu -n 3900Ft áfásan). Így lesz két stabil USB2 -es portod, és nem kell az alaplapot javítgatni - kockáztatva egy újabb BGA leválást ami esetleg végleg kinyírja a gépet.

0

jakyg
jakyg picture

Sziasztok!

Driver újratelepítés és scandisk után úgy tűnik, hogy megint működik, köszönöm a segítséget!

0

hcs
hcs picture

Linux-os live cd-t tegyél be és arról indítsd el a gépedet. Ha Linux alatt is rossz az USB, akkor valószínűleg hardver hiba, ha jól megy akkor a windows a hunyó.
A merevlemeznek meg nem ártana egy alapos írás olvasás teszt, mert laptopoknál sűrűbben sérül a gyakori mozgatás miatt, nekem okozott már érdekes tünetet a hibás merevlemez.

0

taurus66
taurus66 picture

Szia !

Csak még kiegészítés kicsit utánaagyalva: szerintem sima szoftverhiba lesz ez csak, próbáld a drivert frissíteni lemezellenőrzés UTÁN !!!! HP support gyári driverrel vagy a kolléga által javasolttal !
Proci, BGA nem jáccik, processzornak semmi köze ehhez a hibához. Ha meg északi vagy déli híd melegedne el az egyrészt javítható, másrészt nem csak az USB-vel lenne gondod hanem mással is, mert mást is kezel ! Nem az !

Üdv: Taurus66

0

melyon
melyon picture

szia
- próbáld ezt feltelepíteni :
http://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds035224
veszíteni nem tudsz vele, ez a 945-ös chipset driver, valamint megnézném a BIOS-ban az USB beállításokat is már ha ez lehetséges. Ha ez sem akkor a távgyógyítás sajnos nem mindig sikeres.
Talán segítettem.
Üdv.

(Ui.: közben látom megelőztek, amit ír "taurus66" szintén lehetséges.)

0

taurus66
taurus66 picture

Szia !
A laptopok a belső kártyaolvasót is USB porton érik el....
Eszközkezelőben hogyan látszanak az USB vezérlők ? Kérdőjelesek vagy normálisan ?
Scandiskkel nyald végig a meghajtódat ( c: ), majd frissíts rá az USB driverre első körben...
Jah: és szerintem nem BGA...attól inkább elmelegszik és fagy !

És még 1 teszt, hogy kizárjuk a hálózati szűretlenségből adódó szivatásokat: próbáld csak akkuról, hálózati táp nélkül !!

Üdv: Taurus66

0

Sponsored links