You are here

Huawei T5 10.1 Tablet kijelző üveg csere

6 posts / 0 new
Last post
kisandras79
kisandras79 picture
*

Sziasztok!
Kisfiam tablet üvege megrepedt. Ali-ról rendeltem hozzá üveget, gondoltam kicserélem pikk-pakk...Hittem én. Egy-két Youtube videó letörte a lelkesedésem mikor  láttam, hogy nem is olyan egyszerű ez.
Kérdésem az lenne, hogy van-e köztetek olyan vállalkozó szellemű szaki, aki elvállalná ezt a műtétet?
Köszönöm előre is :András.
 

Comments
Josi
Josi picture

Egy ilyen kellene és nincs gond:
LCD+Touch+Frame
Arra figyelj, hogy más kell a wifi és más a 3G verzióhoz.

0

mosomedve
mosomedve picture

Ha olyan "üveget" rendeltél, amin rajta van a ragasztó csík is, akkor nem probléma. Hőlégfúvóval szépen körbe melegítve le lehet szedni a régit, pláne ha el van törve. Ilyenkor még darabokra szedve könnyű lemelegíteni . A zsírmentes felület valóban elengedhetetlen. Én legutoljára iPad-on cseréltem ilyet és amit küldtek Németországból még csavarhúzó készlet és kis műanyag spatula is volt a csomagban.
László

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hőlégfújóval én egy huawei kiejlzőjét akartam kiszedni a helyéről (mert ragasztva volt), hát a gumi keret szépen meghajlott, így azt már nem lehetett visszatenni, anélkül meg a kijelző nem állt meg rendesen a helyén, meg hülyén is nézett ki, szóval vannak készülékek, amihez használható a hőlégfújó, de van, amihez már nem megoldás.
Ami pedig szilánkosra tört, ott a szilánkok már karcolták a műanyag LCD-t is, tehát ha rá is ragasztottam volna valamit, ott a karc/benyomódás környékén levegős lett volna.
Minden kijelzőhöz/tapihoz küldenek szerszámkészletet (alis rendeléseim tapasztalata alapján), de igazából annyira gyenge, hogy 1-2 használatot bírnak csak (ezért is adják ingyen).

2

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Üdv!

Csatlakozom az elöttem szólóhoz, rendelj komplett kijelzőt touchal és kerettel, jobban jársz!

András

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hát ha írtad volna a lakhelyed, akkor úgy könnyebben találsz ajánlkozót.

Milyen "üvege" repedt meg?
Ha csak a tapi (touch screen), de a kijelző (LCD display) nem, akkor is egybe szokás cserélni (5.1 droid felett már mind ragasztva készül, korábbiaknál csak előfordul), mert a kettő össze van ragasztva és házilag nem lehet lekaparni a ragasztót a kettő közül, illetve az új tapihoz nem is adnak efféle ragasztót, tehát a kijelző és a tapi közé megy a kosz, ami 3-4 hét után már látható, pár hónap után már karcolja az LCD-t... pont ezért ragasztják.

Tehát ha spórolni akartál és csak tapit rendeltél, akkor azt szerintem senki nem fogja elvállalni, mert spéci tisztítószerek és ragasztó kell hozzá, valamint jó fél óra csak erre a műveletre + szerelés, míg egy komplett tapis LCD csere átlagban 10-20 perc alatt megvan.

Én sok esetben már nem is csak tapis LCD-t szoktam cserélni, hanem még +2e-+4e Ft-ért a teljes előlapot (külső burkolat és a kijelző mögötti fém rész), ha pl. ujjlenyomat-olvasó van benne, vagy gömbölyített (széltől-szélig érő) kijelző. Így tuti nem sérül a beépített alkatrész és méretben is passzol, mert sok utángyártott esetében találkoztam már 1-1mm eltéréssel, így vagy nem fért bele a gyári keretbe, vagy maradt mellette hely és ott megállt a kosz.

0