You are here

HP OfficeJett Pro 6960 Nincs fekete nyomtatás! MEGOLDVA

10 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok ! A fenti nyomtató Kínából rendelt patron nem akar feketét nyomtatni, behelyezés után mindjárt jött az üzenet hogy nem eredeti patron és az esetleges  hibák
előfordulhatnak ! A szintjelző telepatront jelez , ezt megelőző patron már hiányosan  nyomtatott ezért cseréltem , nos ezt az új patront behelyeztem egy másik ugyanilyen 
gépbe és útána az sem nyomtatott feketén ! Mit lehet ilyenkor tenni ? Valami  trükk lehetséges a patronnak a csipjén, átírni vagy ha veszek bele eredeti patront akkor helyreál a dolog ?   Ne hagyatok  válasz nélkül ! Üdv!

Comments
BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Udv, 

Ha ennyire sporolni akartok, miert nem vesztek cis chipet, ami onresetelos es nem kell a patroncserevel szorakozni? (Igy is ugy is el fog romlani...)

A

2

Fecó67
Fecó67 picture

Szia!
Nekem is hp 1510 nyomtatom van, nagyon eredeti függő.
Vetem három eredeti feketét kifogyott elvittem tölteni alapból nem fogata el.
A megoldás a 3 darab, a memória csak kettőt tud megjegyezni.
Berakom, az egyik ürest nem jó jön a másik az se jó jön, a harmadik töltöttet elfogadja és működik.
Mind három eredeti, töltött ebe a sorrendbe nekem elfogadja.
Után gyártott kínai stb egyiket sem fogata el.
Üdv: Fecó
 

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Talán az élre kerül !

0

AzzA
AzzA picture
*

Nyilván ha nem eredeti a patron és a printer ezt látja akkor nem fog nyomtatni.
Vagy vegyél eredetit, vagy olyan utángyártottat ami elhiteti magáról, hogy az ami.
 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Én inkább Canonban vagyok otthon, de a HP ua. technológiát használja.
Az idegen összetételű pancsolt tinta általában ki szokta nyírni a fejet, mert szétmarja a belső részeket. A fekete ráadásul, ha pigment alapú, elég agresszíven szárad és nagy méretű pigment szemcsék vannak benne, amik nagyon könnyen összeállnak.
Ha megbontotta a fúvókákat, meg ennyi idő elteltével szépen bele is betonozódott talán már, nincs az a módszer, amivel abból a fejből többet értelmes nyomtatást lehet eszközölni.
Ha nem akarsz új fejjel bíbelődni, érdemes körülnézni az EPSON háza táján. Utolérhetetlen áron lehet nyomtatni a tintásaikkal (külső tintatartályos). A lézereket meghazudtoló lapköltségei vannak. Ezt ráadásul eredeti tintával.
Fontold meg a váltást...

Gábor

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! A problémát az okozta ,hogy az EzPrint utántöltős tinta a végére már annyira besürösödöt  hogy a fém szitán ami a fej és a patron találkozásán van nem engedte át a tintát kellő mértékben ! Talán ha nem a kiömlő nyíláson  keresztül töltöm újra  akkor a patronban levő filc ezt megszűrte volna  de így hogy a kiömlő nyíláson
keresztül  csepegtetve  töltöttem újra  a besürösödött  festék mindjárt rákerült a fém  szitára és részben vagy teljesen elzárta azt ! A feketét azt sikerült helyre hozni de a kék szint csak úgy sikerült hogy feltéptem a szitát , mindjárt jó lett de valószínűleg   hosszú távon problémát  okoz ! Üdv ! BUÉK!

0

oreg
oreg picture

Szia!
A szita feltépése helyett nem próbáltat fejtisztító folyadékkal kiáztatni a besűrűsödött tintát?
Szűrő nélkül, így a besürüsödött tinta közvetlen a nyomtató fúvókákhoz kerül és azt tömíti el!
Ha a szita nem sérült az visszaragasztható hosszú távra a megoldás, vagy nyomtatófej csere Kb 15 000.

1

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Teljes mértékben mértékben igazad van , de annak szűrőnek az eltávolításának a vége az lett hogy egyik oldalt felszakadt így már igazán mindegy volt a dolog!
Mivel kettő ilyen gépem volt nem okozott nagy csapást ! Talán reménykedem hogy a patronon található filc nem enged olyan szemcséket a fej felé ami eltömítené utána oké
volt  ! Tisztítás nem hozott eredményt a miden mindegy alapon döntöttem hogy kizárjam a a szűrő problémát, ugyanis  ha éppen abból a színből kevés kellet az oldalon akkor oké volt , de mivel a szűrő  áteresztőképessége  igencsak lecsökkent  és folyamatos nyomtatásnál már teljesen  eltűnt a szín!  Jó lecke volt meg egy ki tanúság ,az utántöltést jobb szakemberre bízni! Üdv!  

0

oreg
oreg picture

Végül is után töltött ( eredeti HP vagy utángyártott ) patronnal lett üzemképes.
Az eset óta kellett már újból utána tölteni (szakemberrel?) mi a tapasztalat?
Énnálam  9650 Eredeti patron utántöltés követően, tinta hiba visszajelzés helyett papír elakadást és hibás kikapcsolás üzeneteket küld. A nyomtatásig el sem jut.

0

Sponsored links