You are here

HP LaserJET 1300n probléma - nem érzékeli a tonert

6 posts / 0 new
Last post
lzoli74
lzoli74 picture

Tisztelt Fórumtársak!

A tárgyban lévő nyomtató a sajátomé és mindig probléma volt vele a toner felismerés végett. De egy ideig sok ki és berakást követően azért felismerte és működött. De egy-két hete akármit csinálok nem ismeri fel a beléhelyezett (ehhez a típushoz vásárolt) új tonert. A készüléket szétszedtem és kipucoltam, ami véleményem szerint lehetséges átnéztem és le ellenőriztem. Van két érzékelő ami a toner chipjéhez ér hozzá az is jó. Még se megy.

Nincs sok tapasztalatom a nyomtatók terén, véleményetek szerint mit érdemes még megvizsgálni rajta?

Minden tapasztalatot örömmel fogadok!

Üdvözlettel: Zoltán.

Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Ne a csippnél keresd a hibát. Lehet az ajtó kapcsoló a hibás, vagy az ajtón lévő kis pöcök kopott törött ami benyomja a mikrókapcsolót. Ennél a típusnál ha jól emlékszem az ajtó egy rudazatot mozgat és annál is van kapcsoló. Sajnos le kell bontani a burkolatot és megnézni. de persze ekkor nem fog működni mert a megbontáskor is megszűnik egy kapcsoló reteszelése. Úgyhát légy résen a szétszedéskor is figyelj a mikrókapcsolókra azok közül lesz valahol a bibi.
Laci

0

lzoli74
lzoli74 picture

Köszönöm a válaszodat! Már szedtem szét a nyomtatót és minden mechanikai elem rendben van. A megnevezett mikrokapcsolók is működnek (elvileg), de ezt azért leellenőrzöm méréssel. A toner behelyezését követően az ajtó becsukása után a motor elindul a gépben és forog úgy 10 másodpercet majd leáll és a sárga led villog. Onnan tudom, hogy sikeres a toner behelyezés, hogy a motor járása mellett, egy halk de viszonylag magas (kb.:6-7 kHz-s) hang is hallható. Ha ez van akkor működik a gép és lehet nyomtatni vele.

Ezek után teljesen oké a szerkezet, szépen nyomtat és minden rendben van vele... Annyit még, hogy a toner tintaszintet valamiért sose érzékelte. De ez a megvásárlása óta fennáll... Van ennek köze a hibajelenséghez?

Üdvözlettel: Lénárt Zoltán

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
A toner állapota csak gyári tonernél olvasható ki. Bár néha van olyan utángyártott aminek a csipje megfelel a nyomtatónak. Minden más esetben üresnek vagy nem felismerhetőnek látja. Próbáld ki hogy leragasztod celluxal mit szól hozzá. Lehet hogy egy hibás frissítés is ludas a dologban. A samsung előszeretettel tiltotta le a nyomtatót ha utángyártott tonert látott és olyankor frissült. Egy gyári jó tóner és firmware ujraírás segíthet a dolgon.
Laci

0

pika75
pika75 picture

Szia. Mivel a nyomtatonak nincs kijelzoje, jo lenne tudni a monitoron milyen uzenet jelenik meg. Ha ez a modell meg nem tud ilyesmit, a led villogasat a hibatablazat alapjan lehet ertelmezni. Elso korben egy masik tonert kene bele tenni, vagy a tiedet egy masik nyomiba. Udv.

0

lzoli74
lzoli74 picture

Köszönöm a válaszodat! Sajnos nincs mivel csereberélni, mivel itthon van a nyomtató és a sajátomé.
A monitoron az a válasz érkezik, hogy nincs benne toner és a nyomtatón folyamatosan villog a sárga led a helyes állapotot mutató folyamatos zöld helyett. Nem tudok hibakódot kiolvasni mert a villogás folyamatos és nincsenek megszakítások vagy rövidebb hosszabb villogások.

A régi tonert már visszatettem de nagyon sokadik ki és visszarakást követően indul csak el. Ja és azt is megfigyeltem, hogy minél hidegebb van a helységben annál kevésbé hajlandó működni. Műhelyemben van a nyomtató, nem mindig fűtök ott...

Lehetséges valamilyen áramköri hiba - mondjuk a tápegység környékén vizsgálódva? Vagy inkább valamilyen szoftveres akármi van (belső firmware).

Üdvözlettel: Lénárt Zoltán

0