You are here

HP LaserJet 2200 fuser után papírelakadás Megoldva!

19 posts / 0 new
Last post
szuts
szuts picture

Hellótok!

A tárgybéli nyomtató gyakorta papírelakadással áll le.
A kinézete szerint a papír kb.:2 cm-re kijön a gépből, és ekkor kigyullad az "Elakadás" LED.
Érdekessége, hogy a fuser és a legutolsó görgősor között belül torlódik fel a papír. Mintha a legutolsó görgősor továbbítás közben egyszer csak leállna. Ezt 2 db fogaskeréken keresztül egy motor direktbe hajtja, máshoz nincs köze, és egyszerű fogaskerekekről van szó.
Vannak esetek, amikor szépen kiadja a nyomtatott lapot.
Találkoztatok már ilyennel?

Köszönettel:szuts

File attachment: 
Comments
szuts
szuts picture

Helló!

Köszönöm mindenki segítő szándékát.
Úgy néz ki, hogy bencsi01 javítási tippje oldotta meg a problémát: A reteszelőkar meghúzott állapotban maradt, mert az ott lévő (csak volt, mert már kiporlott) szivacs ragasztó maradványa megfogta rövid időre a fém lapot.
Megszűnni látszik a plusz lap behúzás, és remélem ezzel a papírtorlódásnak is vége lesz.
Köszönöm még egyszer.

udv.:szuts

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nos az a torlódás akkor nem torlódás. Amikor papírméret hibát írtam azért gondoltam ezt mert mindig ugyan ott áll meg. Vagyis nálad a második papír miatt túl nagynak látja a lapot ezért áll meg. A második papír felvétel lehet a kolléga által leírt mechanikus gond de esetleg ha lehet ennél a típusnál akkor érdemes a freeware-t újrarakni. Más Hp típusoknál jártam többször így. Egy hibás driver okozhat ilyet.
Laci

0

szuts
szuts picture

Helló!

Valóban volt valami driver hiba (Win 10 x64-gyel használtam régebbi drivert). Most a HP univerzális driverét töltöttem be.
Mivel még soha sem csináltam, hogyan kell a freeware-t újrarakni?

Köszönöm.

udv.:szuts

0

pika75
pika75 picture

Szia. Ha megoldottad a papirfelvevo gorgojenek elektromagnes leragadas problemajat, kovesd figyelmesen a nyomtato mukodeset, hatha rajossz miert all le a kimeneti gorgosor. En az elmult 8 ev alatt egyetlen hp-n sem kellett firmware-t frissitsek. Ezt a divatot a samsung hozta be, de ez egy regi hp nyomtato, aminek nem is tudom hogy van-e firmwareja.

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
Nem csak a görgőket hanem a papírt terelő műanyagokat is pucold meg. Ja és nézd is meg nincs e olyan kopás amiben a papírszél kicsit megakadhat mert ez szokott torlódást okozni. Még egy érdekes hibalehetőség. Ebben a hidegben a papír ha "kint várakozik" behozva megszívja magát nedvességgel, ezt sem kedveli mindegyik nyomtató. A keletkező gőzfelhő zavarhatja az optó szenzorokat.
Persze lehet egy bagatel hiba is. A papírméret az adott nyomtatási parancsban nem jó.
Laci

0

szuts
szuts picture

Helló!

Köszi a választ.
Az a gondom a papírterelőkkel és a görgőkkel, hogy mindig a képen jelzett állapotban áll meg a papír - , ha megáll.
Ez nekem azt mondja, hogy nem véletlenszerű a probléma. Rosszul gondolom?

Megtisztítom a görgőket.

Az esetleges papírméret különbség hogyan tud ilyen torlódást okozni? Nekem olyan elgondolásom van, hogy a kiadó görgők motorja, ami csak ezt a görgősort mozgatja, más dolga sincs, előbb áll le, mint kellene.
Próbáltam több féle drivert is, Windows PCL5, PS valamint HP driverek. A HP honlapon már csak univerzális driver van fent.

udv.:szuts

0

armi
armi picture

Hello' igen lehet a főmotoron levő műanyag fogaskerék repedése. Terhelésre megcsuszik,kiesik a szinkronból. Nekem HP 5 nél volt ilyen
hibám. üdv.armi

0

szuts
szuts picture

Helló!

A főhajtás fogaskerekei rendben néznek ki. :(

udv.:szuts

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
A legelső amit tennék az a gumigörgők tisztítása.
Üdv, Bencsik

0

szuts
szuts picture

Helló!

Köszönöm.
Igen, de mint az előbb is írtam, mindig ugyan ott áll meg a papír. Okozhat ilyet az elkoszosodott görgő?

udv.:szuts

0

agressiv
agressiv picture
*

Igen, ha öreg már és "megkövültek" a gumigörgők. gondolom azért ugyanott akad el, mert akkor szorul a papír valahol a legjobban.

0

AzzA
AzzA picture
*

Nem okoz.
Érzékelési, vagy szinkron probléma, mintha kiért volna a papír.

0

szuts
szuts picture

Helló!

Ahogy nézem, amikor hibázik, az egyoldalas nyomtatásnál is felvesz mégy egy papírt, és ez okozza a problémát. Pedig a pick up rollereket és a separation pad-okat is cseréltem nem régen.

udv.:szuts

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Akkor azt kellene vizsgálni, hogy vajon miért vesz fel még egy lapot. A lapfelvétel után megáll a pickup roller vagy esetleg még több fordulatot tesz? A hajtása megfelelően reteszel? Ha az elektromágnesnél van csillapító szivacs az valóban ott van-e vagy csak a ragacsa, ami "megfogja" a reteszt. A hajtás (RG5-4156) kopása miatti nagyobb mérvű lötyögés is okozhat gondot.
Ja, és még valami! Amint írod "torlódik" a papír. Ha netán a többes behúzás (így laphossz),vagy időzítés miatti leállás az ok, akkor a kimeneti tengely külön hajtása ellenére sem torlódhat/gyűrődhet a lap a fixáló és kimenet között.
Üdv, Bencsik

0

szuts
szuts picture

Helló!

A pick up roller reteszelő mágnesénél valóban csak a ragacs van ott a szivacs kiporlott. És valóban, ha kézzel rányomok a reteszkarra, rátapad. :) (Soha nem vettem volna észre.) Köszönöm.
Mivel lehet helyettesíteni, vagy csak tisztítsam meg, oszt jó'van?

udv.:szuts

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Akár vékonyabb bandázsszalag vagy szövet szig. is jó. A lényeg, hogy biztonsággal ki tudja emelni a reteszt. Ha nincs ott semmi akkor kicsit kattogósabb a lapfelvétel indítása.
Üdv, Bencsik

0

szuts
szuts picture

Köszönöm a segítséget.
Valószínűleg ez a reteszelőkar tapadás lehetett az ok. Addig nem raktam össze a nyomtatót, amíg nem derült ki, hogy mi a funkciója a szivacsnak. Kitisztítottam közben mind a 4 mágnes azonos részeit (3 belső, 1 póttálca). Ebből 3-nál ragadt a fémlap. Most még bandázsszalaggal leragasztom a felületet.
Visszajelzek az eredményről.

udv.:szuts

0

szuts
szuts picture

Helló!

Valami hasonló az én elgondolásom is, de nem tudom, hogy mi okozhatja.
Persze az is lehet, hogy teljesen vakvágányon járok... :)

udv.:szuts

0

Sponsored links