You are here

HP compaq nc6000

13 posts / 0 new
Last post
Zoltann32
Zoltann32 picture

Sziasztok

Ezel a keszulekel az a gondom hogy nem indul be mindig ... bekapcsolaskor csak a halozati es a bluetooth ledek vilognak ... es par masodperc utan leal minden .... de ... ha a bal also sarkat kicsit fel emelem vagy behajlitom kicsit akor elindul kitunoen ...meg el nem engedem ..ekor lefagy .. mar vagy 4 szer szet bontottam es atfujtam forro levegovel , atforasztottam a tapokat es fetteket de semmi javulas ha tudna valaki egy otletet jo lenne mert en mar kifogytam

elore is kosz .. Zoltann

Comments
sityu7
sityu7 picture

MAX 1987-es Ic-t kell átforrasztani!!!!Az előttem szólok jól írták a 90%hibát ez okozza!!A cpu voltot állítja be (vcore cpu)!!!!

0

greatman
greatman picture

CPU táp IC forrasztási hiba!

Ne nyúlj a BGA -khoz! Egy hegyes végű pákával, meg folyasztószerrel körbe kell forrasztani az IC -t. Azt hiszem, 40 lábas QFN tokozású MAXIM IC, minden lábnál meg kell olvasztani az ónt folyasztószerrel. Véleményem szerin kb. 95%, hogy ez a baja.
Jópár ilyen noti volt már a kezeim között, ugyanezzel a hibával, és ez után a javítás után 10 ből 9 megjavult, kivéve, amelyiket már megfújták.

Az IC a CPU közelében található.

0

aluser
aluser picture

Igen a youtube-on láttam hogy csinálják, de mint írtam nem merek hozzányúlni mivel nincs gyakorlatom. Ezért keresek valakit aki megcsinálná nekem.

0

aluser
aluser picture

Sziasztok, nekem is ugyanez a problémám egy ilyen notebookal. De mivel én nem merek hozzányúlni forrasztani, érdekelne elvállalná-e valaki a javítását. A notebookot szétszedem, csak az újraforrasztásokat kéne megcsinálni. Természetesen fizetnék érte.
Üdv: Imi
Esztergom - Budapest - Paks - Szeged jöhet számításba.

0

bakonyizoltan
bakonyizoltan picture

Helló! BGA-kat leszeded, újragömbözteted ólmos golyókkal és örök darab lesz. Ha az ólommentes forrasztás elválik, a legtöbb esetben a PAD oxidos lesz, emiatt nem fog újraforradni. Üdv!

0

szati77
szati77 picture

És hol lehet ujragömöztetni a bga-t? És mennyiért? Hasznos info lenne.

0

bakonyizoltan
bakonyizoltan picture

Helló! Nekem az egyik ismerősöm csináltatta 2e/db áron. De a nagy igényekre reagálva én is rendeltettem egy készletet, így a javítási időt nagyságrendekkel tudom csökkenteni. Üdv!

0

szati77
szati77 picture

És készletből milyet rendeltél? Mennyire lehet használni?

0

Zoltann32
Zoltann32 picture

hello

a BGA kra ..nem is mertem gondolni hogy okozhat ijen problemat .. de ugy latszik mindig tanul az ember valamit ... tehat meg kel tanulnom bga kat kiforasztani es beforasztani ... eszt meg nem csinaltam ... de ugy nez ki ..fogom ... koszi a valaszt , Zoltann

0

bakonyizoltan
bakonyizoltan picture

"atfujtam forro levegovel" nálad mit jelent? Üdv!

0

bakonyizoltan
bakonyizoltan picture

Helló! Bocsi, nem jól írtam. Elsőnek a proci tápvezérlő qfp tokos IC-jét forraszd át. Zselézd körbe, aztán nagyon vékony lapos pákaheggyel ólmos forrsztóónnal jól forraszd körbe. Ha ez nem segít akkor kezd el a BGA-kat forrasztani. De csak finoman, mert nem egy egyszerű feladat. Üdv!

0

Zoltann32
Zoltann32 picture

ok megprobalom ..koszi

0

Sponsored links