You are here

HP elite 800 g1 usdt nem bootol, 4-et sipol és villog. Megoldva!

5 posts / 0 new
Last post
pogifej
pogifej picture

Sziasztok!

Kollégám megkért a javításra. Ez lenne az első laptop alaplap javításom. Bekapcsolást követően 4 fütty és 4 bekapcs led villogás. Neten azt találta, hogy az EC ill. Super I/O chip cseréjével javítható ez a hiba. Tonnányi topikot átolvasva, videót megnézve hasonló eredményre jutottam.
19V-os vonal rendben ott van a konverterek bemenetén, nincs zárlat, fetek jók. Azt az ellenőrzést még nem csináltam meg, hogy egyenként labortápról megtápláljam a kisfeszültségű vonalakat, egyrészt nem ismerem az elvárt feszeket másrészt meghagynám a végére.
Nuvoton NPCD379HAKFX a chip.
Ritka darab ahogy a lap is. Ez egy ultra vékony számítógépnek nevezett, de laptop alaplapot tartalmazó PC épp csak az aksi és a töltőáramköri rész hiányzik.
Nem rendelkezem infóval, hogy kell-e programozni az új chipet vagy megoldja a bioschip az első élesztésnél.
Felmerült a bios programozása is, de nincs egyelőre hardver hozzá és a fütty kód korrupt bios esetén 5. Ezt azért fontolgattam, mert találtam (persze nem ehhez a laphoz) olyan DUMP-okat ahol BIOS+EC volt a file elnevezése.
HP supportot megpróbáltam, inkább hagyjuk.
Akinek van ebben tapasztalata kérem segítsen!
A csere IC még nem jött meg, kollégám nem tudta hogy előreprogramozott kell bele, de az is lehet, hogy ezt nem kell programozni. A listákban ahol ezt taglalják nem szerepel ez a tipus, a Nuvoton egyéb tipusai szerepelnek a "programmable" és a "not programmable" oszlopban is.

Köszönettel, Gábor

Comments
someone50
someone50 picture

Helo !  Az alaplapon talalhato  biosnak megfelelo kodtablazatban meg kell nezni mit jelentenek a jelzesek Sok sikert ! Jozef

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c04331008

258. oldal 4 hibakód: táphiba   (kicsi esélyét látom annak, hogy alaplapos lenne...)

1

pogifej
pogifej picture

Köszönöm a használatit, ebben egész más beep kódok vannak, át kell értékelnünk.
Engedve a bíztatásnak nekikészültem, hogy megtápláljam a kisfesz vonalakat. Próbáltam azonosítani melyik mennyi. Előtte még rátettem a tápot és most nem villogott, sőt a bios chipről eltűnt a 3V3. Kivettem a procit és jött a 3 fütty ez okés. Visszatettem, ekkor már megvolt a 4 villogás és fütty. (Ki fogom próbálni másik procival.) Az érintkezők rendben vannak a foglalatban.
Azt vettem észre, hogy 2mp-ig bekapcsolva marad ha megnyomom a bekapcsolót és megjön a 12V a ventikre, de a proci és ram nem kapja meg a feszt. Többször bekapcsolva nem találtam melegedő alkatrészt.
Rémlik valami, hogy ez milyen hibára utal, de ma már nem fog beugrani, viszont a Super I/O működik ha be tudtam kapcsolni. Tudom van még dolga bőven ezen felül.

0

pogifej
pogifej picture

Leírom a megoldást hátha valakinek hasznos lesz. Kicseréltem az ic-t, a hiba maradt. Kolléga vett egy azonos lapot otthon az is ezt a hibát hozta. Ez volt a tanulópénz, mert rájött, hogy nem a saját tápjával próbálta és kevésnek találta a lap így tiltott.

1