You are here

Ikea Raffinerad(Electrolux 944064529-01) sütő hibakódok bekapcsoláskor, de úgy néz ki, minden működik?

9 posts / 0 new
Last post
visztpeter
visztpeter picture

Sziasztok! 

Van egy Ikea-ban vásárolt Raffinerad sütőm, Electrolux gyártmány, 944064529-01 a PNC szám. Egyik nap bekapcsoláskor lenyomta a kismegszakítót, kiégett az égő és utána egyik ventillátor sem kapcsolt be, de melegíteni továbbra is melegített. Szétszedtem és az elektronikán látható volt több sérülés is(képet mellékeltem), így inkább kicseréltem egy újra, az Electrolux webshopból rendelve, 8077075052 típus(PNC alapján ezt dobta ki). 

Beszereltem és úgy néz ki minden működik rajta, ventillátor, grill, melegít, világít, ahogy kell. Viszont amikor bekapcsolom a sütőt, 3 hibakódot is kiír: 

  • F005
  • C835
  • P026

Próbáltam Google-ban keresni ezeket, de nem találok róla semmi infót. Lehet, hogy ezek nem is hibakódot, csak valami debug infó az új panel miatt? Működés közben már nem ír ki semmit.

Videón a bekapcsolás: https://streamable.com/qiqa9k

Köszi!

 

File attachment: 
Comments
visztpeter
visztpeter picture

Közben elővettem a használati útmutatóját a sütőnek és ezt írja:

"Az elektromos hálózatra történő első csatlakoztatás után néhány másodpercig az összes szimbólum megjelenik a kijelzőn. A következő néhány másodpercben a szoftververzió látható a kijelzőn. Miután a szoftververzió eltűnik, a kijelzőn ez látható: és „12:00”. "12" kijelzés villog."

Akkor szerintem csak erről van szó, csak eddig nem vettem észre, mert a biztosíték másik helyiségben volt és mire visszaértem, már az időt mutatta... :) 

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Alaposan hasonlítsd össze a régi és az új panelt. Átkötések, ellenállások. De az eredetin érdemes lenne a két triakot kicserélni, meg megmérni a gate-ellenállásokat, nem-e szakadtak meg. párszáz forintos tételek. Ha a proc nem sérült, akkor jó lesz az is.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem biztos, de lehet, hogy ez baromi sok gépbe jó, és valami trükkel opciózni kell az adott géphez ...

1

visztpeter
visztpeter picture

Köszi! Igen, közben látom, hogy még mikrohullámú sütőbe is ez passzol. Ez lehet egy megoldás, csak kérdés, hogy hogyan lehet programozni... vagy kell e egyáltalán, mert igazából soha nem látni ezt a három kódot, max áramszünet esetén. 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ha csak áram állá helyezéskor jelentkezik , akkor öntesztet végez .

1

visztpeter
visztpeter picture

Igen, csak akkor írja ki ezeket, utána az időt mutatja, hőfokot kiírja, a funkciók elvileg működnek, de holnap majd pontosan megnézem azért, hogy tényleg azt csinálja e, amire a tekerő állítva van. Ha minden ok, akkor szerinted ez ignorálható? 

0

ityvity
ityvity picture
*

Itt egy OVC2000 , 30000 panel S.M , hátha találsz valami okosságot benne
https://docplayer.net/190308150-Service-manual-cooking.htmlhttps://docpl...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Esetleg dobj egy levelet a webshopnak, hátha ők tudnak valamit mondani erről. 

0

Sponsored links