You are here

Indesit IWB71250 (UK) T mosógéppanelt villámcsapás v. hálózati túlfeszültség érte.-Nem javítható.

9 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A fent említett panel javításra érkezett .Hiba : " Semmit sem csinál . " Type : LB20006 C FWMP4ICL1200 Code : 215011697 . 00 S.W. :16.02.11
Vagy villámcsapás vagy hálózati túlfeszültség érte . A fotók magukért beszélnek .
Ehhez kérem a segítségeteket ! Minden hozzászólást köszönök .
Üdv varga jano
Sziasztok !
Tisztítás . A J001,J004,csatlakozó müa. házának , RV001, RV002 ,RV003,RV005,varisztornak,R044,ellenállásnak, és a K001 relének,a cseréje.
Köszönöm . Üdv jano
Sziasztok !
A tápfeszek 12VDC,5VDC,és a 3,3VDC megjelentek . Rendben van az áramfelvétele 230VAC-ről . Iac : 5-7 mA . Lásd fotó . Teszteljük a mosógépben .
Köszönöm . Üdv jano
Sziasztok !
Túl vagyunk a panel tesztelésén mosógépben . Az egyik relé pereg és a a mosógép nem működik .
Kicserélem a reléket (kínai) EVO-II. panelből kitermelt relékre . A lebontásnál kiderült,hogy a hűtőborda alatt és környékén , még maradt korom .
Kiderült ,hogy az ULN2003 SMD IC a UP-s panelen "kidurrant".Kicseréltem .Fóliát pótoltam.Az Iac:185mA-re növekedett . Hallani,ahogy egy relé meghúz.Ennyi volt.

Comments
DINO54
DINO54 picture

Szia Janó !
Korábban írtad: "A tápfeszek 12VDC,5VDC,és a 3,3VDC megjelentek . Rendben van az áramfelvétele 230VAC-ről . Iac : 5-7 mA . Lásd fotó . Teszteljük a mosógépben ." Akkor nem tettem szóvá miért kellett a gépben "tesztelni" Javasoltam az egyik hozzászólásban hogy a uP -t és környezetét külső tápról hajtsd meg a felesleges munkák elkerülése végett. Nekem ilyen és hasonló esetekre van egy +/-22V, +/-15V, +/-5V -ot leadó tápegységem.( kisebb feszeket csak azért nem tud mert régen csináltam)
De ha már a saját táprész fel lett élesztve a karácsony táján elkészült "csodaszkóppal" meg lehetett volna vizsgálni hogy van-e órajel, van-e a kijelző és/vagy kezelő kapcsolók vonalain bármilyen impulzus. Nem hiszek benne hogy ha a uP álltal vezérelt ULN2003 (lényegében darlington tranzisztorok) "eldurran" azt a proci élve megússza főleg ha a kiváltó ok villámcsapás. Egyébként ha tényleg villám vagy túlfeszültség volt a bűnös akkor ott más készülék is meghibásodott az eset kapcsán. De lehetett a kiváltó ok elázás/áztatás révén hálózati feszültség került "hátulról" (a kapcsolt/vezérelt) perifériákra.
Üdv. Laci

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Dino !
A proci , részlegesen működik . A programozó csatlakozón ( a középső érintkezőhöz képest) fesz.-ek máérhetők .DC 5v;5V;5V és 1,8V. Ez az IC csere előtt nem így volt . Ezt betudom a fólia szakadásnak és a rossz IC-nek . 5V (nem 1,8V) lépett fel rajta . Az áramfelvétel is rendben volt . Most kb. annyit fogyaszt (perifériák nélkül) mint egy 40W-os hagyományos izzó.Így eldönthettem,hogy , szkóp nélkül , rossz . Egy relé meghúz .Ez az Arcadia panelek típushibája . Az agyhalott mosógép végtelenül szivattyúz . A proci pedig , most már melegszik . Agyhalott . Tudom , hogy egyszerűbben is eltudom dönteni, hogy jó vagy rossz . ( Szkóp,labortáp). De, az egy másik mérés . Mivel ez az Arcadia panel még nem volt a kezemben megvizsgáltam a javítás lehetőségét .(Arcadia szárítós NYÁK , szárító beültetése nélkül , for UK). Mivel nyugdíjas vagyok , ezért ráértem , belekukucskálni . ( Már több Arcadia panelt megjavítottam . )Mivel " Rajz " nincs róla , a tanyasi kicsit más , ezért a dolog érdekelt . Ennyit erről .Köszönöm figyelmed .Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólását . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A panel két oldala,mielőtt,újra a 230Vac-re lett kapcsolva .
Üdv jano

0

ata2k6
ata2k6 picture

Szia!

New arcadia vagy a hagyományos?(LNK364 vagy TO92-es tokú mosfettel van a táp?)
A táp öcsipanel is defektes sztem...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A táp. TNY264PN , DIP7 , IC-vel van fölépítve . Köszönöm . Üdv jano

0

DINO54
DINO54 picture

Szia Janó !
Részemről mielőtt túl sok munkát fektetnék egy ilyen elő életű készülékbe legyen az mosógép vagy bármi a vezérlő processzort és ha szükséges az eltérő tápfesz. okán a kijelzőt is külső tápról megnézném hogy mutat-e bármilyen életjelt. Persze ehhez a művelethez szinte elengedhetetlen az SM vagy rajz megléte. Villámcsapot készüléknél megjavítva is jöhet elő újabb hiba a későbbiek során az alkatrészek, főleg a félvezetők nem látható károsodása miatt. Egy tény: az elszenvedett villámcsapás de akár egy "sima" túlfeszültség trauma nem "javítja" a berendezés hosszú távú megbízhatóságát. Egy villámcsapott gép olyan mint egy árvizes kocsi.
Üdv. Laci

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Dino !
A kijelző LED-es .
Köszönöm . Üdv jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Arcadia-szárítós NYÁK . De, a szárító alkatrészek nincsenek beültetve . Köszönöm . Üdv jano
U.I. Második mosógépe a tulajnak . Ritkán használja .
u.i. Most a tulaj egy hétre vidékre utazott.Nem elérhető.

0

Sponsored links