You are here

Hyundai HLH32840MP4R össze-vissza kapcsolgat. (megoldva)

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett készülék össze-vissza kapcsolgat. Csatornákat, bemeneteket, vált magától, hangerőt max/min között változtatja, stb. 17MB62-2.6 a main. Tápegységet lecseréltem próbára, mert olvastam arra vonatkozó infót, hogy valakinél az volt a ludas. (bár mérések alapján az eredeti is jó volt). Természetesen "kezelőt" lehúztam (igaz ebben érintős van) csakúgy mint az infra vevőt, de nem változott semmi. Érdekes módon, ha menüt előhívom az szépen megmarad, annak kijelzéséig nem vált/kapcsol/szabályoz semmit rendellenesen. Ezek után a flasht kezdtem gyanúsítani. Tartalmat áttöltöttem egy új ic-be, ami nem okozott javulást. Másik tartalmat még nem sikerült találnom, így csak a régivel kísérleteztem. 
Szóval itt elfogytak az ötleteim, csak a remény maradt, talán valaki találkozott már ilyen hibával és tud tippet adni a megoldásra.
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Összefoglalnám: Kicsit elhamarkodtam a gyanakvást, ami procira vonatkozott. Átmostam a panelt és ezt követően már nem váltogatott magától "csak" a hangerőt vette le minimumra és hagyta kint az osd-t. Kicsit elgondolkodtam (igen, kivételesen sikerült) miért nem reagál gombnyomásra (érintős). Elkezdtem végig mérni a csatlakozó körüli (main alkatrészeket. Viszonylag hamar találtam is egy szakadt smd tekercset (átkötést). Amennyire le tudtam követni, feszültségosztó (3.3V) része, ami többfelé ágazik. Kicseréltem és minden hiba megszűnt. Ezek után "modelleztem" a hibát és az átkötés helyére ellenállást raktam, amitől persze ez a 3.3v csökkent és máris megbolondult a készülék lehúzott kezelővel is. Arra jutottam, kezdetben még nem volt teljesen szakadt, csak (szerencsémre) időközben lett azzá. 

1

sasa11
sasa11 picture
*

Szia Zoli !
Szép munka !
Gratulálok !

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

...nos egy másik tartalmat feltöltve rá, csak a készenléti led villogásáig jut. Vagyis gyaníthatóan ez a tartalom nem jó hozzá. Esetleg nem lapul valakinél egy ilyen (eladó) lap? 
Üdv,Z.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a  processzor környékét is letisztítottad?
Közvetlen a  lábakon is megvannak a feszültségek?

Bálint

0

Alen
Alen picture

Üdv,Jó fogás Józseg Bedekov  Mélykút  tel +36202814455

0