You are here

hp laserjet 2420dn időnként több papírt húz be a tartóból

12 posts / 0 new
Last post
peszeki
peszeki picture

Üdvözletem mindenkinek!
A címben említett nyomtató időnként több papírt húz be a tálcából és megáll. A papírok eltávolítása után egy darabig rendesen működik. Kb 20ezer nyomtatás van már benne és 11 éves . Mi az ami elfáradt benne? A segítségetek előre köszönöm.
Üdv: István

Comments
peszeki
peszeki picture

Tiszteletem a tanyasi kollégáknak!
A fent vázolt nyomtató továbbra is rakoncátlankodik, de már csak a kétoldalas nyomatoknál. Akkor is csak "hátul" gyűri össze a papírokat. Egyoldalasan minden gond nélkül működik. Mi lehet még vele?
Üdv: István

0

pika75
pika75 picture

Szia. Kisse jobban ki kene fejtened ezt a gyurodeses problemat. Netan kepet sem lenne rossz feltenni az osszegyurt becsipett papirral a nyomtatoban. A kemence mogott van egy fekete muanyag ami a papirt iranyitja a duplex fele, ennek a rogzito fuleit konnyu letorni es ha nem all a helyen abban is megakadhat a papir. Aztan a duplexben maradt papirfecniben is megakadhat a papir. Tehat nagyon fontos a minel pontosabb hibaleiras. Udv.

0

peszeki
peszeki picture

Szia!
Próbáltam ismét kétoldalasat nyomtatni, de most nem hátul gyűrte össze a papírt hanem alul akadt meg 2db papír. Az egyik már egyoldalasan nyomtatva, a másik üres, ez már a második kétoldalas volt, az elsőt rendben megcsinálta. Körbe fényképeztem.
Üdv:István

0

bekeipeter
bekeipeter picture

Nem kell ide pad csere!
Nekem is ilyen nyomtatóm van. Évente kell neki egy alapos protegumos tisztítás és kész. Én így használom 7 éve és már 340000 van benne. A separation pad hajlamos a megkeményedésre, amin a protegum segít.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Miként "tux" tanyatárs írta, vélhetően padcserés. Hirtelen felindulásból, vagy pillanatnyi, alkatrész hiányának okán az általa javallot házi barkács(értsd a barkácsot miként akarod)lehet megoldás, de 11év és 20E.nyomat már megengedheti a pad és roller cseréjének luxusát.
Egy alapos tisztítás az érintett területen, vmint a lapok megfelelő fellazítása, behelyezése odázhatja a szükségszerű cserét az alkatrészek beszerzéséig.

Üdv,Bencsik

0

tux
tux picture

Szervusz Bencsik!
Szerintem a barkács az lett volna, ha azt ajánlom, hogy érdesítse fel egy csisz.papirral és nyomtasson boldogan tovább!
Amit én ajánlottam az csak neked barkács, ezt a gumi csíkot külön is lehetett kapni, persze akkor mindkét oldala új.
Fordított és a gyári új semmiben sem különbözik.
Ha nyomtatókkal foglalkoztál, akkor csak cseréltél pick-up rolleren gumi gyűrűt, esetleg alaplapon kondit, mert akkor az is barkács, ugyanis a HP nem árul csak komplett alaplapot és pick-up rollert.
Mi a baj, hogy nem a HP-t gazdagítjuk, vagy rájöttél mennyi nyomtatót megtudtál volna javítani azonnal alkatrész utánjárás nélkül.
Miért baj, ha valaki segíteni akar, és miért baj, ha ezt nem szemellenzősen teszi, ahogy a "nagy szervizkönyvbe" le van írva?
Nem az volt a kérdés, hogyan kell felújítani a 11 éves nyomtatót!
Kíváncsi lennék, hogy egy kitükrösödött sep.padon "alapos tisztítás" vagy az én első mondatom segít-e jobban.
Béke!
Uff
Tux

0

tux
tux picture

Szia!
A Separation Pad szorul cserére, nem nagy összeg, de ha nem volt még matatva, akkor egyszer a legtöbb Hp-ban megfordítással ingyen is megy. Kipattintod a Separation Pad-ot és óvatosan leválasztod a gumit a kétoldalú ragasztóról, megtisztítod, zsírtalanítod, majd kétoldalas ragasztóval (pl. szönyegpadló)fordítva visszaragasztod.(Még 10 év)
Uff
Tux

File csatolás: 

0

peszeki
peszeki picture

Szia Tux!
Megakadtam a visszapattintásnál. Valamiért nem sikerül. Találtam egy jutubés videót: https://www.youtube.com/watch?v=x8rKc3DSFzY de ott sem látom egész pontosan a "hogyant" csak a végeredményt. A képeket csak bemutatásként raktam fel, ilyen volt ilyen lett mottóval. Elöl vagy hátul kell először bepattintani, vagy egyszerre?
Üdv:István

0

tux
tux picture

Szia István!

Bocsi, de nincs most nálam ilyen, de nem rémlik semmi trükk, csak benyomod és kész.
Ha jól emlékszem a közepe rögzíti, az eleje csak pozicionál.
Drukkolok!
Sok sikert!
Uff
Andris

0

peszeki
peszeki picture

Szia Andris!
Alaposabb szemrevételezés után már körvonalazódott a megoldás, és könnyedén bepattant a helyére. Igen, középen és hátul rögzíti, elöl csak pozicionál, ahogy írtad. Kissé megzavart a videón látható csavarhúzós matatás elöl. Köszi a segítséget nyomtattam pár oldalt, eddig jónak tűnik.
Üdv:István :beer:

0

peszeki
peszeki picture

Sziasztok!
Köszönöm mindkettőtök segítségét ezek alapján megpróbálom a rendbehozatalát a nyomtatónak. A papírt mindig fellazítva és a jelölésnek megfelelően helyezem be, így az már nem segít. Marad a javítás. Még egyszer köszi mindkettőtöknek.
Üdv: István

0

Sponsored links