You are here

HP DESKJET F380 nem húzza be a lapot

7 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Tudnátok segíteni?
Ez a nyomtató nem húzza be a lapot.
Tesztoldalt próbálok nyomtatni, zörög, próbálkozik de a lapot nem húzza be.
Mi lehet?
Kösz.

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

Jellemzően ez a nagy gumigörgő (ami a lapot középen "fogja meg") elöregedése szokott lenni, mert a gumi megkeményszik, kirepedezik és ahogy a gyerek sem nyálazza a puha ujját lapozásnál, de a felnőtt a kemény (kérges) ujját már igen, így azzal érdemes trükközni, hogy vagy szilikonnal próbálod puhítani, vagy keresel egy olyan anyagot, ami megeszi a gumit, de itt csak vékonyan és rövid ideig kell rákenni, hogy épp csak megkapja.
Én inkább az első megoldást javaslom, a másodikkal több kárt tudsz csinálni, mint hasznot, ha rossz az arány.

0

S_D
S_D picture

Kivéve glicerinbe áztatva vissza fiatalodik. 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ok, kösz, megnézem ezeket.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia,

Vedd ki a pickup görgőt és picit csiszolt fel vagy mosd le róla a mocskot pl isopropyl alkohollal. Ha így sem működik akkor lehet mechanikai hiba. Ha sokat nyomtattak vele, csak sokat használták gagyi utángyártott patronnal (amiből kifolyik a tinta), akkor parkolópoziban meg szokott szorulni a fej és a kuplungot eltöri.

0

Josi
Josi picture

Vagy csak megkopott a gumigörgő.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

1000+1 oka lehet.
Leginkább valamilyen belepottyant idegen tárgy. Főleg, ha alattomosan már beszorult a behúzás után.
HP nyomtatónál találkoztam olyannal is, hogy abban a mechanizmusban, ami átvált a továbbítás és a behúzás között, elrepedt a fogaskereke háza. Persze nem látszott. Emiatt amikor össze kellett volna feszülni egy áthajtásnak, az nem feszült össze, emiatt nem kapott hajtást, emiatt nem húzta be a papírt. Látszólag minden rendben volt, gyakorlatilag nem történt meg a behúzás.
Mire rájöttem...
Sikerült pillanatragasztó+szódabikarbóna párossal megragasztani/megerősíteni. Azóta sem hozták vissza, pedig jó régen volt...

Gábor

0