You are here

Indesit Felült. Mosógép WITP 82 Állandó víz beeresztés

3 posts / 0 new
Last post
janyka30
janyka30 picture

Sziasztok.
Került hozzám egy Indesit mosógép azzal a hibával, hogy amint áram alá kerül furán villog rajta az összes led és nem reagál egyik gombra sem. Ki/be kapcsolni sem lehetett, abszolút semmi. Egy teljes átnézés után a vezérlőn találtam 3 db szép púpos kondit. Ezeket újakra cseréltem azóta ez a hiba megszűnt. Lehet ki/be kapcsolni, megszűnt a ledek villogása, lehet programot választani stb. Első próba mosás után a következőt produkálta. Ajtó lezár, majd egyből elkezdi beengedni a vizet, kis idő után megáll majd indítja a szivattyút, kis vizet kienged aztán csend, kis szünet nem történik semmi majd ismét elkezdi beereszteni a vizet ami nem áll meg,a végtelenségig megy. Gépet átnézve nem találok más hibát, minden kitakarítva, vízszintszabályzó csere is volt, panelen nem találok szemmel látható hibát (forrasztás, alkatrész). A szelepek triac-ját cseréltem, de semmi. Ha közben lehúzom a csatit a vízszintszabályzóról akkor akkor a motor indul elkezd dolgozni, relé kapcsol oda-vissza forog, de a víz beeresztés nem áll le. Valakinek van ötlete a hibára, mit tudnék még megnézni?
Köszönöm!

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Milyen motor van benne? Ha Welling, akkor annak  érdemes megnézni a forgórész kommutátorát, hogy milyen állapotú és a szénkefék hosszát is ellenőrizni, valamint a fűtőszálat is megmérni test felé szivárog-e. A zavarszűrő kondenzátort is megnézném a helyedben, mert az EVOII-es panellal szerelt gépeknél, még az EVOI-es panelosak kondenzátorát használták és a kábelkorbács végén lévő négyzet alakú csatlakozó össze szokott olvadni a kondenzátor csatlakozóval, és akkor mindkettő ( hálózati kábel és csatlakozó ) cseréje esedékessé válik. Ritkábban a kábelezés késes csatlakozói is tudnak hibásak lenni.
Sok sikert a javításhoz!
Üdv: Ladakölyök

0

janyka30
janyka30 picture

Hello.
Igen Welling motorral szerelt, de az rendben volt. A zavarszűrő kondenzátorral kapcsolatban igazad volt,teljesen össze volt sülve a csati és a kondi, de azt még a legelső gép szemle után egyből cseréltem a hálózati kábellel együtt! A hibát utána tapasztaltam az első próba indításnál. Mivel gyanús volt, hogy nem hallottam kattani a vízszintszabályzót így cseréltem egy csövet ami összeköti a légcsapdával és utána hibátlan lett. Kikoszolta valahogy a dob a csövet és elszkött a levegő, nem tudott kapcsolni a szabályzó, ezért nem állt le a víz beeresztés.
Végül összeállt volna a gép csak a tulaj nem kérte a javítást. "sokallta"
Köszi a hasznos infókat és segítséget!

0