You are here

HP PSC 1410 nyomtató minden kontroll LED ég, a kijelzőn egy 8-as, és semmire nem reagál.

16 posts / 0 new
Last post
multifilter
multifilter picture

Üdvözlet Mindenkinek!
HP PSC 1410 nyomtató feszültségre kapcsolva bekapcsolás nélkül minden kontroll LED ég, a kijelzőn egy 8-as szám, és az ég világon semmire nem reagál. Kérdezném, hogy mit érdemes megnézni? A tápegység másik HP nyomtatóval ellenőrizve lett, azzal nincs semmi gond.
Tisztelettel : multifilter

Comments
Fecoka
Fecoka picture

Szia!

A kijelzőn a 8-as az ugye minden szegmens aktív. Plusz az összes ledis. Szerintem ha megszkópolod az adat és cím búszt mind "H" lesz. Ez biza nekem főfő control chip halálnak tűnik (esetleg eeprom üresedés). Nem fűt veszett mód a központi chip? :) Egyébként szerintem cserére érett modell... VAGY ha van rá 2000 Ft-od (nem tévedés) akkor van jó is, dobozában újszerű..

Üdv.

Fecóka

Pl.
https://www.jofogas.hu/somogy/HP_PSC_1410_nyomtato_szkenner_masolo_66803...

0

Yannie
Yannie picture

Szia!

Nekem ehhez hasonló, de nem ilyen nyomtatónál volt ugyan ez a jelenség. A készülék bontásra került, melynek során észre vettem, hogy a fejhez vezető szalagkábel a tintapatron kocsinál el van repedezve, szemmel jól láthatóan meg is szakadt néhány vezetősáv. Vélhetően ez okozta a hozzászólásokban említett 'súlyos hibát'.. Esetleg fusd le ezt a kört te is, nem tudom mennyire lehet tipikus hiba!

0

mamouth1981
mamouth1981 picture

Hello multifilter!

Nos végig olvastam az ajánlatokat a hp-nélkül, a másik megoldás szerint a kijelző hátlapján lévő ragasztó lap nincs megfelelően a helyén, vagy maga a kijelző, jelen esetben az egész "kezelőpult". Bár írva van az is, hogy ha eddig normálisan működött akkor ennek kicsi az esélye, inkább a gyári beállítás visszaállítása amit javasolnak. Természetesen ha van kedved akkor megnézheted a ragasztó lapot, illetve ez funkcionál szigetelésként is. A témán még maradok rajta, olvashatók, kutatok és jelentkezem.

0

multifilter
multifilter picture

A kijelző szalag kábel és a ragasztós csatlakozás rendben van, a jelenség változatlan. Hogyan lehet a gyári beállítást visszaállítani? Tudnál segíteni?
Üdv : multifilter

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"Gyári beállítás visszaállítás"...szerintem ebben nincs is olyan: http://resetprinters.com/different-ways-to-reset-hp-psc-printers/ Ha bedugod a "220"-ba, mindig alap beállításokra vált...
Nekem is van ilyenem valahol félredobva...az mindig reklamált, hogy a kinyomtatott kalibrációs ábrát tegyem be a scanner-ébe...utána nyugi volt.
Más HP típusúm meg ugyanígy meg volt "őrülve"...@-hulladékban végezte. Alaplapcserével lehetett volna orvosolni a problémát...de az meg nem "jött" szembe.

Szerintem az előző hozzászóló még csak nem is látott ilyen printert...közelről biztos nem.
Üdv.:Uniman

0

mamouth1981
mamouth1981 picture

Support link

https://support.hp.com/de-de/document/c00966470

Fenti linken van német Support, ott írja le a hibát illetve az esetleges megoldásokat... közte van a gyári beállítások is.
Nem tudom magyarul van-e, illetve hol. Még keresek.

0

multifilter
multifilter picture

Köszönöm, mamouth! Mindjárt kezdem is a bontást. Jelzem ha találok valamit.
Üdv : multifilter

0

mamouth1981
mamouth1981 picture

https://support.hp.com/hu-hu/document/c04941905

A magyar Support linkje.

Üdv: mamouth1981

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ebből a "szupportból" csupán annyit lehet megtudni, hogy "Súlyos hiba történt a készülékkel." :falfej: :szetver:
Azt kellene végiggondolni (de nem érdemes), hogy mi történhetne abban az esetben, ha a printer eeprom tartalma megsérül... :hmmm: Gyanúm szerint ez esetben ezzel állunk szemben.
Üdv.:Uniman

0

mamouth1981
mamouth1981 picture

Hello Uniman!

A linket azért másoltam be, hogy meg legyen a forrás, ami alapján vettem az infót pl, hogy van ennek a készüléknek "gyári beállítása". Természetesen nem feltétlen jelent megoldást, de a gyártó szakemberei -nevezzük őket annak- ezeket adják segítségként. És természetesen ott áll a végén, ha ezek nem segítenek akkor szerviz... ha nem segít akkor tényleg el kell gondolkozni érdemes-e tovább keresni a hibát, vagy javításra küldeni a készüléket. De úgy gondolom a két lehetőség közül egyik sem olyan megerőltető vagy nehéz, hogy ne lehessen megpróbálni.

Üdv: mamouth1981

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Másfajta HP printerhez -nem magyar nyelven- sokkal több módját leírják a lehetséges megoldásoknak...
Ezenkívül mintha olyat is olvastam erről a hibáról, hogy nem mindegy, hogy fél másodperces, avagy 1 mp-s intervallummal villognak a ledek...
Üdv.:Uniman

0

multifilter
multifilter picture

Jó estét Mindenkinek! Ezek a LED-ek nem villognak,folyamatosan égnek. Meg fogok nézni minden ajánlott leírást, a biztonság kedvéért meghirdettem hibásként. Üdvözlettel : multifilter

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ha fixen világítanak az még rosszabb, de lehet csak az egyik tápággal van gond...
A üzletpolitikádba nem szólok bele, de csodálkoznék, ha egy @-hulladék kétszer annyiért elkelne, mint amennyiért működőt is lehet venni...csupán a patronok érnek némi aprót, ha még nincsenek beszáradva.
Üdv.:Uniman

0

mamouth1981
mamouth1981 picture

Hello multifilter!

Egy kicsit keresgéltem a HP oldalán, gyakorlatilag egy "RESET" ajánlott. Tápkábel lehúz, pár másodperc után vissza, majd a bekapcsolódott gombot nyomva tartani... Talán segít. A másik megoldás fordításán még dolgozom, ott egy kicsit bele kell nyúlni a nyomtatóba... Reméljük erre nem kerül sor. Esetleg ha meg vagy az elsővel egy gyors állapot jelzést kérlek.
Üdv: mamouth1981

0

multifilter
multifilter picture

Köszönöm, mammouth, az első nem vezetett eredményre. Nem gond, ha "be kell menni", voltam már ilyenben, csak nem vagyok eléggé "otthon" benne.
Tisztelettel : multifilter

0

Sponsored links