You are here

Igo 8 térkép frissítés honnan?

43 posts / 0 new
Last post
domeattila
domeattila picture

Üdv mindenkinek! 
Most már hagyományos /elavult nak mondható GPS navigációra igo8 - hoz (Moha-bá) 
Keresek térkép frissítést, minél aktuálisabbat... { (Európa, Magyarország és nem uniós tagállamok (Szerbia) lenne a fő cél)} 
Köszönettel D Attila 

​​​​

Comments
szuts
szuts picture

magnet:?xt=urn:btih:EB2DB30A41D65518B60B27FBF8299F52D37E765F

0

joededy
joededy picture

1

lacoka
lacoka picture

Több hazai Torrent oldalon is fönt van 

0

Mérleges
Mérleges picture

Szia!   
Google kereső a barátod: igo maps 2023 europe free download
A lap közepén megtalálod a GPS Zone RO oldalt.
Regisztrálsz!
A második file a keresett letőltendő térkép letöltöd.
Ügyelni a kibontáshoz szükséges jelszóra.
Letöltöd a licensz filét is. (jobbra alatta .ZIP)
Kibontod bemásolod.
Örülsz!
Üdv: Mérleges

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Több külföldi fórum is erre specializálódott, így a Navitotal vagy a GPSPower is, ahol megbízható és naprakész programok valamint térképek, kiegészítők és segítségek is elérhetőek.
Az Igo térképe tavaly óta nen frissült, így a 2023Q2 a legutolsó, tehát annál újabbat ne is várj.
Ez még jó is lenne egészen addig, amíg az ember nem számol pl. az eddig ingyenes útszakaszok fizetőssé tételével, mert a GPS még nem tud róla és bezavar a fizetős szakaszra, holott ki akartad kerülni. Tehát a legújabb térkép is elavult az Igo térképek között.

Az OSMAnd-ot magam is használtam, kiránduláshoz, túrázáshoz sok rátét miatt optimális, nekem vezetéshez nem tetszett... már azért sem, mert telefonra készült és nem a szélvédőn lógó GPS-re, ami városban sokkal pontosabb, mint egy mobil. Offline használható, ha előtte a kellő térképeket, kiegészítőket letölti az ember. Még wikipédia is van hozzá, így sok plusz infót is megjelenít (benzinkút nyitva-tartása, infók szobrokról, nevezetes helyekről, stb.).

A droidos Tomtom már idei térképpel rendelkezik, nekem jobban tetszik, mint az Igo (GPS-ben is Tomtom-ot használtam, de 1,5 éve nincs újabb térkép hozzá, ami "ingyen" aktiválható).

Az említett fórumokon (ahova regisztrálni kell a linkek láthatóságához) lehet találni egyébként torrent linket is, ahol elég gyorsan a teljes friss tartalom (4-5GB) letölthető, illetve vannak olyan feltöltők, akik a leglassabb tárhelyeket kedvelik, így a Filefactory és hasonló tárakra irányítanak. 40-50MB ebben az esetben akár egy óra is lehet.

Sokan vagyunk még, akik GPS-t használnak vezetéskor és nem mobiltelefont. Sajnos ezek viszont már nem frissülnek elég gyorsan... így otthon megtervezem a mobilos Tomtom segítségével és a GPS Tomtom-jába már a megtervezett út pontjait írom be. Macera, de a telefonom pl. egy féltégla fém ütésálló tokban, esélyem se lenne a szélvédőre cuppantani a közel fél kilós telefont. Szóval mi "maradiak" pillanatnyilag csak így tudjuk használni a GPS-ünket... régi (még nem fizetős utakkal tarkított) térképekkel.

Amúgy a legtöbb Igo (8, primo, amigo, ...) azonos térképeket használ. A SzülinApp és társai már nem.

0

vacisa
vacisa picture

Az Igo térképe tavaly óta nen frissült, így a 2023Q2 a legutolsó, tehát annál újabbat ne is várj.
Ez még jó is lenne egészen addig, amíg az ember nem számol pl. az eddig ingyenes útszakaszok fizetőssé tételével, mert a GPS még nem tud róla és bezavar a fizetős szakaszra, holott ki akartad kerülni. Tehát a legújabb térkép is elavult az Igo térképek között.

Igen ez egy átmeneti időszak, nemsokára lesz friss térkép.

Azt azért tegyük hozzá, hogy ez a fizetős út probléma nem akkut, mert 2024-től ezek lettek fizetősek.
 

  • a teljes M0-ás autóút
  • az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Tiszaüg/Tiszakürt csomópontig
  • az M44-es Szolnok/Martfű/Kunszentmárton csomóponttól Békéscsaba-Gyula/Debrecen-Szeged csomópontig
  • az M4-es Abony-kelet/Szolnok nyugat csomóponttól Törökszentmiklós-nyugat/Szajol csomópontig
  • az M44-es Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Szarvas/Szentes csomópontig
  • az M30-as Miskolc észak és Miskolc dél közötti szakasza
  • az M31-es Nagytarcsai csomóponttól M3-M31 csomópontig
  • az M76-os Balatonszentgyörgy/Balatonberény csomóponttól Keszthely-Fenékpuszta csomópontig

Jól látszik, hogy már fizetős utak újabb szakaszai lettek fizetősek.
A mesziről érkező eleve matricával érkezik ezen az úton, vagy már fel sem hajt rá ha nem tervez a navin fizetős utszakaszt.
Akinek problémát jelenthet az az út mellett lakó közeli lakos, az meg ha az igo-ból tudja meg, hogy fizetős lett egy újabb szakasz, az megérdemli.

Mobilon fent az igo israel, oda visz ahova menni akarok, néha megesik, hogy egy köztes útvonalat beállítok, ha nem tetszik amerre a program tervezi az utat.Ez nem a program vagy térkép hibája, Az egész út tervezés maximum 3 perc.
Igaz a telefonom nem féltégla, és a kormány közepén egy mágneses tartóval, szem előtt van.

 

0

ityvity
ityvity picture
*

Ahhoz nem kell hogy a pálya mellet lakjál , hogy elöntsön a kellemetlen érzés mikor az út melletti tábláról tudod meg , hogy fizetős szakaszon vagy , azt gyorsan keresed az első pihenőt , hogy még időben vegyél egy 10napost .

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Én csak hidakon közlekedtem az M0-on, de már tudom, hogy inkább megyek +10-20km-t, mert már "hídpénzt" is szednek... de hát az ember mit vár attól az országtól, ahol "vár" megyéket hoznak vissza és ispánokat. Én már csak az utcai kalodákat várom, ahol megszégyenítik a bűnözőket.

Elkerülő út (M0), hogy kevesebb legyen a szmog a belvárosban, de drágább az elkerülőn menni (és az állandó balesetek miatt lassabb is), mintha az ember átdöcög a belvároson. Ugye milyen sok logika van ebben? Én tuti nem fizetek azért, hogy elkerüljem és a belvárosiaknak jó legyen, nekem meg km-ben és Ft-ban is sokkal több... az időt nem is számítva. De azért egy hídon mehessen már át az ember, ha egyszer az üzemanyag fele "útalap", plusz súlyadót is fizet mindenki. Ez szimpla szívatás, hogy vegyél matricát, mert az is lölö vagy valamelyik zsebébe csurog, ha már nem kapnak EU-s pénzt, mert lopnak... akkor többet lopnak.

3

megujulo
megujulo picture

Kicsit off de:

spanyolhonban élek, egyrészt azért mentem el mert beteg voltam (itt már nem vagyok COPDS) 
Itt a szigeten nincsenek autó utdijak, sem spanyolország zömében. A spanyol kormány a 90 években épült koncessziókat is felvásárolta és ingyenessé tette a legtöbb autópályát.
65 millió emebr él ebben az országban és valahogy nincs szükség autó urdijakra!

Igaz ezen létszám mellett a kressz is jóval szigorubb, és a 12 pont elvesztése jópár év vezetési kiesést okoz minden kedves szabályszegő autósnak, melyet nem lehet pótolni iskolával sem pénzzel.
De kevesebb a baleset, annak ellenére hogy az alkohol fogyasztás is megengedett, nincs zéró toleranvcia. (0 45 ezrelékig megengedett)

Ebben az országban nincs szükség trafipax kontrollra, mivel alapvetően szabálytartóak a spanyolok.
Itt az egyirányu utcában ha behajtasz 21 km-/ órával (20 a megengedett, egyirányu utcában, és 30 a lakott területen) és lecsipnek 200 euród és 4 bünti pontod bánja. Tehát vicc vagy sem de itt a despacitó pamkutya a valóság, csak nem 30000 FT (kb 80 euró) hanem ennek kétszerese a fájdalom dij. persze 3 ilyen eset és ugrott a jogsi. a kerékpárt is 1,5 méter távolságból kerülheted ki, és sorolhatám.

De ez ráadásul nem rendőr terror állam!

4 éve élek de eddig nem volt ellenörzésem a közuton sem. a nüszaki vizsga itt nem idegörlő stressz, és nem kell mdnféle trükközés hogy ne huzzanak le.

beviszen, és ha minden rendben, kapom minden évben a közuti engedélyt ami 28 euro.

Ha valami hibás, 3 héten belül kijavitás után ingyenes a visszatérés és utóellenörzés. itt nem a megbuktatás a cél hanem a biztonságos közlekedés.

az igó nekem is megvan, csak az vele a baj hogy mire egy frissités kiérkezik nagyon sok körülmény megváltozik. Persze nem kell hozzá net, ez jó, de mára kissé elavult megoldás. Viszont sebesség kontroll rendszer érzékeléséért, annak esetleges blokkolásáért börtön jár!

Az IGO alkalmazásban vannak sebességmérő pontok, és ezt itt nem lehet aktivan használni sem. 
Mégis van előnye:

Ha a telefont a kezedben tartod vezetés közben vagy hozzáérsz és megfognak (mint mondtam kevés a rendőr) akkor 6 pont és 400 euró a vétkes sofőr dija. Tehát egyéb netes app a telon lógatva az ablakban itt akár a vezetői engefélyelvesztáését is jelentheti. (A fővérosban és déli zsufolt helyeken sok a motoros rendőr mozgómérőállomással, és minden irányban rögzitő kamrákkal.Meg ugyan ritkán állitanak, de egy egy szabályszegés esetén kiszedhetnek a forgalomból. 
Itt védák sincsenek, mert egyszerüen senki nem hajt gyorsan. a zebra előtt mindig megállunk mert a gyalogosoké az elsőbbség.

A két ország ég és föld.

Az IGo egyetlen előnye, hogy nem minősűl mobil telefonnak (hacsak nem arról müködik) autós hifi kütyükben, vagy beépitett fedélzeti fejegységben bármikor lehet babrálni nem tiltja szabály annak vezetés közbeni használatát .(kivéve a traffipax előrejelzést , az büncselekmény itt.

Azért irtam le kedves tanyalakók, mivel ezt a rendszert 2025-ig minden tagállamban Eu központilag bevezetik.

egységes pontrendszerek, sebesség határok lesznek. sok minden kerül rövid időn belül MO-n is modositásra, merthogy az EU kötelezi majd az országot a modositásra.

Ami a legfurcsább lesz a dologban, hogy a sebességeket lakott területen hamarosan csökkentik 30 Km / órás sebességre. (csak osztott párhuzamos pályán lehet majd 50-el menni.

Az egy irányu forgalmi uton pedig a max sebesség 20-ra lesz mérsékelve. spanyolország lett a puding próba 2023 tavaszán és jelentősen csökkentek a balesetek.

Szóval 21 Km/óra egyirányu utcában, és busuzzálel 30 ezer forintodtul!

Az pedig másik kérdés, vajon ez mennyire fog fájni a magyar autós társadalomban véda és talponáló trafi hegyekkel, Rendőrterrorral?

Üdv Attila Kanári szigetek.

1

vacisa
vacisa picture

Én kimenni külföld 2001 december, élni itt 40 nap, kicsit törni magyar..
hülyeség ellen nincs orvosság.. Rendörterror te idióta...

3

megujulo
megujulo picture

Ha már mondod ezt hogy érted,
"hülyeség ellen nincs orvosság.. Rendörterror te idióta..."
???
Attól még hgy valaki tesz észrevételt nem feltétlen idióta!

ezen felül pedig nem illik leidiótázni amásikat.

S csak örömödre. nem nekem jönnek a központból a fasza kis sárga csekkecskék, 30 rongyps indulóval, ls nem az én kocsimról bányásszák le a rendszámot, ha nem fizetsz.
Miért is mondom?

Majd ha döngetsz az egyirányuban 50-el a 20 helyett majdan érkezik a fasza kis 300 ropogós ezres csekkecske!
Ja hogy ez lehetetlen? merthogy idióta vagyok? Majd meglátjuk!

Egyébként meg gondolsz amit akarsz!

Ez az oldal nem uszitásra, hanem segitség megosztásra, tapasztalatcserére jött létre.Nos erre törekedem.

Szóval nem feltétlen nézi el más, a másik leidiótázását, meg  az idiótizmus lájkolgatását!

(ÉN nem azt nézem mit mondott, hanem azt hogy ki is mondta!) ez esetben.

A másik leszólása, vag  kigunyolása akkor sem ildomos, ha véleményed ez róla!

ennyi off!

Tanulni, tanulni, és nem a mások észrevételeire negativ trollkodni. Légy szives, tartsd tiszteletben ezen az oldalon!

Én sem idiótázok le másokat. akkor sem ha egetverő marhaságokat állitana!
Bocs de intelligencia kérdése.

Köszönöm Attila

1

vacisa
vacisa picture

A törekvés jó dolog, azt az egyet ne hagyd abba.
 

0

KGL
KGL picture

Well, well, well.

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Én is keresek valami frissítést, csak az  IGO LUNA-hoz
Sehol nem találok letölthetőt
Tibi

0

joededy
joededy picture

Szia
Ment PÜ

1

attila.p
attila.p picture

Szia 

Nekem is tudnál küldeni linket PÜ-ben

köszönettel
attila.p

0

tétibi
tétibi picture

Hali. Esetleg IGO Prímó-hoz nincs friss térképed ? Köszi, Üdv

0

joededy
joededy picture

Szia
Szerintem ez jó a primohoz is ,probáld ki de a régit tedd el hátha nem jó az uj.Legtöbbször licenc probléma van.

0

formasu
formasu picture
*

Szia! A Primohoz is ugyanaz a térkép kell, mint az IGO-hoz!

0

csakyt
csakyt picture

szia
 Köszönöm
Tibi

0

joededy
joededy picture

Szia
Ment PÜ

0

vacisa
vacisa picture

Ha leszükited azokra az országokra ahova a következö 2 évbe utazol, akkor tudok segiteni.
 

0

domeattila
domeattila picture

Üdv.
Magyarország
Szerbia. 
Köszönettel D Attila 

0

vacisa
vacisa picture

pm -ben az elérése

0

RTZ
RTZ picture

Üdvözletem!

Az nCore, vagy hasonló torrenteken érdemes böngészni, de nem biztos, hogy kompatibilis lesz a saját GPS-hez.
Én inkább a Google Maps-ot használom a telefonon. Az alapvetően friss és eddig még nem vitt félre.

üdv
RTZ

1

F-Yoci
F-Yoci picture

Én azért tudnék mondani jópár címet, ahol félrevitt a google... De többségében valóban megbízható. Amúgy pl n.c. letölthető IGO Térkép-Hungary NNG 2023.06. működik.
 

0

ityvity
ityvity picture
*

Sokat használtam napi szinten és azt tapasztaltam , hogy akkor zavarodik meg mikor el térsz az adott útról ,akkor aztán el kezd össze-vissza tervezgetni . Ilyenkor legjobb kilépni és újra tervezni , de ez lehetet a lassú telefon miatt is . Voltak azért érdekes történetek mikor egyik utón vitt oda és másikon ,sokkal egyszerűben meg vissza , pedig a forgalom nem indokolta .Ki kell tapasztalni , meg kell szokni és lehet vele élni .

0

formasu
formasu picture
*

Üdv!

Igen, OK, de az egyikhez kell internet, a másikhoz meg nem kell! 

0

rreennaarrdd
rreennaarrdd picture

Az OsmAnd is működik internetkapcsolat nélkül, ha letölti az ember az utazás előtt a szükséges térképeket:
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.osmand
Tavaly nyáron ezzel mentem nem EU-s országokban, tökéletes volt (a nevével ellentétben nem csak Androidra van, megy iPhone-on is).
 

0

RTZ
RTZ picture

 

0

KGL
KGL picture

Egyikhez sem kell, a Google maps-nak van offline navi opciója, le tudja tölteni a térképeket.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: azon menet közben hogy működik az út követés?

Bálint

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia SzBálint!
Remélem erre gondoltál:
1. GPS-ben BENNE (pár MByte-tartalom) van térkép, veszi a GPS műholdról a pozíciót és passzívan (ha jó, hanem) elnavigálgat Téged.

2. Google Maps, Waze, stb. applikációhoz kell egy számítógép+mobilteló, állandóan letölti az épp aktuális térképet GSM kapcsolatbanban és veszi a GPS műholdról a pozíciót. Előny, hogy azt is tudja viszont, hogy merrefelé adódik a leggyorsabb forgalmi helyzet, és elnavigálgat Téged a legfrisseb térképi és forgalmi számítással.

3. Google Maps, valóban területek kijelölésével, letölthető. Így nem kell hozzá GSM kapcsolat, de ugyanúgy veszi a GPS műholdról a pozíciót. Hátrány, hogy nem tudja viszont, hogy merrefelé adódik a leggyorsabb forgalmi helyzet. Mégis, jobb mint egy hagyományos GPS, mert friss a térkép (egy darabig).és elnavigálgat Téged a legfrisseb térképpel, de forgalmi inormációk számítássai nélkül. (Néhány Google Maps szolgáltatás is hiányozni fog, hiszen nincsen adat oda-vissza forgalom.)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia Gbenyov
tehát nem kell internet kapcsolat?
A telefonon ( Xiaomi POCO3, feltöltő kártyás)van  50Mb ingyenes net, ez mire elég?
Hetente ingyenesen  újratölthető

Bálint

0

ityvity
ityvity picture
*

Gps navigációnak sem kell internet , a google térkép meg tud off line ,műholdak segítségével navigálni . Wifi környezetben beállítod az úti célt utána   meg műholdak jelei alapján elnavigál . Hátrányokat meg már leírták . Nem látod a forgalmi dugókat , baleset miatt lezárt útszakaszokat meg az utón álló sebeség mérő rendőröket (ezt a waze tudja) .

0

zus
zus picture

Az attól függ. A mostani mobilokból szeretik kispórolni a GPS modult. Az már csak a drágábbakban van benne. Az olcsóbbak úgy tudom a net segítségével navigálnak, meg tán valami módon egy a-gps nevű funkcióval. De ha rosszul tudom, akkor sorry. Viszont nem rég cseréltem le a régi okostelefonom és elég nehéz volt olyan gépet találnom, amiben natívan benne van a GPS modul (hardver GPS, nem valami szoftver f.s) és ár-érték arányben az elképzeléseimnek megfelel (telefonálás, naptár, számológép, néha egy gyors webböngészés és ennyi).

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , pedig úgy tudom ,  a Google Maps meg alapból a Waze is műholdas navigációs rendszerektől kapják az információkat , a forgalom infót meg neten .
Sőt 112 segély   hívószámhoz kapcsolódik egy helymeghatározó10-20 méter pontossággal működő   AML funkció (Advanced Mobile Location) ami segélyhíváskor automatikus üzenetet küld a hívás kezelőjének a hívó helyadatairól.
Így  segélyhívó központ operátorai egy feltöltött adat bázis alapján egyén  beazonosítás nélkül is tudják, hova kell a mentősöket, a rendőrséget vagy a katasztrófavédelmet irányítaniuk.

 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A netes programok netet igényelnek függetlenül a GPS-től.
Google mentes készüléken se a Waze, se a Maps nem fut, mert a Play Services-en keresztül IP cím és adótorony távolság alapján határozza meg a helyzetet. Hiába van bekapcsolva a GPS és 8 műholdat is jól lát, a Waze akkor se hajlandó működni, csak ha netet lát.

Az A-GPS nem más mint egy pontos aktuális műhold-pozíció lista, ami a webről lesz letöltve és néhány naponta frissítendő. Tomtom GPS program esetében (WM5-6, Windows CE) egy külön PC-s programmal lehet letölteni e információt, így a "coldstart", azaz a hidegindítás alkalmával nem az "almanach" adatokból keresgéli a műholdakat, hanem az aktuális helyükön, ezáltal nem 1-2p az indulási idő, hanem akár fél perc alatt is talál műholdakat és tud navigálni.

Segélyhívó esetében egy városban lehet, hogy működik a 10-20m pontosság (több elérhető wifi, azaz IP cím segítségével), de egy faluban, ahol 1 vagy 2 adótorony van csak (wifi elvétve), elég nehéz behatárolni a helyzetet 1-2 torony segítségével. (Na meg az amcsi filmekben a hatóság nem képes megtalálni a hívó helyzetét profi szoftverekkel, pingeléssel, csak élő hívással bő fél perc alatt, azt is csak 200-300m-es körzetre behatárolva, akkor itthon honnan lenne jobb kütyü minden segélyhívó-központban?)

Sok program akar a helyinfókhoz hozzáférni a mai mobilokon, aminek semmi köze hozzá (tárcsázó, fényképező, böngésző, hangrögzítő, ...). Ezeket le lehet tiltani, de a többség nem teszi, így viszont ha valaki mobilnetet használ és azon keresztül töltődnek le a GPS infók, a tudta nélkül napi több MB adatforgalom generálódik (FELESLEGESEN). A "Csak GPS" pedig A-GPS adatok nélkül dolgozik offilne módban és városban a magas házak miatt nem lesz jó a vétele. Egy rendes GPS fix antennával sokkal pontosabb tud lenni, mint egy mobiltelefon.

...de nem ezt kérdezte a kérdező, így a kérdésre kéne visszatérni.

0

KGL
KGL picture

Ezt annyival egészíteném ki, hogy a menet közben kialakult forgalmi akadályokat nem látni, ha indulásnál van wifi és betöltötte ezen adatokat akkor azokat használja a tervezésnél. Szerintem ez még mindig jobb opció mint egy full offline navi. 

0

imrus101
imrus101 picture

https://support.google.com/maps/answer/6291838?hl=hu&co=GENIE.Platform%3...

Ha wifin töltöd le a térképet, akkor az 50MB mobilnetből semmi nem fog fogyni a navigáció miatt

imrus101

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kösz,

Bálint

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , szerintem műhold , csak nincs  út infó .

0

Sponsored links