You are here

Huawei mobil Wi-Fi vétele gyenge

9 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv
Most szembesültem, hogy P8lite mobilom wi-fi vételkézsége nem a leg combosabb. Ott ahol a laptopom gyorsan kommunikál és jelerőssége jó indexet ír ki és mások is kielégítően wifiznek ott az enyém akadozik. Azt tudom, hogy a Play áruházban lévő appok csak reklám spamok nem csinálnak semmit és nem is csinálhatnak. Mivel nem vagyok telefon guru, ezért kérném a tanácsotokat van e valami módja, hogy javíthassam a vételkézségét. Szervizben gyanítom semmit nem tudnának ezzel kezdeni mivel nincs rá mérési lehetőségük. Tanácsaitokat előre is köszönöm. Laci

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello! Talán ki kéne egészíteni a címet a készülék típusával...mert ebben a formában nem igaz!  A kezemben tartott (más típusszámú) "Huawei mobil Wi-Fi vétele"  kifogástalan ...

0

Oscarrr
Oscarrr picture

Szia!

Budapesten a VIII. kerületben a József körút 17. alatt található meg a Huawei Costumer Service Center, amely a hét minden napján nyitva van reggeltől estig (10:00-20:00).

Ide vidd el, semmi TMX.

1

perlaci
perlaci picture

Üdv
Köszönöm a címet.
Laci

-1

feci
feci picture

Szia.
Ahogy írták, aktiválj a routeren másik csatornát.
A telefonon megnézheted ki lóg rajta.  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.wifiinfo

0

perlaci
perlaci picture

Üdv
Köszönöm a hozzászólásokat.
Természetesen manuális a csatornabeállításom otthon és a bluetooth is ki van kapcsolva. 
Utána kérdezek a szervizben akkor hogy van e érdemleges megoldás mert még van rá kiterjesztett garancia.
Laci

-2

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Egyrészt a szervizben van lehetőség a Wi-Fi mérésére és hangolására is. Persze márkaszervizre gondolok (TMX) nem himihumi szervizre ahol a legnagyobb beruházás a csavarhúzó. Lehet burkolati elem vagy antenna probléma is. Viszont hardver hiba esetén valószínűleg alaplap cserével javítják, tehát ha már nem garos, akkor nem gazdaságos.

Problémát okozhat az is ha a BlueTooth be van kapcsolva. Mivel ezek időosztásban dolgoznak lassítják egymást. Kapcsold ki.

Ha a telefon beállításaiban van lehetőség a Wi-Fi sáv manuális kiválasztására próbáld meg manuálisan 2,4GHz-re vagy 5GHz-re állítani hátha valamelyik stabilabb. Ha nincs, akkor a routerben állítsd be.

A router csatornabeállítását a legtöbben AUTO állásba hagyják. Ilyenkor az inteligensebb eszközök kiválasztják azt a csatornát amin a legkevesebben lógnak, de sajnos a legtöbb router nem foglalkozik ezzel és a 6-os csatornát használja. Ezért ha egy hálózati analizátorral megnézed a felhasználók 80%-a a 6-os csatornát használja. Lépj be a routered felületére és manuálisan válassz ki egy olyan csatornát amit kevesen használnak.

Üdv.

 

2

melyon
melyon picture

Szia
a P8 Lite topicjában sokan paanszkodnak a WiFi -re.......
Üdv.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Ezt add el és vegyél másik telefont!

3

Sponsored links