You are here

Hűtőláda fogyasztása általában , most, hogy aktuállisá vált

17 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv!

 A kialakult energia helyzet miatt érdeklődési körömbe került a fagyasztónk. Nem mai darab, de kifogástalan állapotban van, azt szeretném tudni, hogy gép szokásai normálisak é ?  A teteje jól záródik, jól hűt a kérdés, hogy mennyiért. Szerintem viszont mintha sokszor kapcsolna be, óránkét minimum 1 alkalommal elindul olyan 8-10 percet megy. Mennyire normális ez, igaz meleg van , okozhatja e a hőfokszabályzó mechanikai fáradtsága . ? A 2 hűtőnk kb 3kwh fogyaszt naponta......Köszönöm a figyelmet !

Comments
Csaba1002
Csaba1002 picture

Öreg Zanusszink 160 literes kompresszora 95W körül zabált a kínai teljesítmény mérő szerint. 10 éve kicseréltem egy 210 literes három+ csillagos Elektroluxra és a csoda, az ő kompresszora kb. a felét, 55W körül vesz fel a hálózatból.

0

Jaca
Jaca picture
****

SZia!

Még csak nem is kell öreg gép hozzá. Mi egy Samsung 32MNB kombinált hűtőt cseréltünk le Gorenjére 10 éves kora körül. Egy év alatt 300kWh-val fogyasztott kevesebbet, pedig ugyanakkora. A következő lépés az inverteres lehet, ami folyamatosan megy, de épp csak annyira, hogy pótolja a veszteséget. Ott szerintem megint lenne egy jelentős lépcső a fogyasztásban. 

1

stevepapa
stevepapa picture

A következő lépés nem az inverter lehet, hanem a jégkorszak  :)

1

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Épp most mértem itthon a hűtők fogyasztását. Mindkettő egykompresszoros kombi. Az egyik kicsit régebbi és kisebb, hagyományos Beko. A másik egy 3 éves A+++ nofrostos LG. Mindkettő pont ugyanannyit fogyaszt, 0,8kWh-t naponta. Mondjuk az LG esetén ez legalább 50%-kal több, mint amit az energia tájékoztató cetlijén állít. Ha nem járt volna le a garanciája nemrég, most azért rákérdeznék az ügyfélszolgálaton hogyan is van ez.
Szóval ez a két hűtő összesen 1,6kWh-t eszik naponta, ha ez segít neked.

Most ránéztem az árukeresőn a hűtőládákra és úgy tűnik, hogy durván 1kWh/liter/év a fogyasztásuk. Egy 350 literes kb. napi 1kWh-t fogyaszthat, ha igaz amit ráírnak.

Az óránkénti indulás nekem nem tűnik rendellenesnek.
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Igen, magam is arra gondoltam, hogy a fogyasztásuk elfogadható. Még akkor is ha elhisszük az újakról regélt, csodás, takarékos működésükről. Soha nem figyeltem kapcsolgatásukat eddig, csak gondoltam veszünk egy kombináltat. Hátha kevesebbet zabál, ezért érdeklődöm mielőtt végleg lebeszélem magam a vásárlásról. KÖSZI!

0

zsoca33
zsoca33 picture

Szia!
Saját tapasztalatot írok:
Nálunk is csereéretté lett a régi 30+ éves, működőképes 3 hektós fagyóláda. Szigetelése már rossz volt, a tetejét kettő 10kg-s mázsasúllyal nyomattuk le. Fogyasztása 3,69kW/24h, kompresszor menet közben 165W. -13°C
Újat vettünk, ugyanakkorát, fogyasztása 0,86kW/24h kompresszor menet közben. 75W. -19°C
Pincében üzemel, félig rakva, most így nyáron 26°C-on.
Üdv!

0

attila.p
attila.p picture

Sziasztok:
tapasztalat / MÉRÉSEK:

ami rá van írva a fagyasztókra /hűtőkre .... normál üzemi körülmények között (értsd úgy, hogy minimum 3/4-ig volt tele a hűtők)  SOHA nem tudtam igazolni ! 

 egy gondolat: még az is lehet a gyárban, üres hűtőtérrel, 15 fokos külső hőmérsékleten, soha meg nem nyitott ajtókkal történik a mérés.
valahogy úgy mint amikor az új autók 3,5l fogyasztással mennek (lejtőn lefelé, hátszéllel)   

de az 1kWh /nap egy jó érték (0,76....1,14 a méréseim szerint), alapvetően LEHEL-Zanussi készülékek vannak a családban.

üdv attila
 

1

stevepapa
stevepapa picture

Hi!

Köszi, közvetlen nem mértem soha, nem is érdekelt , eddig. Viszont a megadott kedvezményezett kategóriába nem férek bele. Ez indította  a fogyasztók felülvizsgálatának gondolatát. Eljutottam addig, hogy aki abba belefér az teknőben, mos, gyertyával világít aminék a fényénél képregényeket nézeget. Van néhány napelemem azok felszerelését kell szorgalmaznom.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! 2db kis lapostv, automata mosógép, kombi hűtő, 2db asztali számítógép, kenyérpirító, távfűtés, gázon főzünk, és az EON számla szerint a havi 90kW körül van a havi fogyasztásunk. A világitás ledes helyi. A hivatalos átlag fele sem megy el. Nyugdíjasok vagyunk, itthon vagyunk.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem okvetlenül. 3 klímánk van, ebből egy fűtésre is van használva, mosó, mosogatógép, asztalosműhely gépekkel, és bele lehet férni. Kombinált hűtőn van, fagyasztó nincs. Nézni kell a napi fogyasztást, sőt, érdemes megnézni, hogy lefekvés előtt hol áll az óra, és felkeléskor is. Így könnyen meghatározható a stand-by fogyasztás, nálunk ez a hűtőt jelentette. 
Egy öreg PC viszont meg tudja dobni, nekem 150W-ot evett óránként, ezt cseréltem egy laptopra. USB-s billentyűzet és egér + monitor rádugva, és fel sem tűnik, hogy nem a nagygép, de harmadannyit fogyaszt.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Egy hónapja kétszer olvasom, de ettől nem csökken napi 7-10kwh a fogyasztás. Ez 2 hűtő, mosó, mosogatógép, villanytűzhely. 7kwh napi fogyasztással jön ki a rizsa csökkentett ár.  Csak sima elszámolásról beszélek, nem H és tököm tudja milyen elszámolású tarifákról. PC.m öreg sosem volt, hangosnak és zabálógépnek tekintettem mindég. Ami még nagy étvágyú az a tv 200w körül zabál, kb 5-6 órát van bekapcsolva, nem nézve ezt kell még csökkenteni

 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Na igen, a Tv egy huncut játék. Nekem van egy 82-es Panám, az normál módban 130W-ot eszik fényerőbeállítástól függően. ECO módban viszont csak 60 körül, de akkor fos a kép. A villanytűzhely viszont hamar bele tudja rakni az órába a kilowattokat. Sokszor napi szinten nem is tűnik soknak, de havonta már 10-15-30kWh-k. Bár pont a villany a szerencsésebb, ott azért annyira nem vágja földhöz az embert a magasabb ár. Eddig azért is nem nagyon akartam napelemet, mert a havi tízezer forintos villanyszámlám eltüntetése egy másfélmilliós beruházással nem tűnt életszínvonal emelkedésnek.

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!

Így igaz, rezsin felüli fogyasztással majdnem annyit fizetek mint eddig, vissza lettek tekerve a hűtők minimumra, teljesen jó így is , a ládában -18 , a hűtőben 3 fok van.  A ládát kihúztam a faltövéből, kinyitottam éjszakára az ablakot a "kamrában "   majdnem felét fogyasztja, a műhelyekben éjjelre leoltom a lámpákat , kikapcsolom a leválasztótrafót . Az is 1,2kwh , üresen nyilván nem annyi, de havi szinten biztos jelent valamit. A Tv egy 60" lg plazma, erről nem szeretnék lemondani, ez első számlák majd utat mutatnak  XD

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Na igen, sok kicsi sokra megy. Akkora Tv-hez képest meg nem is sok a fogyasztás. A plazmáról meg volt egy sztorim: haver mesélte, tavasszal kijött a fűtésszerelő valamit mókolni, és átnézte a radiátorokat is, majd szólt a srácnak, hogy el volt zárva a szobájában a radiátor. Nem vette észre, mert a Tv egész nap ment, és befűtöte neki a szobát. 

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!

Volt egy régi Pana plazmám abban volt 6 ventilátor, a konvektor nem nyomta úgy meleget az biztos. Az simán benyelt 4-500 w-t mondjuk a súlya is megvolt hozzá

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Valahogy úgy lehet, ahogy írtad.
Én is nemrég mértem, AEG 185cm magas, 2 kompresszororos kombi (nincs no frost,10+ éves): 0,8-0,9kW/nap
A használat módja is sokat számít szerintem, ha valaki sokat nyitogatja, biztosan mérhető a különbség.

Üdv.

0

Sponsored links