You are here

HP DAT C1536-00125 streamer (Kazetta meghajtó)

10 posts / 0 new
Last post
belfi
belfi picture

Sziasztok!

A napokban hoztak egy kis "lomot" hogy kell e belőle valami mert megy a kukába.A fent nevezett készüléket kiválasztottam mert merevlemezekre jól fel lehet illeszteni a két oldalt levő hézagpótlót, és így a HDDt be lehet tenni optikai meghajtó helyére is.Szétszedtem és akkor látom hogy egy kis videomagnóhoz hasonló dolgot kaptam.(Megvan hozzá a PCI kártya is.)
Mire lehet ezt használni,ha lehet egyáltalán valamire?

Üdv Belfi!

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

2 Gb adat(mentés) fér egy kazettára, tömörítve 4 Gb. Annak idején (mikor 40 Mb HDD ketyegett a PC-kben) aranyat ért. Én is őrzöm 250 Mb streamer(ez még nem DAT) szalagjaimat, de valószínűleg sose fogom már tartalmukat kiolvasni. Nem volt egyszerű működésre bírni ezeket a szerkezeteket. Ötletként: audio DAT kazettás-magnó céljára felhasználni, de ennek lehet lehetőségéről nincs információm.
De talán létezik olyan hangrögzítő program, amely tudja kezelni ezt a DAT-ot. Az Scsi kártya meg felhasználható más eszközhöz is (Adaptec 2940, vagy HP gyártmány van hozzá?).
De ma már ezek "antik" cuccok...

Üdv.: uniman

0

belfi
belfi picture

Hali!
Köszönöm a tájékoztatást.
Adaptec AIC 7856T a proci neve, a kártyára AVA 2904 van írva.Arra gondoltam hogy nem e kezelné a minikazettás videokamera szalagját,mert ha nem marad ereklyének.

Üdv Belfi!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez a kártya csak "második" eszközöket kezel, úgy értve, hogy erről nem lehet "bootolni", mivel nincs saját Bios-a, ezért driver kell hozzá...
http://download.adaptec.com/pdfs/ava2904.pdf
Üdv.: uniman

0

belfi
belfi picture

Nem is akarok róla bootolni, csak arra gondoltam, hogy egy ismerősnek van olyan régebbi kamerája amibe mini kazetta való.Gondolom az a kazetta jó ebbe is,és ha igen akkor vajon lejátssza e a videokamerával rögzített műsort. Ha nem akkor marad mint említettem ereklyének.
Üdv Belfi!

0

nandras
nandras picture

igen nagyon valószínűtlennek tartom, hogy bármilyen videkazettát le tudna játszani a cucc, már csak azért sem, mivel a streamer nem videojellel dolgozik és a felvétel/lejátszás módja nem ferdesávos.
szóval, kisérletezni lehet, de az eredméyn minimum kétséges :)

0

belfi
belfi picture

Szia!

Sajnos a képek nem a legjobban sikerültek de lehet látni hogy bizony "ferde sávos",tehát a forgófej, a szalag síkjához képest x szöget zár be.A többiben valószínűleg igazad van.
Üdv belfi!

0

nandras
nandras picture

hi!
igazad van, tévedtem a sáv felvitel módjában.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

A Digital Audio Tape kazetta az csak hang kazetta, ahogyan megnevezéséból is kiolvasható, és forog a fej.: http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Tape
http://www.deltamedia.com/images/items/SONY-DG90P.jpg

Üdv.: uniman

0

belfi
belfi picture

Hali!

Őszintén szólva nem néztem utána, mert egy kisebb átalakításon ment át a gépem és most lett kész.(HDD hűtés)
Köszi a tájékoztatást,megy a szekrénybe!

0

Sponsored links