You are here

HP Scanjet 5400c táphiba

7 posts / 0 new
Last post
xizor
xizor picture

Üdv mindenkinek,

Egy HP Scanjet 5400c A4 síkágyas scanner tápegysége meghibásodott (hibajelenség: nem ad feszt :) )
mielőtt nekiesnék megpróbálni szétszedni (maradandó károsodást fog valószínűleg szenvedni a heggeszett burkolat miatt), a segítségetek kellene hogy találkozott-e ilyen problémával vki., ha igen akkor sikerült-e elhárítani.
(A scanner céges [állami] és csak akkor esek neki a táp szétbontáshoz, ha van esély a megjavítására, különben nehezen fogok vele elszámolni, cserére nincs egyenlőre mód, mert az összes ilyen már, vagy kikopott, vagy akinek van az félti mint az aranyat [tápot is alig tudtam szerezni, hogy behatároljam a hiba forrást]) A munkámhoz viszont szükségem lenne rá.

A táp 12V egyen feszt ad ki, 4 pólusú csatlakozóval amelyből: +12V, GND ,NA, NA

B.: ha vkinek van ilyen tápja elfekvőben, baráti áron esetleg érdekelne.

Comments
xizor
xizor picture

Megoldódott a probléma. A LOMEX ben vettem egy 12V/2A kapcsoló üzemű tápot (SA124C-12G) (2100,-). A javítási alapnak kapott tápból kioperált vezetékre egy lengő csatlakozó (240,-). Így most működik.
Köszönöm a tanácsokat és a segítséget.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

..akkor mégse fölöslegesen téptem..a keyboardot. Örülök, hogy bevált a tipp.

Üdv.: uniman

0

szuts
szuts picture

Helló!

Nekem 3 féle hiba a leggyakoribb:
1. A tekercs hőbiztosítékja kiment. Úgy tudod mérni, hogy a 220V-os részre ellenállásmérővel rámérsz. Ha kOhm-os nagyságrendben kell tudni mérni értéket.
2. Kondenzátorok. Legtöbbször szemre megállapítható.
3. Kisfesz. vezeték szakadás. Szintén ellenállás mérővel valamilyen értéket kell tudni mérni a kimenetén - természetesen leválasztva a konektorról :)

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

Bármilyen 12V, 1250mA tápra rászereled a "madzag"-ját, és működik. Nekem a 4200C működik így, nem saját tápról, de az NA, NA nélküli. Ezekre van kötve valami? ...vagy csak pozicionáló tüskék?
http://www.stonepoweradapter.com/products/YHI-898%252d1015%252dU12-12V-1...

Üdv.: uniman

0

lordsithlord
lordsithlord picture

Helló!

Sajnos a nevezett scanner ugyanolyan tápot kapott, mint a HP laptopok, ezeknél pedig leggyakrabban a kábel szakad meg, ráadásul gyakran úgy, hogy hiába mozgatod, semmi nem jön át rajta.
Nem hiszm, hogy érdemes lenne megbontanod, saját tapasztalatom, hogy mikor nagy nehezen szétfeszegeted a műanyag dobozt, akkor egy böhömnagy fémkeretbe ütközöl, mivel ezzel oldották meg a táp hűtését és ez az egész elektronikát körbeveszi, lényegében egy második dobozt alkotva. Elvileg le lehetne forrasztani, gyakorlatilag nekem még ezidáig nem sikerült, mivel annyira hülyén van forrasztva, hogy nem lehet megtalálni, melyik a hűtő és melyik valamelyik alkatrész forrasztása. Ráadásul maga a hűtő is valami elég merev, erős fém szerkezet, emiatt nekem még nem sikerült rájönnöm, hogyan lehetne úgy leoperálni, hogy utána még vissza is lehessen építeni. És ha ez nem lenne elég, a kivezető kábel vége a dobozban annyira hülyén van elhelyezve, hogy hiába bontod meg a műanyag borítást, nem férsz hozzá, mert az a fém doboz belsejében van valahol.

Sajnos csak azt tudom javasolni, hogy ha nem a tiéd a cuccos és nem is tudod pótolni, akkor ne menj neki, mert utána tuti, hogy nem fogod tudni ugyanúgy összetenni, mint ahogy előtte volt, ráadásul jó az esélyed rá, hogy nem fogod tudni újra működőképessé tenni.

Üdv: lordsithlord

"A felhasználó szerint soha nem a felhasználóban van a hiba." - Általános Rendszergazda Hitvallás, 1. pont
"Ha egy gép elromolhat, biztos lehetsz benne, hogy a legrosszabb pillanatban fog elromlani." - Murphy

0

xizor
xizor picture

Ez sajna nem túl jó hír, mert a táp csréje továbbra sem megoldott. Elvileg talán sikerül szerezni egy másik selejtet (ami már szét van bontva) próbálkozás címén. hátha az alapján sikerül valahogy roncsolás mentesen szétszedni az enyémet.

Továbbra is érdekelne alternatív megoldás. (nincs vkinek egy elfekvő tápja?)

0