You are here

Indesit idl 40 mosogatógép folyik az ajtónál MEGOLDVA rossz volt a mosogatószer

8 posts / 0 new
Last post
Botesz
Botesz picture

Sziasztok!
Napok óta kínlódok ezzel a géppel,lassan kezdem feladni.A hiba a következő:Szépen indul a program megy a mosogatás elkezdi fűteni a vizet,bedobja a tablettát. majd 5-10 percen belül az ajtó 2 sarkán alul megindul a hab és folyik belőle a lé.Próbáltam úgy hogy  lehúztam a mosogatószer adagoló csatiját hogy ne működjön gondoltam biztos az öblítőt is beadagolja egyszerre de nem, másik( bontott) tabletta tartóval is csinálja és másik tablettával is.Az ajtónál a gumitömítés ép körben és alul is.

Valakinek esetleg valami ötlete mitől habzik ennyire?

Köszönöm!

Nos úgy tűnik megoldódott a hiba....
A mosogatószert kicseréltem(lidlW5) a szokásosra(finish classic) és megoldódott a hiba már 2-t mosogatott  folyás nélkül....ekkora szívást.
Köszönöm Mindenkinek!

Comments
kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Az alsó kar a hegesztésnél nincs elrepedve?
Üdv:András.

0

Botesz
Botesz picture

Szia!Fémből van ezért nem gondolnám.

0

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia,
Jopar AEG is ezt csinalja ha kvazi ures a gep.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , Ezt már AEG-nél én is tapasztaltam ,üresen kivet alsó kosárral folyik , berakott kossárral akár edények nélkül is nem , különben meg , ha az ajtó keret tömítése meg az alsó ajtó tömítés jó , és nem tölt túl , nem szabadna hogy folyjon egy mosogatógépnek sem .
Láttam már habba borult edényeket , na az folyt , mert a hab mellet túl is töltött , és csak 4-5 mosogatás után kezdet eltűnni. Kiderült a tulaj kézi mosogatószert öntött bele és alig akart kitisztulni belőle .

0

Botesz
Botesz picture

Szia!A kosár benne van edény viszont nem volt benne.Közben talàltam hozzá egy bulletin-t amiben ez a hiba szerepel de egyik eshetőség sem áll fent.alsó tömítést cserélek mert picit málik a szèle aztán kiderül.

0

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia,
Az also tomites ala beragadt trutyi kitamassza a gumit + uresen az also szorokar ki veri a habot meg a vizet.
szorokar nelkul nem

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

2 dolog jut eszembe:
- Túl sok a mosogatószer. Az én mosogatógépem folyamatosan kioldotta a fűtőszál védő klixont, mert állandóan felhabosodott. Megoldás: fél tabletta. Elmosogat így is szépen, de azóta nem habosodik fel.
- Szintén a mosogatógépem elkezdett össze-vissza vizet beereszteni. Mármint mennyiségre. Hol túl kevés volt, hol túl sok. Volt olyan is, hogy az ajtó alatt folyt ki. Megoldás: A vízmagasság érzékelő nyomáskapcsolók csövecskéit lehúztam a nyomáskapcsolókról, majd belefújtam szájjal. Hát az a trutyi, ami visszament szűrő térbe (Orion OD007), azt gyenge gyomrúaknak nem ajánlom. Kikanalaztam belőle. Összeraktam, ráindítottam egy öblítést. Azóta teszi a dolgát, mint a kisangyal, sokkal gyorsabban betölti a szükséges víz mennyiséget, és jobban dolgozik a szivattyú is.

Gábor

0