You are here

HP Omnibook XE3i nem indul

12 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture

Sziasztok!
Van a családban egy fent nevezett HP laptop. Már régebben kezdte, hogy kikapcsolás után / táp is! akku hibás / táp ráadása után ha rögtön indítottuk beindult hallhatóan a venti, nem indult az inverter / bizonyos szögből látszott valami Biosra utaló hiba kiírás a képernyőn /. Ki kellett ekkor kapcsolni, várni kis időt, majd újbóli bekapcsolásra beindult, de mintha a Biost resetelte volna, az időt elfelejtette. Ez a várakozási idő folyamatosan növekedett, de kikapcsolás után hamar még el lehetett indítani újból. Azt vettük észre, ha a töltőt rajta hagytuk, akkor hosszabb idő is simán elindult.
Már ott tart, hogy kikapcsolás után, ha a töltőt is kikapcsoljuk, nem indul el, hosszú ideig rajta hagyva a töltőt, lehet csak indítani, utána rendesen működik.
Kondenzátor / elko / hibára tippelek a jelenségből, de hátha van valaki tényleg ehhez is értő, aki pontosabb segítséget is tudna adni, hogy hol, merre?

Más: szintén ennél a gépnél a kijelzőhöz menő két kábelkötegben időnként el szokott szakadni egy-egy vezeték, gondolom, a hajlítgatások, fedél nyitások- zárások miatt. Tudna adni valaki ebből a 20-as, és a 6-os kábelből jót? Esetleg hogyan, és milyen vékony vezetékre javasolt kicserélni a szakadtakat? / Megpróbáltam egy jó "fülhallgató" vékony sodrott vezetékével, de nem vált be, mert közvetlen a forrasztás után, a csatlakozó szélénél hamar eltört"

Köszi.
Üdv: formasu

Comments
Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Mint tudod, nem sokat konyítok hozzá, de ez a mondat "ha a töltőt rajta hagytuk, akkor hosszabb idő is simán elindult" nekem azt sugallja, hogy valami alaplapi elkó lehet a bűnös, ami ha hosszabb ideig nem kap delejt, utána csak nagyon lassan (és mint írod egyre lassabban) hajlandó feltöltődni, ezért addig vacakol.
Persze ez csak egy laikus véleménye...
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Én is erre gondolok, de.... mivel ezekhez nem értek, hátha ki tud segíteni valaki, aki tudja a leírásomból, hogy merre keressem, ezt a kondit! Találomra én ezt megjavítani nem tudom.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Esetleg ITT hátha találsz valami hasznosat.
A kábelről meg talán ITT.
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia Buhera1!
Köszi, ezt az oldalt már én is megtaláltam. gyakorlatilag a szétszerelésben, alkatrész cserében segít, de ha más a baj, akkor hívja a HP segítségét!

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Sajnálom, de tőlem és a guglitól csak ennyi tellett...
De talán felfigyelnek a "laptopos" kollégák, és érdemben is tudnak valamit mondani.
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni!
Felhívtam a HP-t!
Ehhez már nincs semmi, nem is rendelhető, gyakorlatilag ehhez már nem is ért senki!
Maradt lehetőségnek, ha valakinek van még ilyen gépből, abból lehetne szerezni a két kábelt. A szervizesek szerint javítani, ill. újat csinálni nincs sok esély.
A bekapcsolási hibára nem jutottunk előrébb, ill. annyiban, hogy az alaplapon lehet valami / nagy eséllyel elkó / hibás, de hogy merre.....

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Ha itt kábel ügyben nem tud senki segíteni, akkor talán próbálj NÁLA érdeklődni, mert elég korrektnek tűnik. (Bocs, de most nincs időm a lenti tételeit végiglapozni, de vannak HP alkatrészei is.)
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Köszi!
Ismered ezt az embert? Esetleg tudod az elérhetőségét a Vaterán kívül is?

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
Sajnos csak a Varera oldalán váltottam vele pár üzenetet korábban. Ha tudnék más elérhetőségét, úgy azt adtam volna meg...
Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A leírtak alapján érdemes lenne a BIOS akkuját cserélni lehet, hogy annyi a baja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!
Köszi, ezen már túl vagyok. Én is erre gondoltam, de sajnos nem az elem gyengesége okozza. A Bios elem már tényleg gyenge volt, de nem attól nem indul! Most 2x1.5 V-os elem van a helyén próbára. Ez a hiba már évekkel ezelőtt kezdődött, amikor az elem még jó volt!
Jelenlegi tudásom szerint, ha az elem gyenge, attól még indulnia kellene, csak a pontos időt felejti el.

Üdv: formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content