You are here

Hyundai UB3 GPS lefagy

8 posts / 0 new
Last post
Horpika
Horpika picture

Sziasztok.

Egy Hyundai UB3-as GPS van az asztalon, sajnos nem találtam hozzá semmit a neten.
A szerkezet random lefagy, kiszámíthatatlan.valójában megy az igo, meg a tolatókamera bemenet is de sürűn fagyi van.
A tulaj beszélt a magyar szervízzel a 18.ker-ben, de ott nem is tudnak róla....
nincs valamelyiteknek valami kapcsi rajza, vagy valami,ami segíthetne?

elöre is köszönöm.

ez lenne--

http://gpszone.hu/termek/hyundai-ub-3-igo8-teljes-europa-hd-ub-3feu

Comments
Horpika
Horpika picture

:hmmm: horpika
sziasztok

reggel kiemeltem belőle a vevőmodult, pendrive-ról filmlejátszás közben is fagy 10-15 perc után....proci nem forró,stab feszek stabilan megvannak(bár nem tudom jók-e)...
a mini usb csati helye megvan, csak nincs beépitve..(2db smd tranyó,3-4 ell,+kondi helye is megvan,de nem tudom mi kellene oda).
az ikonok felett kellene feliratanak lenni,(eredetileg volt)most nincs, ezért gondolok software hibára,mert ennek nincs köze a navigációs software-hoz.(azért próbálok rá egy másikat).

0

N3szt0r
N3szt0r picture

Elég öreg modellnek tűnik, ha még USB csatlakozást is lespórolta a gyártó. A farraday kalitka jó ötlet, de szerintem elég hozzá egy tömbház pincéje is :) Sirf 3 as modul nem egy izomgép, nem fog onnan tudni kilátni. Érdemes lenne megnézni, hogy üzem közben a processzor és a főbb alkatrészek milyen melegek.
Sajnos sok GPS nem képes normális hőmérsékleten dolgozni, mivel legtöbbször ócska technika van beleépítve némi modern modullal.

Egy időben sokat *****tam Mio C320, c520 és c710 el. Azokra volt olyan kis hack, hogy reset után nem a pna felülete bootolt be, hanem a windows mobile é, ott már kicsivel több funkcióhoz fér hozzá az ember. Sajnos ez a hack széria specifikus, de Windows Mobile 5 és 6 al biztos működik.

Ha már bontva van érdemes megnézni, hogy a nyákon nincs e rejtett usb csati, amire csak rá kéne forrasztani a kábelt.

Még egy dolog, olyat is láttam, hogy az eszközön nem volt usb, viszont az autósbölcsőn igen. Sajnos nem találtam képet az eszközről, ami nem elölről lenne, szóval csak egy tipp :)

Sok sikert!

0

Horpika
Horpika picture

horpika

kezelési utasítás nincs a tulajnak, nem csak az igo-nál fagy le,bárhol...de a menünél a feliratok sem jelennek meg,csak ikonok...felirat semelyik menüben nincsenek.
software hibára gyanakszom, de gépre sem tudom dugni mert a mini usb csatlakozó sincs kiépitve,csak a helye van meg...

a fagyás teljesen random,néha megy jó darabig,aztán fagy, néha a bekapcsolás után egyből...lehet memoria?
reggel nézem legközelebb...munka van.

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
A leírása szerint mini USB csatlakozója van. Ezzel lehet/ne/ a gépre csatlakoztatni. Ha ez nincs, vagy nem találod, akkor nehéz lesz! Rá kellene tenni /egy mentés után/ egy másik navigációt, de a legjobb lenne újra tenni a gép saját programját is. /Hátha az hibásodott meg!/ Úgy gondolom, hogy ha a belső memória hibásodott meg, ahhoz nem fogsz tudni hozzáférni, tehát ki kellene zárni először a szoftver hibát. Kell, hogy legyen hozzá /benne/ bővítő SD memória modul, azt is meg kellene "nézni", valószínűleg azon van az IGO.

Üdv: formasu

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mi lenne, ha valamelyik forgalmazótól elkérné a kezelésit?
A támogató CD sincs meg?
Ez valami kukázott?
" mini usb csatlakozó sincs kiépitve,csak a helye van meg..."

Bálint

0

SzG
SzG picture

Arra kéne valahogy rájönni, hogy valójában mi okozza a fagyást. Kapcsold be és tedd be egy vasdobozba (Faraday-kalitkába), majd vedd ki fél óra múlva, és nézd meg, hogy lefagyott-e. Ha nem fagy le, elképzelhető, hogy a fagyásokat a műholvevőegység generálja. Próbálj meg funkcionalitásokat kikapcsolni, például képernyő elforgatás, világítás, stb, stb és akkor nézd meg hogy van-e fagyás.

Itt nem erről a GPS-ről van szó?
http://pdafanclub.com/forum/index.php?topic=719.300

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:a kezelési utasítása mit mond erről?

Bálint

0