You are here

Huawei HG8245H router wan oldala nem érhető el kívülről, internet kapcsolaton át.

14 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Régóta próbálom megoldani ezt a dolgot, de nem jutok előrébb. Telekom optikai internet kapcsolathoz kaptam ezt az eszközt a szolgáltatótól.

A gondom az, hogy az előző (adsl) kapcsolathoz elég volt egy dyndns és egy port fordítás hogy elérjem az otthoni eszközöket. Ezzel viszont nem boldogulok. Még a pingre is csak a belső, lan oldalról válaszol. Kívülről nincs válasz.

NAT-olva nincs a hálózat. Rendes publikus IP címet kapok, és a dyndns is jó címet regisztrál. Rendesen frissül is.
Eredetileg ipv4 és ipv6 címe is volt a wan portnak, de egy telekomos ismerős tanácsára letiltattam az ipv6 -ot. Sajnos ez sem oldotta meg a problémát.
Állítottam be DMZ-t, port fowardot, belső lan oldalról jónak tűnik - kívülről semmi válasz.
Nem tudom hogy a router tűzfala okozhatja-e, ez sajnos a 3play felhasználónévvel nem elérhető. De a DMZ -nek át kellene menni a tűzfalon is...
Esetleg a telekomosok tudnának valamit még beállítani a szolgáltatói oldalon? Elég felkészültnek tűnt a technikus aki az ipv6 -ot letiltotta, de nem volt több ötlete mit tehetnénk.

Nagyon jól működik ez a router, erős a wifi jele is - ezért nem szeretném bridge módba használni.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Joco
 

Comments
Piteee
Piteee picture

Szia!
Nekem is ilyen szolgáltatói eszközöm van, telekom-os szolgáltatóval.DMZ-t használok egyszerre port mapping-gal,nekem csak így működök,így viszont megy minden:távoli asztal,ftp,team speak szerver. Ha változtatsz vmi beállítást perceket kell várni mire tényleg megcsinálja és működik is!!! Az eszközbe is be tudok lépni netes oldalról.

Üdv.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia! 
Dmz-t mijen címre állítottad hogy be tudj lépni az eszközbe netes oldalról? 

Joco

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia! 
Köszi!  akkor biztosan menni fog így nekem is. Mielőbb kipróbálom. 
Joco 
 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Találd meg az IP címedet:

https://www.whatismyip.com/

Ezután pingeld meg kívülről, pl mobilinternetről, vagy máshonnan. Lehetséges, hogy a Telekom letiltotta a ping választ az eszközben. De ettől még mennie kell a port forwardnak és a dyndns-nek. Kívülről azonban nem fogsz tudni befelé pingelni, csak adott belső IP címen levő TCP portot fogsz tudni elérni a külső IP címet használva (vagy a dyndns-be regisztrált URL-t használva, tipikusan a 443-as vagy a 80-as portot).

NAT pedig mindenképpen van, mert a szolgáltató egy darab publikus IP címet ad a router WAN portjára, és a router LAN portján lógnak a te eszközeid privát IP címeken. Alapesetben a privát IP címek nem érhetők el a világhálón, éppen emiatt kell a port forward és dyndns trükközés.

Üdv, lcsaszar

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ezzel még futok egy kört, tényleg lehet hogy csak a ping van blokkolva - a port fowardon át sikerül elérnem a lan oldali eszközöket. Az ip cím ugyanaz mint ami a dyndns-ben regisztrálódott. Ez a része rendben van.
A NAT tényleg van a saját router miatt is, de én a szolgáltatónál működő natolást tartom kevéssé korrektnek. A Znet-nél 192.168 -al kezdődő ip címet kapok a wan portra, és esélyem sincsen port fowardot csinálni a publikus ip felé.
Egy publikus ip cím mögé beraknak vagy 150 előfizetőt, én meg este 8 után nyomkodhatom a chapta -t a google keresésnél mert " Szokatlanul nagy forgalmat érzékelnek az én ip címemről, bizonyítsam hogy nem vagyok robot". Ha ki akarom venni az előfizetésemet a NAT-ból akkor megduplázzák az előfizetési díjat.

Köszi!
Joco

0

agressiv
agressiv picture
*

a port fowardon át sikerül elérnem a lan oldali eszközöket.

Álljunk már meg egy pillanatra! Akkor ez rendben működik, ezen kívül mit szeretnél még?

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Úgy írtam hogy lehet hogy sikerül.. Mivel a ping nem ment át így az ipv6 lekapcsolása után sem,  nem is próbáltam újra a port fowardot. A hétvégén újra kipróbálom.

De sanszos hogy tényleg bridge módba kell tennem, és egy másik routert kell beüzemelni mert a telekom nem enged át a tűzfalon.
Néháy éve még csak meg kellett említeni a régi típusú kamerarendszer DVR rögzítőjét, azok még nem tudtak p2p elérést. Csak dyndns-el és portfowarddal lehetett távolról használni.

Köszi!
Joco

0

agressiv
agressiv picture
*

Én R600VPN routert vettem fél éve kb. és annál én is észrevettem, hogy néhány online játék is problémás volt, mert nem ment a ping, a tűzfalban ki kellett kapcsolni a ping blokkolását. De az azért így is kérdéses, hogy, ha nincs semmi a routerben továbbengedve, akkor van-e bármi is, ami válaszolna a ping-re.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Próbáltad a külső IP címet közvetlenül is és nem csak a DynDNS-en keresztül?

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Igen, próbáltam. Sajnos az sem válaszol pingre, és a 80-as port webes felületen sem. Olyan mintha natolva lenne.. Pedig nincs.

Köszi!
 

0

agressiv
agressiv picture
*

A telekom nem szereti, ha te szervert üzemeltetsz vagy bármit ilyesmit (gondolom nem véletlenül akarod elérni, de ÁSZF-ben is benne van), annó ADSL-nél úgy oldottam meg, hogy a külön routerrel is felcsatlakoztam a netre és az ment rendesen, már amennyire a telekom megy.
Aztán átmentem a helyi kábelszolgáltatóhoz, akiket felhívtam, mert nem mentek ki a mail-ek, mire mondták, hogy használhatom a szerverüket továbbításra. :)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Tedd modem (bridge) üzemmódba és tegyél fel egy saját routert. Nekem UPC-nél adta elő ugyanezt. A fenti megoldás elhárította a problémát.

Kalex

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Sejtettem hogy ez lesz a megoldás, csak próbáltam elkerülni hogy még egy eszközt kelljen működtetni. Vennem kellene egy olyan routert aminek gigásak a portjai, mert ami van az mind 100 megás.. Most hogy megerősítettél hogy nincs más megoldás, kiderítem a jelszavamat és kipróbálom.

Köszi!
Joco

0

Sponsored links