You are here

Indesit iwdc6145 mosó-szárítógép motor teljes fordulaton indul

5 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Indesit iwdc6145 mosó-szárítógép motor teljes fordulaton indul. Első köreben szénkefét kellett cserélni a gépben. Működött is rendesen utána kb 8-10 mosást. Egyszer csak teljes fordulaton kezdte pörgetni a motort és levágta az autómatát, autómata felkapcsolása után ajtót nem nyitja csak ha kihúzom a gépet. Motort kiszedtem, tacho jónak tűnik, ki az elektronika és a csatolt képeken lévő alkatrészeket cserélni kellett. SMD diódák és a triak (BTB10) zárlatosak, tranzisztor pedig szó szerint kettényílott és a lábaiból 2 elolvadt. Csere után újra jónak tűnt a gép egészen 3 mosásig.  Hiba újra ugyan az, motor nagy fordulat, autómata levág, ajtó nem nyílik. Újra alkatrészek csere, de itt már cseréltem az ajtózárat is, mert abba is szét volt törve a hőelem. Gép újra működik, aztán 2 mosás után újra megint magas fordulat, de itt már ruha nélkül volt így csak a diódák lettek zárlatosak a többi alkatrész mérésre jónak tűnik.

Szerintetek, motort dobjam ki, vagy még mindig az elektronikán van a hiba?

Köszi előre is.

Üdv.: G:

Comments
ata2k6
ata2k6 picture

Szia!

Kefecseret es mindig a muhelyben vegzek, nem a t. kliens lakasan.
Ilyenkor csere utan kitisztitom a kollektort.
Rateszem egy labortapra, amin keresztul 12 -24V -al megkuldom, mikozben figyelem az aramfelvetelt. Egy egeszseges motor feszultsegtol fuggetlen mikor beallt a vegleges fordulatra 0.6 - 0.8A-t fogyaszt. Ha ennel tobbet fogyeszt kefecsere utan, akkor elso lepes finom smirglivel letisztitom a kollektort, es fektisztito spray-el kimosom a motrot es a motorcsatlakozot. (Nagyon fontos - Arcadia panelnel gyakori a szenpor miatt a  motorcsatlakozo atvezetese, mind a motornal mind a panel felol legyen tiszta, rohadt erzekeny a masina)
Azet hasznalom a fektisztitot, mert jol kimossa a szenport es gyorsan elparolog, mielott barmi anyagot is megtamadna Jobban tisztit mint a suritett levego es nem szivod be a szallingozok szenport. Nem szabad mukodo motornal hasznalni, mert felgyujtod a muhelyt!

0

dobcsizs75
dobcsizs75 picture

Szia!
A motor végén nincs véletlenül egy elektonikus szabályzó? Nem indesit, de valami más mosógépnél az volt a probléma hogy le volt esve, pontosabban csak lóggott a végén "valami", visszatettem és működött tovább.

Képtalálat a következőre: „INDESIT IWDC6145 motor”

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A motorból a régi szénkefe port kifújtad alaposan? Ez szokta kinyírni néha. De lehet tekercs hibás sajnos...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
A hiba az , hogy ez egy Arcadia panel .
Komolyra fordítva a szót . Én először egy motortekercselő szakembert keresnék fel a motorral ! Ha ő tesztelte a motort és jónak minősítette . Akkor először , egy bontott , működő panelt vásárolnék/cserélnék/kérnék kölcsön !
Azzal megnézném a gépet . Majd a jó panelt összehasonlítva az el-el romló panellel hibát keresnék . Szerintem .

0