You are here

Icom IC-820, Icom IC-725 Frekvencia bővítés

3 posts / 0 new
Last post
raben

Sziasztok!

A címben szereplő rádiók frekvencia bővítésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Ezeket az adóvevőket szeretném vételben és adásban kinyitni, ha van valakinek erről pontos infója kérem írjon az alábbi e-mai címre. Üdv! n.janos@index.hu

Comments
Luki

Szia !

Itt találsz modifikációval kapcsolatos leírásokat.

http://www.mods.dk/

Az oldalra regelni kell, ha jól emlékszem.(Oldal keresőjébe beírod a típust,és mutatja a találatokat.)
Elvileg mindegyik rádiót rá lehet bírni a kiterjesztett vétel/adás módokra.

http://www.mods.dk/search.php

Üdv! Luki

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54

Szia !
Nem teljesen tiszta hogy mi a célod . A 820-as a 2m-es és a 70cm-es mig a 725-ös a rövid hullámú amatőr sávokra készített adóvevő.
Ezeket egyébként nem szokás és nem is célszerű szét/meg/össze berhelni mi több adó oldalon nem is legális. Csak engedélyes rádióamatőr üzemeltethet ilyet a szigorúan meghatározott (itt most nem idézném be) szabályok szerint.
Az amatőrők a készülék által nem tudott frekvenciákon való vételt illetve más de engedélyezett frekvenciákon történő adást külső eszközökkel (koverterekkel, tranzverterekkel oldják meg. Ezekbe a készülékekbe belenyúlni igen nagy felkészültséget és komoly műszerezettséget kíván. Ezért minden képen lebeszéllek róla mert csak a készülék fogja bánni!
Ha maga a rádióamatőrködés érdekel illetve izgat keresd fel valamelyik rádióamatőr fórumot pl. a következőt:
http://itpiac.hu/smf/index.php
Itt segítséget kaphatsz a témában autentikus tudásu emberektől. A Tanyán egyébként mindkét készülék SM-je fenn van. A 820-as ról talált bővítést csatolom. Ez az eredeti 2 és 10 Mhz-es sávátfogást 38 ill. 40Mhz-re bővíti, pontosabban az érzésem szerint a konstrukció eredeti az amatőrsávokra szóló sávkorlátozást szünteti meg néhány dióda ki szedésével.Ez még szerény körülmények között is bevállalható. Nagyobb sávbővítésre ne gondolj mert akkor már komolyan bele kellene nyúlni hangolt körök és szűrők lelki világába sőt meglehet a rendszer kialakítása sem engedi.
http://www.hampedia.net/icom/ic-820h.php
Üdv. Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’