You are here

HP-Compaq CQ56 típusú laptop nem indul, FELFÜGGESZTVE

17 posts / 0 new
Last post
knight87
knight87 picture

Üdv!

A címben említett lapossal van gondom. A töltőt rádugva a csatlakozó melletti fehér led világít, bekapcsolás után a bekapcsoló gomb ledje kb. 1 másodpercre felvillan, majd elalszik és tovább nem jut. A táp bemenettől befelé követtem a tápfeszt. 19V megvan elvileg, ahol meg kell lennie, a bekapcsoló gombnál is mérek 3,3V-ot, valamint indítás után a chipset környékén lévő elkókon 1V-ot mérek. Az alaplap most teljesen csupasz, nincs benne proci, ram, se RTC elem...

/A töltő eredeti, gyári, javításmentes, de univerzálissal is ugyanez a helyzet/

Van ötletetek,vagy találkoztatok már ilyennel?

Köszi előre is! smiley

Comments
párdi
párdi picture

Szia
Első körben bios tartalom csere ,zárlatod nincsen 1v is meg van .

0

AzzA
AzzA picture
*

H csupasz a lap akkor ennyi az elvárt, egy villanás, méregetni felesleges ebben az állapotában, mert a tápok felállásához gyakorlatilag 100 feltétel nem teljesül.
Ha összeszerelt állapotában is egy villanás a helyzet, akkor alaplapos ami a 98%-ban FPGA hibája. Javitani nem érdemes, csak cserélni az egész mainbordot.

 

1

agressiv
agressiv picture
*

FPGA nincs a notikban, bekapcsolva kell maradnia processzor nélkül is, és ez tipikus BIOS hiba ennél a gépnél.

0

knight87
knight87 picture

Ebben az esetben nem BIOS hiba... Hibás routerből bontottam egy Flash-t, beleírtam a neten talált, ehhez a géphez való BIOS tartalmat, aztán azt forrasztottam a a lapra. A jelenség ugyanaz. Bekapcs, világít 1 másodpercig a fehér led és ennyi. Keresgélek tovább...

0

párdi
párdi picture

5v is megvan?

0

knight87
knight87 picture

Úgy gondolom, hogy CPU és egyebek nélkül is el kéne indulnia,viszont ha minden alap dolog rajta van, akkor is ez a helyzet.
Közben kerestem, és találtam bontott lapot, szval lehet az lesz a megoldás.
Köszi

0

AzzA
AzzA picture
*

Úgy gondolom, hogy CPU és egyebek nélkül is el kéne indulnia

Hibás gondolat.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

múlt héten javítottam egy HP laptopot amely pont ilyen tünetekkel bírt. miután kivettem a CPU-t,i3, beindúlt. Elővettem a fiókbol az egyik C2D CPU-t, az volt kéznél és simán működik. Röviden, CPU nélkűl az alaplap indúl. Az elkók ESR mérése nem visz eredményre. A kapcsolási rajzokon fel szokták rajzolni a folyamatdiagramot amelyet kísérve meg lehet állapítani melyik fesz. fokozaton akad meg. Nem 1 esetben történt meg, hogy miután végigkísértem a folyamatdiagramot kiderűlt, hogy a KBxxxx IC zárlatos pl. a 3V3-as tápon.

üdv

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Bluemoon !
Az ELKO is lehet rossz .
Strapás megtalálni a hibásat az igaz .
De,pl. kilehet zárni,hogy sz...r.
Szerintem.
Üdv Jano

File csatolás: 

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

igazad van, hogy elkó is ludas lehet, de nekem inkább a nagyobb kapacitású kerámia blokkondenzátorok jelentek meg mint a hiba forrása, amit itten sem zárnák ki. 1-10u blokkok simán zárlatossak, macera megtalálni de ha fokozatonként leszereled a fojtótekercseket ameljeken keresztűl az egyes step-downok kapják a tépot, meg lehet találni hibás kondit. egyetlen elkó hibás alaplapok amelyekre emlékszek azok amelyekben valami nagykapacitású kisfeszűltségű négyszög elég méretes egyedek voltak. akkor amikor minden alaplapban szerepeltek tudtam mi volt az elnevezésük de már elfelejtettem.

üdvözletem

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
SMD ELKO van rajta?

0

knight87
knight87 picture

0

varga jano
varga jano picture
*****

Én a helyedben megmérném a C és az ESR értékét !

0

knight87
knight87 picture

Sajnos ESR mérőm nincsen... de köszönöm a tippet!

0

varga jano
varga jano picture
*****

Drukkok neked , hogy a "tartalék" NYÁK-kal elinduljon .

0

knight87
knight87 picture

Hirdetésben láttam eladót, amiért el is tudtam volna menni még ma, de sajnos nem olyan, mert az eladó lap AMD-s sajnos... szval itt megállt a dolog egyelőre.

0

Sponsored links