You are here

Hp pavilon dv 9000 laptop

7 posts / 0 new
Last post
bogyo751
bogyo751 picture

Sziasztok !

A fent említett laptoppal vannak gondjaim.Két hónapja használom,amikor is egyik pillanatról a másikra nem volt kép.Háttérvilágításra gondoltam,de kiderült a videókártyával van a gond.Szétszedtem a gépet,kiderült forrasztások megrepedtek és nem volt tökéletes az érintkezés.Minden tökéletesen működött egészen a mai napig.Ma újra beadta a kulcsot.Bootolásnál csíkos a képernyő,amikor feláll (win7),akkor max 1024*768 felbontást enged.Eszközkezelőben nem látni a videókarit.Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni!! Válaszokat előre is köszönöm !!

Comments
jbussh
jbussh picture

Üdv!

Úgy látszik, még mindig nem téptem eleget a számat.

Nem forrasztási hiba. A GPU gyártástechnológiai hibája okozza. Tartósan csakis a cseréjével orvosolható. A többi csak vajákolás.

0

bogyo751
bogyo751 picture

Üdv !

Ettől féltem,azért köszi a gyors választ !

0

szati77
szati77 picture

A hpk-nál nem biztos hogy chip hiba azért mert volt 1 rossz széria a dv9xxx sorozat hűtése botrányosan szar tele a youtube a javítással, és hűtés módosítással.

pl: http://www.youtube.com/watch?v=bnkQNmKauEc

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A videón látható módszert nem nevezném igazi javításnak. A hőmérséklet szabályzása hogyan történik a gázlánggal? Ráadásúl ha egy magát "Szerviz" ként hírdető cég ilyen módszerrel dolgozik az eléggé szomorú.

0

szati77
szati77 picture

nem konkrétan erre kell hagyatkozni, van ott aki rendes géppel csinálja, csak ez volt az első találat. nálam is volt ilyen gép ilyen hibával, megfluxoltam, megfurkáltam a gépház allját, 6 honapja szépen megy.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Csak az a baj, hogy sokan a Youtuben nézik és azt hiszik, hogy ez a normál eljárás. Egyébbként smd döglött processzorok kivételére Én is használok gázégőt.

0