You are here

HP G62 (Intel procis) indul, de az új akkut se tölti, csak másodpercekig. MEGOLDVA

20 posts / 0 new
Last post
knight87

Sziasztok!

Fent említett gép produkál érdekes hibát. Ha az akku a gépben van, elindul ugyan, de nem használja a töltőt, tehát olyankor is akku üzemben működik.
Ha nincs benne akku, úgy töltőről működik.

Szétszedtem, lap kint a gépből, leszedtem róla mindent (CPU-t, ramot, RTC elemet). Így rákötve az akkut, és a töltőt, bekapcs nélkül, felvillan a fehér led a töltő csati mellett, átvált narancsra, mint ha töltené, de pár másodperc után abbahagyja. Az az érdekes, hogy tegnap ezt percekig tartotta, a MAXIM 8731AE típusú töltésvezérlő IC melegedett is, tehát dolgozott. De ma már nem. Ha nincs akku kötve a lapra, csak a töltő, akkor halk pattogást hallani a lapról, mint amikor zárlat miatt letilt. De nem találom egyelőre az okot... 

 

Comments
alext001
alext001's picture

Szia.
Csak egy gondolat;végig olvasva az általad indított topikot,talán a Te géped alaplapjában a töltő csatlakozót érdemes lenne meg nézni.
Ugyanis CENTER pin-es töltőről van szó,és ha a "középső kis tüske" (center pin) nem érintkezik rendesen,akkor a mainboard nem is látja a töltőt!!!

1

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Üdv!

A csatlakozónak semmi baja, és egyébként se beforrasztott, hanem külön 10cm vezetékkel és egy csatlakozósorral kötődik az alaplaphoz. Tehát itt nincs gond.

Kipróbáltam viszont egy olyat, hogy az alaplapra menő pólusok közül kikötöttem a center pin vezetékét, és érdekes módon így simán tölt az univerzális töltővel. Akkor most mi van? Nem kommunikálnak, csak tápfeszt kap, és mégis tölt. Ami még fura, hogy az Aida az akku résznél azt írja, hogy "Nem újratölthető Li-Ion". Ennek ellenére az előbbi módon mégis tölti. Biztonságos így használni, hogy a töltésvezérlő nem azonosította a töltőt?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Töltöttségi szintet visszajelez?
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Persze, jelzi, ahogy kell. Aztán 100%-nál a töltő csati melletti narancs led fehérre vált.

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Update:

Az említett gép, amihez az akku rendelve lett, egy HP G62-es. Az akkut próbáltam egy másik, HP 635-ös gépben, a jelenség ugyanaz, nem tölti. Viszont most volt lehetőségem tesztelni az akkut egy Compaq CQ56 típusban, ami műszakilag szinte ugyanaz, mint a HP-k, és abban hibátlanul működik, töltődik a saját, illetve univerzális táppal is. A G62-es saját tápjával viszont nem.

Konklúzió: az új, utángyártott akku jó, a G62 saját töltője nem.

Tehát csak van vmi gondja a G62-nek. Jelenleg itt tartok. BIOS frissítéssel annyit értem el, hogy legalább tápról elindul a gép, mert előtte csak akkuról volt hajlandó, már ameddig a töltöttsége bírta. Lehet, hogy a töltő elektronika nem kommunikál az akkuval? Ja, azt hozzá kell tenni, hogy a gép folyamatosan áram alatt volt, amióta megvan, tehát kb. 8 éve. Kikapcsolt állapotban is. Ennek biztos van köze a problémához.

0

Vote up!

You voted ‘up’

bluemoon

Szevasz,

pont ilyen gondom volt egypár éve egy ilyen HP-vel. Nem proci sem az utángyártott akuval van gond, legkevésbé a töltővel. A hibát ami miatt az eredeti aku is meghalt az a windows  valamelyik, most nem mondom meg melyik "frissítése" idézte elő, KBtudomisénmelyik.  Ugyanis a powermanagemant mellett átvette az akutöltés feletti funkciót is, persze teljessen hibássan. Ezzel az akut nemhogy töltötte volna, hanem ürítette mind odáig amig teljesen el nem halálozott. Ugyanezt tette volna az új, utángyártott akuval is ha nem nézek utánna, hogy az iniciális töltötség amely olyan 40%-os volt leesett 10%-ra. utánnanéztem a HP honlapon ahol ez a hiba részletessen le lett írva és a megoldás is. Első lépésben ki kell iktatni a hibás KBtudomiénmelyik "frissítést" a  registry-böl, majd frissíteni kell a BIOS-t, meg is adták mivel. A legnagyobb meglepetésemre a dolog működött és még meglehet máig is működik. A meglepetés, pozitív, annak a tapasztalatomnak mondott ellen, hogy bármilyen segítségre szorúltam a HP perifériákkal kapcsolatban az amit kínáltak nem működött csak a időmet veszítettem velük. Meg is írtam nekik egyszer amikor egy szkénert próbáltam beindítani, hogy most komolyan kipróbálták-e ezt amit a honlapra feltöltöttek vagy csak odadobták a bilentyűzetet 12 majomnak és amit osszekalapáltak feltöltötték.  Igaz nem volt új szkéner de tökéletessen végezte a dolgát. Az általuk megadott meghajtók stb  kalap sz.rt sem értek. Na de hagyjuk a történelmet. Guglizd be, hogy HP ez meg az charging problem és ha még nem törölték le a HP honraprol, sikeressen megoldod.

üdvözletem

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Üdv!

 Köszi, meg fogom ezt keresni. De kíváncsi leszek, hogy sikerül-e.

Jelenleg akkuról indul, üzemel, de nem tölt.
Csak tápról nem indul, csak világít a led a csati mellett.

Hogy ezen BIOS frissítés segít-e...
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

bluemoon

Szevasz,

nekem is olyan hülyén hangzott az egész, hogy első ízben a HP újabb mrahaságának véltem, de bevált. 

üdv

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Na már nem tudom mi van.

Akkuról indul a gép, az merül, de hiába dugom rá a töltőt, akár másikat, egyik se tölti.

Ha kiveszem az akkut, bedugom a töltőt, világít mellette a fehér led, megnyomom a bekapcs gombot, az világít 2 másodpercig, majd elalszik, és annyi. Nem indul...

Saját és másik gyári HP töltővel is próbáltam.

0

Vote up!

You voted ‘up’

AzzA
AzzA's picture

Akkor kár volt a hirtelen kibelezés.
CPU a helyén, lábát nem törted le ?
RAM rendesen a helyén ?
Ventilátor felpörög ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Persze, minden a helyén, nem az első, amit szétszedtem.

Akkuról indul, töltőről nem.

0

Vote up!

You voted ‘up’

nokias

Hali!

Lehet hogy túlgondolod a dolgot,és csupán csak rossz a töltő...
Balázs

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Üdv!

Nem hinném. Másik ugyanilyen géppel szépen teszi a dolgát a töltő.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint's picture

szia: a másik ugyanilyen gépben jól működik ez az akku?

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Üdv!

Hát, ezt eddig nem próbáltam... De most igen. 28%-on van az akku, rádugom a töltőt, pár másodpercig tölti, aztán fehér a led, mint amikor már fel van töltve az akku.sad
Szóval akkor vagy hibás, vagy nagyon el van mászva a kalibrációja a töltöttség és a %-os kijelzés terén. A héten lett véve az akku, utángyártott, garis.

0

Vote up!

You voted ‘up’

AzzA
AzzA's picture

Szia !
Ja, hogy után gyártott......
Nem szabad foglalkozni vele, ahonnan vetted, oda vidd vissza.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Hello!

Rendeltem már onnan többször, többféle típushoz, ismerősöknek is, nem volt velük gond. De az lesz, megy vissza.

0

Vote up!

You voted ‘up’

AzzA
AzzA's picture

Ha az akku a gépben van, elindul ugyan, de nem használja a töltőt

Szia !

Akkor akkuval és töltővel egyszerre használva merül az akku ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

knight87

Hello!

Igen, merül. Windowsban csak az akku jele látható, mint ha a töltő nem is lenne bedugva.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content