You are here

Indesit DIF14 mosogatógép hiba

32 posts / 0 new
Last post
PRoCa
PRoCa picture

garanciából éppen kifutott indesit DIF14 mosogatógépem ( http://indesit.bemutatoterem.net/beepitheto-mosogatogep-dif-14-a )"bekakukkolt :-/"
a hiba: az első led villog és a szivattyú folyamatosan megy. kikapcsolás után is visszakapcsol. mi lehet a gond? a viszszintjelző meghibásodása? kéne valami szervízkönyv hozzá. tudna valaki segíteni?

Comments
PRoCa
PRoCa picture

Hello!

na akkor most kéne a segítség...
kiszed, bal oldalt megbont (pont a jó oldal :-)) és belerúg x-szer (ez az első javítási pont :)) ). láss csodát kijött a szivattyú loopból, de látom, hogy folyik a víz oldalt azon az átlátszó labirintuson azaz annak aljánál. kifordítottam, szigetelés jónak látszik, törést, repedést nem láttam, de ha visszateszem folyik. kipróbáltam kifordítva, jónak látszik, de észrevettem, hogy így is van melléfolyás. mosógép oldalfali lemez ép, nem hullámos. honnan a búbánatból folyik a víz? hiába szorítom be jó a belső műanyag tárcsát semmi javulás. a labirintus felső részén olyan fekete csőrészlet van, de nem látszik dugulásnak, mert szépen folyik a víz. mit néztem be? a piros nyilszerűeknél folydogál a víz és a feljebb lévő ovásil jelölésnél már gyűlik...
felülről folyik lefelé a víz és elmegy a beömlőnyílás felső bal oldalára is ahol átbukik azon a kis terelő lemezkén és másris ki tud folyni oldalt. szóval nem a befolyónyílás tömítése a hibás.
esküszöm a szabályozott készülékhalál jutott eszembe, vagyis eddig ott volt egy lassan oldódó lemezke és mostanra oldódótt el, be is szart a készülék. szervízbarát. na hagyom a hüleséget ;-)
mondjuk okos készülék, mert észrevette, hogy elfolyás van és lökött hibát hozzá. eddig nem lehetett elfolyás, mert nincs szétrohadva a láb alá tett farostlemezke.

ja még annyit, hogy a labirintus nem néz ki szétszedhetőnek, vagy mégis szétjön valahogy? csak megnézném jobban...
nehogymá venni kelljen egy ilyet újat bele aranyáron :-/

bocs, hogy kicsit összevissza az írás, mert többször megeditáltam a fejleményekkel/tapasztalatokkal.

nem tudom miért nem lett jó a feltöltés ide, ezért marad a külső link:
http://kepfeltoltes.hu/100427/mosimosi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/100427/mosimosi2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

File csatolás: 

0

ricsi
ricsi picture

Üdv!

Próbáld meg kivenni a labirintust. Fejre állítani, és ahol a víz megy be, önts bele vízkőoldót. Ha pezseg a fekete résznél akkor ott vízkő van, én már találkoztam ilyennel.

Ricsi

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

hagytam, hogy munkálkodjanak a háttérbe a fogaskerekek az agyamba és született megoldás (amitől lehet a "szakik" maradék haja az égnek fog állni...). szóval kifolyik, hát tegyünk oda valamit ;-)
leszabtam egy darab szivacsot 'oszt begyömöszöl. mondjuk gyanus az egész, mert a kialakítás valami ilyesféle dologért kiabált. pont itt volt egy bujtatónyílás és pár pöcök belül pont megvezeti a szivacsot. szóval betettem és jó lett. a képen az a "ződ" folt lett odahekkelve. egyébként továbbra sem értem, hogy eddig ez hogy lehetett jó. még az is lehet, hogy eddig is eresztett és gyárilag maradt ki valami a "kompozícióból". na az olasz mérnökök eme szülöttje nemgyerebe. de hátha mostmár nem kell abajgatni jó ideig...

File csatolás: 

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

nem pezseg. nagynyomású nyomatás is megvolt. semmi változás. ha csak folydogál a víz akkor jó, de akkor nem lesz vízlágyító átnyomatás. 2 esetre gondolok: vagy az a szivacsnak gondolt fekete valami b..ódott el, vagy nem tudom...
ha a kép szerint lenne benne egy kis terelő lemezke, semmi gond nem lenne...

File csatolás: 

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

OK. ezt eddig domestos-szal csináltam. semmi. meglátjuk vízkőoldóra mit lép. csak azt nem értem a befolyó víz miért lüktet ritmikusan illetve miért nem lefelé folyik. oldalra megy a sugár és ezért azon a kis műanyag gáton simán át-át bukik. az meg megy a gép alá. ráadásul a sóadagoló mágnese pont alatta van. arra folyik a víz. hogy lehet így tervezni...

apropó nincs valakinek egy robbantott rajza a készülékhez? erről a labirintusról is jó lenne egy rajz. nem értem miért van az a feketeség benne. valami nyomásirányító szivacs lenne? azt látom, hogy úgy megy a sóadagolás, ha van bemenő víz és kinyit a sótartály mágnese, akkor a víz a másik kimeneten is tud átfolyni és a sótartályból is kinyom némi a löttyöt a mosótérbe.

0

jani80
jani80 picture

REMÉLEM SKERÜL?HA SEGITHETEK IRJ JANI801219@freemail.hu.HOVA KÜLDJEM A SZERVIZ KÖNYVET TÚL NAGY TERJEDELMÜ NEM TUDOM FEL TÖLTENI:

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

jó lenne, ha el tudnád valahogy küldeni. írtam mail is.
(rodnas777(kukac)gmail.com) a toldacuccot is jó, de nehogy úgy járjak, hogy a többiek ellövik a letöltési lehetőségeket vagy kitörlik...

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Tedd fel valahová, és add meg az elérhetőségét. (Pl. toldacuccot, fileshare, stb.)
Köszi előre is. :super:
Üdv! Kalex

0

PaQ
PaQ picture

Szia! Sok Sikert!

File csatolás: 

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

köszi! nem is gondoltam volna, hogy ennyire intelligens a kicsike. biztos lehet soros porton is birizgálni és az is lehet, hogy itt löki ki a hibakódot is. na majd megsasolom. alakul a történet, lassan ki fogom tudni műteni a bútorból a szerkezetet és akkor kiderül a turpisság. remélem panelt nem kell javítani, mert ahhoz kapcs. rajz nélkül nem szivesen fognék hozzá...

0

Szaki963
Szaki963 picture
*****

elwo
Üdv!
Ezt a kiműtést utálom én is.
Mi lett a nóta vége ,had tudjuk már meg!

elwo

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

még kézzel mosogatok :-/ nem jutottam hozzá a "műtéthez".
ha beletúrok csinálok képeket is okulásként...

0

Kalex
Kalex picture
*****

Látom nem tétlenkedsz. :super: Amennyiben ilyen aktív vagy, akkor a jövőben tedd fel egyből az uploadba és csak a linket tedd be a hozzászólásba. :taps2: :taps2:
Üdv! Kalex

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

És itt is...
:oke:
:beer:
Üdv Tibi.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Kettőnk közül valaki nagyon huncut, de én nem! :beee: :taps: :rohog:
Üdv! Kalex

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz PRoCa!
Ezeknél a masináknál, oldalt szokott volt lenni, egy labirintjárat, aminek a "csövei" természetes úton el szoktak dugulni. Innen figyeli a vízszintet is, lehet, hogy csak ennyi a hibája. Azt "hiszi", hogy van benne. Sok esetben, ugyan ez miatt a konyhai kövezetet szokta elárasztani!
Üdv:
exGelkás

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!
minél inkább nézegetem, annál inkább nem értem ezt a labirintust. a kezdeti probléma már nem áll fenn, viszont rendesen "árasztja" a konyhát, azaz folyik be a víz a labirintusba, de ahelyett, hogy szépen belecsordogálna az oldalsó befolyóba, inkább megcélozza a peremrészét és ott szépen átlendülve kifolyik oldalt. van egyfajta ritmikus lengési is a folyásban. próbáltam megfújni vízzel, levegővel, domesztoszos áztatás. de nem látom mi az ok. ki a f@sz tervezte ezt ilyenre? mintha egy kis terelő lemez hiányozna középen, ami nem engedi, hogy az oldalt nyitott (mi a pöcsért kellet ezt ilyenre tervezni?) részen ne fröcsögjön ki. van azon a részen egy pici lyuk, ami elvileg visszavezetné a vizet (nincs eltömődve), de annál nagyobb ott az anyagáramlás. szóval tele van a hócipőm ezzel a hájtek műanyagdizájnos agyhalállal. kellett nekem ilyen csilivilimasina, bezzeg a sima zanussi fapad 10 év után dugult le egyszer, de az is hamar megtakarítható volt. ezmeg? érti a búbánat a szétszedhetetlen egyszerhasználatos k..va anyját. már látom, hogy a következő ilyen projectem a porszívóm lesz. az ilyen egyszerhasználatos műanyag"remek". na ez a fogyasztói társadalom csúcsa. sok javíthatatlan műanyagszemét...

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz PRoCa!
Ez egy okos találmány ott az oldalán!
A legegyszerűbb takarítási megoldásnak, a nagynyomású mosóval történő "kifúvatás" bizonyult, a teljes le-kiszerelése után, az udvaron. Annyi vicik-vacak kis eldugult furattal van tele, hogy megszámolni is sok! Ahol látsz, akkora nyílást, ahova be tudod küldeni a nagynyomású vizet, be kell küldeni. Javasolt védőöltözet:fürdőgatya, és napsütés.
Üdv:
exGelkás
De azért nem kell szétrepeszteni a labirintot!

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

jelentem a fürdés megvolt, eredmény fentebb :-/ illetve :-)
lehet okos találmány és legalább nem kell felfordítani a gépet, ha ez eldugul, de valami nem kóser az én ketyerémmel. mondjuk már sehol sincs az a hiba amiért szétszedtem, de "vánmááásiiiik" illetve ha "mekkelek" szabványú is a "javítás" már jónak látszik.
azért kösz a tippet! lehet ez még nyerő lesz máskor (ahogy a konstrukciót elnézegettem..).

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!
Így jár az aki rugdosással javít.:"...kiszed, bal oldalt megbont (pont a jó oldal Mosoly) és belerúg x-szer (ez az első javítási pont Mosoly) ). láss csodát kijött a szivattyú loopból, de látom, hogy folyik a víz oldalt azon az átlátszó labirintuson azaz annak aljánál. "
Üdv Tibi.

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!
http://elektrotanya.com/modules/smileys/packs/ET/rohog.gif

azt a rugdosást nem kell teljesen komolyan venni. soxor előfordult, hogy a bármilyen készülék javításának megkezdése előtt erőteljesen megütögetem (nem destruktívan ;-) ). ez amolyan kontakthiba csekk. tipikus, hogy ettől "elbátortalanodik" a cucc és megjavul. azt szoktam mondani megíjedt tőlem :-). na most is ez volt. szerintem kifolyt a víz a kimenőtömlőből és emiatt kikerült a loopból. hogy miért kezdett el folyni azt nem tudom (nem ott "rugdostam" ;-) ). megyek és vizkőoldó + magasnyomású "kezelést http://elektrotanya.com/modules/smileys/packs/ET/hmmm.gif" alkalmazok, aztán "háuszosdifferenciáldiagnózis" azaz addig túrom amig szarrá nem megy vagy megjavul... na megyek fürdeni :-)

File csatolás: 

0

PRoCa
PRoCa picture

csak az bosszant, hogy robanthatom szét a bútort, hogy hozzáférjek a "beléhez"...

0

ElektroPumi
ElektroPumi picture

Talán aquastopp? (a gépben alul egy hungarocelldarab megnyom egy mikrokapcsolót, és csak szivattyúz a gép)

0

PRoCa
PRoCa picture

Hello!

nálad a pont! a kiinduló hiba oka az aquastop volt, amit a bemenő víz folyása okozott. azt meg a víz ritmikusan ingadozó nyomása okozza, ami miatt oldalt átbukik a víz. azt nem tudom miért lett ilyen ritmikusan folydogálós. se a szűrő nem koszos, cső sincs megtörve és a bemenő víz sem ilyen. a beépített szivacs ezt megoldja ;-) amit még megjegyeznék, hogy a géphez adott leirás, user manual sz..t se ér. ok, hogy hülyének nézik a tulaj (pedig nem is ámerikába, a butaság hazájába vagyunk), ennél szűkszavúbb és infohiányos doksit régen láttam...

0

PRoCa
PRoCa picture

ha szétbontom meglátom. csak most elég nagy a zsufi parkettacsiszolásból kifolyólagos szobakipakolás miatt. nincs helyem kiszedni. ha majd visszamennek a bútorok a szobába, akkor tudom "kivarázsolni" a gépet a bútorból.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz PRoCa!
Nálunk, ezt a kupit, az asszony nagytakarításnak hívja! :rohog:
Üdv:
exGelkás

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia exGelkás!

Nálatok is? Akkor ez biztos genetikai eredetű! :hmmm: :rohog:
Nálunk az a baj, hogy utána semmit nem találok, pedig állítólag a "helyén" van! :villa: :roll: :rohog:

Üdv: Laci

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Laci!
Állítólag minden nő egy iskolába járt! :rohog:
Üdv:
exGelkás

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia exGelkás!

A fene egye meg! Azt a sulit mért nem érinti az "Iskolabezárási program"!? :hmmm: :rohog:
(De ne romboljuk szét a topikot.)

Üdv: Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Töltsd le innen a tanyáról a mosógép hibakódokat.
Üdv! Kalex

0

PRoCa
PRoCa picture

ez nem lcd-s. 4 led az össz. output ;-/ le is vanak írva a hibák a villogásokhoz, de ott nincs arról szó, hogy a szivattyú folyamatosan menne és kikapcsolhatatlan a gép...

0

Sponsored links