You are here

HP mini 210-2000 laptop akkumulátor nélkül csak úgy indul, ha kiveszem a cmos elemet [megoldva]

8 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Kaptam a gépet, hogy nem tölt. Az akkun nullát mérek. Kivettem az akkut, de úgy sem indult egész addig, míg ki nem vettem a cmos elemet. Ezután hibátlanul megy töltőről, akku nélkül, míg le nem kapcsolom. Ezután csak akkor hajlandó indulni, ha megint kiveszem a cmos elemet.
Normális lehet ez?

 

Jácint

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Megoldódott. Az akku miután megbikáztam, még mindig csak 2%-on állt, és mivel egyszer már túlmerült, nem hagyta magát tölteni a gépről. Miután feltöltöttem labortápról, már normálisan működik, persze nem hajlandó tölteni az akkut.

1

KGL
KGL picture

Szia. Elem nincs lemerülve?  Ha ok tedd vissza, menj be a biosba és csinálj egy mentést. [F10 általában] Majd indítsd újra, és mennie kell. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Cseréltem újra. BIOS mentése sem segített. Úgy néz ki, az akkut meg tudom piszkálni, hogy ne vigye el a tápot, aztán okosabb leszek.

Nem jött be. 3 pár cella van az akkuban, kettő le volt merülve 0,8-ra. Feltöltöttem, de ha bent van az akku, akkor arról nem indul a gép, ha meg rádugom a tápot, akkor indulgatna, de nem maead bekapcsolva, még a kijelzőt sem indítja, csak a ventilátor pörög fel.

0

KGL
KGL picture

Érdekes egy hibajelenség, én elsőre táphibát mondanék, indulási kisérletek alatt nem esik a feszültsége? Nincs egy hasonló tápod próbára? Vagy be lehet őket indítani labortápról is, nem hiszem, hogy 3A -nél többet vesz fel egy ilyen, mínusz mondjuk a monitorcsatlakozó fémfelületére a pluszra meg mehet egy molex anya csatiból kiszedett pin, én így szoktam ezeket próbálni. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Eszembe jutott nekem is, csak nem találtam hirtelen olyan csatlakozót, ami bele megy a tápba.
Viszont. Cmos elem ki, majd vissza, akku be, táp be, és indul a laptop, de nem tölti az akkut. Reklamál, hogy alacsony a töltés, de nem érzi, hogy tápra van dugva, de a tápról megy (mérem a fogyasztását a tápnak). 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 3 vezetékes a tápja?

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem, két vezetékes. 

0