You are here

Hűtőszekrény felül jól fagyaszt, az alsó hűtő alig... /Szeméttelepre menne, de nem veszik át!/

51 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Kaptam egy kombinált hűtőt: Iberna a neve. Felül a mélyhűtő hamar hideg, -18 fokot mértem, de alul szinte semmi. Az alsó rész a tetejéről kicsit hűl, de 15 fokról 12-ig ment le a hőmérséklet. A kompresszort melegnek érzem. 

Ez gáz hiány miatt lehet, vagy kompresszor hiba, vagy hőfok kapcsoló, vagy esetleg más is okozhatja? Mintha többször is kikapcsolna hűtés közben. Dobjam ki?

Köszi: formasu

Comments
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

A kompresszort kiszereltem, és úgy tűnik, hogy működik.

A hűtő "maradékot" ma elvittem a kerületi hulladék udvarba leadni. A hűtőt nem vették át, mert nincs benne a motor...Ennyi.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Igen, sajna mindenhol ez a szabály....De itt nálunk azért átveszik... (persze nem mindenkitől...)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem vagy rutinos. Este kell menni, zárás után, és a kapuban hagyni...

Tőlem LCD TV-ket nem vettek át, mert nem volt meg a távirányító hozzá. Meg a tápkábel. Elnézést kértem a garijegy miatt, kifele otthagytam a kapuban. 

Meg nem vették át a festékeket, mert BONTOTT volt. Érted.. 

Hülyeség ellen csak a hülyeség a gyógyszer. Erdő szélén szerintük jobb...

6

formasu
formasu picture
*

Szia!

Tv leadásnál kicsit rutinosabb voltam, mert a panelt, és az eltérítő tekercset kivettem. Azért, hogy ne legyen probléma a leadásnál, beragasztottam kettő AV aljzatot a helyére, hogy ne tűnjön fel, hogy üres a lyuk...

Ezt viszont "benéztem". Azt mondták, hogy a hűtőből a motor az érték, és így csak lom, és ezért nem veszik át. Ezt nem értem, tovább értékesítik a leadott készülékeket?

2

RTZ
RTZ picture

0

formasu
formasu picture
*

Üdv. Köszönöm. 
formasu 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Sziasztok.

Siralmas, az szent.
Én, minden olyan hulladékkal, amit nem tudok velük elvitetni, fogom a nagyflexet és .... 
Csak akkorára kell felvágni, ami belefér a kukába, nem egyszerre, pár hét alatt elviszik.
Tény, hogy vannak macerás hulladékok, például a múltkor egy plazma TV jelentett fejtörést.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Akkor szerencséd van..

Nálunk nem viszik el, ha fent van a tetején. Ha nem látszik, akkor borítás után ledobálják a ház elé. 

Múlt télen nem vitték el a kukát, mert MEGSZÁMOLTAM!! 12db falevél volt a kuka tetején. Nem autóakku, nem sav, nem festék, nem darabolt gumi. 12db falevél!!!! Mert az zöld hulladék.. az persze nem számít, hogy a papírt meg a műanyagot itt öntik egy autóba a ház előtt.. állítólag szétválogatják ;) aszondta a néni a telefonban..

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Be kell zacskózni, amit nem látnak nem fáj.
Építési törmeléket raktam bele, nem vitték el.
Kiöntöttem, bezacskóztam (kukazsák) és úgy elvitték.

0

Ames Gyuri
Ames Gyuri picture

Szia
Ideát  a mi kis falunkban (Ames, Iowa) mindent átvesznek elvisz a szemetes csak "mikit" nem , mert az SUGÁRZIK. Itt is van hülyeség bőven. Ha valakine kell miki amikor az ISU diákok hazamennek egy kör, és 5 perc alatt talál neki megfelelőt, kitéve a járda mellé.
Üdv   Gyuri

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Miki=mikrosütő?

Ha igen, akkor nem az a baj vele, hogy sugárzik, hanem hogy a magnetron nyakán a szigetelés berilium-oxidból van. Az pedig ha törik, és belélegzed, nagyon nagyon kellemetlen halálhoz vezet.. ha jól tudom, az amcsi cuccokon nagy halálfejes matrica is van miatta.. nem?

0

Ames Gyuri
Ames Gyuri picture

Szia.
Igen mikrosütő, nem tudom még nem láttam.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

Szia: át kell alakítani szerszám/alkatrésztároló szekrénynek

Bálint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

hát ha lom, akkor tedd ki a lomtalanításba, oszt majd elviszik 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

.... a rómaiak...

Kb 2 hónapja van egy műanyag megnyúzott váz az Egér úton a XI kerületben a Mol kút előtti sarkon. Minden nap nézem, hátha feloldja az eső, de nem ;) 

Jobb ott, mint a hulladék udvarban.

Úgy 1 éve gyerekkel láttunk egy famintás gorenje fagyóládát az erdő közepén, kinőtt már a közepéből egy 4m magas tölgyfa, és sűrű erdő vette körbe.. az se 2 napja volt ott. És tulajdknkêpp ezek után nem is tudom zokon venni, ha valaki oda dobja. Mit csináljon vele? Egye meg? Itt Érden nincs hagyományos éves lomtalanítás.. megrendelésre kijönnek, de hűtőt nem visznek el... Azt vigyem be én... 

Ajánlom mindenki figyelmébe a "Hülyék paradicsoma" c. filmet.

0

KGL
KGL picture

Szia! 
ez ránézésre egy iberna ID24 hűtő, van fent hozzá manual itt is. Nincs ebbe semmilyen váltószelep vagy zsilip, egyszerűen csak 2 elpár sorban, egy nagyobb a fagyónak egy kicsi meg a hűtőnek. Hagyd bedugva egy napig, ha akkor sem hűti le magát akkor kevés a gáz, vagy rossz a hőfokszabalyzó. Mivel a fagyó rész jól dolgozik én a másodikat mondanám. A hőfokszabályzó a hűtő teret figyeli, a fagyasztórész meg annyi amennyi.

1

formasu
formasu picture
*

Szia. Köszönöm. Nem tudom kivenni a hőfokszabályozót. Van egy csavar hátul,azt kicsavartam, de nem tudom megmozdítani semerre. Mit kell csinálnom,hogy kijöjjön?
Hiába tekergetem a hőfokszabályozó gombot,kattanást nem hallok ,lehet hogy ez a kapcsoló nem müködik 

0

KGL
KGL picture

Húzd le a gombot róla és az alatt van két csavar az rögzíti a hőfokszabályzót a műanyag púphoz. A púpot meg egy csavar fogja és meghúzod valamelyik irányba és le kell pattanjon. 

0

formasu
formasu picture
*

Lehúztam a gombot, középen ott volt egy anya, azt is lecsavartam, a szabályozót ez fogta. Látok két kicsi lyukat a két oldalán, ott még lehet valami? Valami mintha alulról még fogná,de nem látok semmit.

0

KGL
KGL picture

Alul egy köröm fogja, ha jól emlékszem  befelé kell tolni az egész műanyagot termosztátostól lámpástól mindenestül, majd a hűtőtér felé kijön. A lámpabúra alatt nincs csavar? Határozott mozdulatokkal ki kell annak onnan jönnie. A kép segít. 

0

formasu
formasu picture
*

Így néz ki, elől fogja valami alul. Megpróbálom, kissé megnyomni az alját, hátha tényleg be van akasztva.

File csatolás: 

0

KGL
KGL picture

Valamerre meg kell mozduljon vagy előre vagy hátra, ami a képen van pöcök az mi? Nem az retszeti? Elég rég volt már ilyen a kezemben, nem emlékszem, hogy jön le pontosan, de lejön egyben az a része és fülek fogják csak oda az biztos.

0

formasu
formasu picture
*

Ezt hiába nyomtam, húztam, mintha nem reagálna rá. Nem akad bele semmibe.

0

KGL
KGL picture

Akkor marad az izommunka és le kell onnan tépni, jobb ötletem nincs. Nem kell vele finomkodni, ha letörik egy fül majd visszacsavarod egy saválló csavarral. 

1

formasu
formasu picture
*

Köszönöm. Végül lejött, egy késsel kerestem, hogy hol fogja fül. A leghátulján van egy fül, és az elején van kettő fül. Most úgy indítottam el, hogy megcseréltem a világítás és a motor vezetékét a kapcsolón, hogy folyamatosan járjon a kompresszor, így kiiktattam a kapcsolót. Nekem úgy tűnik, hogy általában a hűtők gyorsabban, hamarább szoktak hűteni, és intenzívebben. Talán egy óra elteltével
a fagyasztó alja már hideg, de az alsó részben nem érzek sehol hideget. A motornál az egyik cső egy kicsit meleg, de a hátsó hűtő rész nem melegszik fel. Hagyom még egy keveset járni , de nekem úgy tűnik, hogy kevés a gáz benne ezért nem hűt normálisan vagy sehogyan sem alul. 

2

KGL
KGL picture

1 óra múlva nincs hideg? Szerintem az kicsit irreális elvárás. Mi itt a tesztelendő hűtőket legalább 12 órán át járatjuk mert kb akkor áll be a hőmérséklet. 

1

ityvity
ityvity picture
*

Igen , kevés lesz ott gáz , a komp. nyomó oldali cső 5-10 perc után forró kell hogy legyen . Csak az érdekes miért kapcsol ki egyáltalán , mert ilyenkor folyamatosan kellene mennie .

0

KGL
KGL picture

Lehet a kompresszor melett lévő klixon kapcsolja le, a túlmelegítés miatt.

2

formasu
formasu picture
*

Most, hogy direktbe kötöttem a motort, néhány óra alatt nem kapcsolt ki, vagy olyan halkan jár, hogy nem vettem észre. A kompresszor kissé meleg, a kijövő csövek közül az egyik "hidegecske", a másik meg gyengén meleg. Fent a mélyhűtő hideg, lent a hűtőrész teteje mintha kissé hidegebb lenne, és ennyi, néhány órás működés után. 

Arra azért emlékszem, hogy amikor egy jó hűtőt beindítottam, elég hamar forró, és hideg volt a kompresszorból kijövő két cső. 

Köszönöm, hogy próbáltatok segíteni. A kompresszor szerintem OK, de kevés már a gáz benne. Ennyi volt, megy a szeméttelepre.

0

AzzA
AzzA picture
*

Kompresszor  biciklit fújni, weller hőlégfúvóhoz, szippantós pákához...stb jó.
Valakinek aranyat ér, ha neked nem kell.

0

formasu
formasu picture
*

Abban segítsetek még, hogy a kompresszor csöveit hol célszerű elvágni, elfűrészelni? Gondolom, hogy a lezárt csővéghez nem nyúlni, de megy ki belőle két, vagy három cső. Kettő a hátsó hűtéshez, és még talán egy vastagabb is...

0

KGL
KGL picture

3 cső jön ki belőle, egy lezárt az a töltőcsonk, azt ne bántsd, a másik 2 meg a szívó és nyomóág,  azt ha beindítod úgy is adja magát. Én ha kompresszornak kell akkor egy 4-5 centit hagyok a vékonyabb részéből és arra pont passzol egy ilyen  tömlő bilinccsel felrakva.

0

formasu
formasu picture
*

Köszönöm. Holnap kiszerelem a kompresszort, a maradék pedig megy a hulladék udvarba. 

0

KGL
KGL picture

A kompresszor fel lehet használni, 5-6 bar nyomást elő tud állítani egy öregecske is, bicikli/autókereket felfújni, ideális és  könnyen hordozható.

0

hcs
hcs picture

Igen, de azt vegyük hozzá hogy vasból van a belseje, és a levegőben lévő párától már elkezd rozsdásodni. Nem fog sima kompresszorként sokat menni. Megfelelő körülmények között a 30 éves élettartam sem irreális.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia.

Pontosan igazad van.
Most teszteltem egy hűtőt amit használtan vettem és 10 perc után már a fagyasztóba menő cső eleje már deres.
A hátső hűtő rács elkezd melegedni, nem langyos, hanem meleg.
A hűtő rész hátsó lapja fél óra múlva lett érezhetően hideg.

Csak kérdés szintjén, nem csak neked: nem érdemes feltölteni gázzal ?
Vagy a kora miatt ez már nem költséghatékony, amolyan gazdasági totálkár ?

Kompresszort nem vágod ki belőle (ha jó másra is lehet használni) ?

Köszi.

István.

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez egy hermetikusan zárt rendszer. Ha elszőkik. A hűtőközeg, annak oka van. Valahol van egy lyuk. Ha ilyen lassan szökik, az marha pici. Sok sikert a megtaláláshoz... Ha van nyoma, zöldes zuzmó a lyuk körül, akkor az jó támpont. 

Eljárás: lyuk megkeresés, töltőcsonkra felforrasztani egy szelepet, szárítószűrő csere, majd vákuumolás, feltöltés. Ha nincs adat, mi kell bele... Meg mennyi... De föleg a mennyi a kérdés..

Ha nincs meg a lyuk, olyan, mint bekötözni a vakbélgyulladást.

Ez a gép olyan ocsmány állapotú, az ajtó tömítés is vacak már.

És akkor még az is szóba jöhet, hogy a kompresszor nem szállít eleget..

Egy forintot sem szabad ezekre költeni kalorikus hibánál...

2

formasu
formasu picture
*

Köszönöm. A hátsó csavar már kint  van, a gombnál fogja valami. Megpróbálom akkor lehúzni a gombot, és biztosan meglesz ami még tartja. 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia . Vedd le a lámpa burát , ott is lesz egy csavar az égő alatt .Bele  szokott fagyni a kapilláris cső , de ahhoz idő kell 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Pár képet lőhetnél a hátuljáról..

Meg egy pontos típust is :)

Régen voltak olyan trükkök, hogy mágnesszelep váltott a két kör között, 1 kompresszorral. Ha az fel van akadva, vagy a vezérlése rossz, az tud ilyet. Az új No-Frost esetében más a trükk, ott egy propeller nyomja a hideget a fagyó térből..

 

0

formasu
formasu picture
*

Szia! A hátuljáról most nem tudok... Alul ott van a kompresszor, és egy nagyon nagy hűtő, majdnem a tetejéig ér. Ez egy elég régi hűtő. Valami nagyon kevés hűtést érzek a normál rész tetején, és hátul fennt. A fagyasztó szuper...

0

Joe
Joe picture

Tölts le szervízkönyvet!

Ezek általában zsilippel engedik rá a hideget az alsó részre amit termosztát vezérel.

0

pluto63
pluto63 picture

Szia!
Vagy gáz kevés, vagy a váltószelep nem működik.
Üdv

0

Joe
Joe picture

A gáz hiánya lefagyással kezdődik. Itt inkább a zsalu marad zárva valamiért. A -18 °C az 3 csillagos mélyhűtőnél rendben. Tehát a gáz elégnek tűnik.
 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia ha folyamatosan megy a komp. akkor gázhiány , gondolom nem no-froszt  , mert akkor más mák .

0

formasu
formasu picture
*

Szia!. Nem No Frost, ez már régi. Nem megy folyamatosan a komp. A hűtőrács egy éjszaka után hideg. A fagyasztó részben van -18 fok, a lenti részben meg +11 fok. A szabályozó maxon, ötösön van. Aki eddig használta, nem mondta, hogy nem hűt alul. A fuvar után tegnap lett először bekapcsolva nálam. 3 napot állt. Érdekes, hogy sokszor leáll, tehát nem megy folyamatosan, de a mélyhűtője jól működik.

Tudok vele valamit csinálni? Fejre állítani, vagy ütögetni valahol? Vagy mást, mielőtt menne a kukába?

0

Joe
Joe picture

Szia! A fejre állítás, nem előnyös a kompresszornak. Akkor már egyből kuka. A -18°C az rendben a mélyhűtőnek, a 11°C az a magas. 4-6°C .kellene. Dugulás a tippem. Milyen gázzal megy? Szerintem szűrőcsere, előtte átmosni  a kalorikus rendszert. Hűtőszerelő tudja megoldani. 
 

0

Joe
Joe picture

A hideget + kondenzátorral csinálja?

0

AzzA
AzzA picture
*

Nézd meg a hőfokkapcsolót valóban kapcsol, vagy csak fel van tekerve.

1

formasu
formasu picture
*

Köszönöm. Holnap viszek oda egy műszert is, és próba. 

0

Sponsored links