You are here

Hűtőbe préselt rúgó kivétele (Megoldva)

8 posts / 0 new
Last post
Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szervusztok!
Egy Dragster Audió Art autóhifiről lenne szó.
Kérésem az volna, hogy tudnám "valami egyszerű" szerszámmal az alkatrészeket kiszabadítani a rögzítő alól? Csak használati előnyeiről találtam infókat de semmit hogy miútán azt hűtöbe préselik, hogy lehetne ki is venni(?)
Köszönöm.

File attachment: 
Comments
Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szélénél próbáltam fogóval, sajnos nem voltam elég űgyes.
Vídeóhoz képest erősebb rúgóknak bizonyúltak - a nagyobbak szélei letörtek/kiszakadtak. Nem tudom mivel tudná kiszedni ha alattúk TO-3P, -247 vagy hasonló méretű tokozás van mert nincs elég hely hogy a nyíláson alá lehessen férni.
Próbálkozása közben egy pillanatra feltűnnt mikor a rúgó oldalra csúszott. Sikerűlt kalapáccsal kopogtatva oldalra csúsztattni őket. Ott ahol a "szomszédba űtközött" elég volt ha szélét vékony csavarhúzóval megemelem..

Vadmalacka megoldása ígérkezik a legjobbnak.
Köszönöm a hozzászólásokat!

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Csinálsz egy ilyet...

File csatolás: 

4

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A rugó közepén a nyílásba bedugsz egy jófajta imbuszkulcsot, és a kiálló részt a panel felé nyomod. 
https://youtu.be/CX685wGMuiM?t=161

2

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ilyennel én azt csináltam, higy alulról elszívós pákával kiforrasztottam az alkatrészeket, majd a nyákot leszedtem a bordáról. A két tok közé csavarhúzót dugva, felfele feszítve kihuzogattam a tokokat egyenként.. aztán már kijön a fül, mert nem feszül. Vissza asztalos szorítóval..

Szerk: itt a képet jobban megnézve nem megy.. alul is borda.. akkor fűzz át fentről lefele a rögzítő lyukán valami acél drótokat, hogy egyszere lehessen mindet feszíteni, majd oldalra a nyákot kihúzni.. de ez 2 emberes... Vagy levágod dremellel, és csavarral rögzíted az újakat..

Vagy elcsipkeded a nyák tövében a lábakat nyákot kihúzod oldlara, majd a tokokat kibillented egyenként a rugókat feszítve..

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Szia!

Köszönöm.
Látom, "kemény dió" lessz - az acél dróttal való megoldás valamelyikét kell választanom mivel a csavar furatok és oldalra való kíhúzása akadályokba űtköznek.

0

TonyStark
TonyStark picture
***

Szia !

Oldalról csőrös fogóval egy oldalon megemelve kijön a vájatból.

Tóni

0

qwerty4455
qwerty4455 picture

Én a keskenyebb, TO220-hoz való rugókat oldalra kicsúsztatom finom kalapálással (csavarhúzó segitségével). Vagy kisebb lapos állítható csőfogóval mozgatom oldalra (egyik pofa a borda oldalán a résnél, a másik a rugó túlodalán a résnél).Lehet, hogy ilyen nagy rugókkal ez a módszer nem működik...
Van aki a rugó alá is tesz pasztát, hogy legközelebb könnyebb legyen kiszedni, csúsztatni.

1