You are here

Indesit IWDE7105 mosó-szárítógép vízbeeresztési probléma

14 posts / 0 new
Last post
gyattila
gyattila picture

Üdvözletem mindenkinek!
Adott egy saját Indesit IWDE7105 mosó-szárítógép ami elég furcsa hibát produkál. Azt vettük észre, hogy centrifugáláskor a legnagyobb sebességnél rángatja a vízhálózatot. Rövid szemle után látszik, hogy ha centrifugálás közben kiveszem a mosószeradagoló fiókot, akkor ott lassan szakaszosan folyik a víz be a gépbe mindhárom adagoló rekesznél. Van ezzel valakinek tapasztalata, mi lehet a probléma oka? Nyilván első gondolatként a vízbeeresztő szelep hibájára gondolnék, hogy a centrifugálás közbeni rázkódás miatt nyitogat. De az összes szelep? Elég hihetetlen lenne. Bármilyen ötletet köszönök.
 

Comments
aztazeget
aztazeget picture

Üdv!
 Ez Indesit típushiba. A motor nagy fordulatnál valami módon visszahat a vezérlő panelra és kapcsolgatja a mágnes szelepeket. Ebben az esetben hibás a kínai motor. Kézenfekvő javítás lenne a motorcsere, de nehéz jó bontott motort találni. Az új pedig drága és hamarosan ugyan így járhat.
Gazdaságossági elemzés: azt a 2-3 dl beeresztett vizet a lúgszivattyú azonnal kitolja a gépből centrizés közben. Nagy problémát nem okoz, hogy drága javítást eszközöljünk.
A motor és a vezérlő elektronika lelki világát nem ismerem, hogy mi okozhatja ezt az összefüggéstelen jelenséget. A motort kellene esetleg valahogy kimosni, hogy ne legyenek szivárgó áramok. 

Szép napot:
NA

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi

A kínai welling motor okozza. Nekem csak a csere segített.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia.Vad!
Rángatja a motor a 230Vac t ?
Vagy...

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Teljesen nyitva a csap ?
A víznyomás megfelelő ?
Nincs elkoszolódva a bejövő víz szűrője ?

0

gyattila
gyattila picture

Szűrő rendben van.
Nincs ugyan nyitva teljesen a csap, de az eddig sem volt, és korábban nem volt ilyen probléma.
Viszont bonyolultabb a helyzet, mert beleástam magam és azt tapasztaltam, hogy ha centrifugálás közben amikor csinálja a jelenséget lehúzom a szelepekről a csatlakozót rögtön abba marad. Úgyhogy valamilyen elektronikai hibának néz ki.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Mágneszelep ? Kapcsoló triac ? Vagy.a motor triac ?'Vagy a tg tekercsen keresztül rángatja  a panel áramkört ? Vagy a hálózatra zavart generál ?

0

Opeles
Opeles picture

Üdv!

Motorhiba. 

Motor kifújás, kommutátor tisztítás, ha nem segít, akkor motorcsere.

Üdv
Opeles

0

gyattila
gyattila picture

És igen. Még ez is eszembe jutott, hogy a motor tud-e ilyen zavart bevinni a rendszerbe.

0

Opeles
Opeles picture

Szia!

Még 1x, motorhiba.

Üdv
Opeles

0

gyattila
gyattila picture

Köszönöm mindenkinek!

Motort kiszedtem, nem tűnik vészesnek, de megtisztítottam a kommutátorokat, kifújtam mindenhonnan a szénport, vettem bele új kefét, bár még jó az is ami benne van. Elektronikát átnéztem, nem találok benne semmi gyanúsat, átforrasztottam mindent, kondikat ellenőriztem, triakok is jónak tűnnek első körben. Van viszont egy zavarszűrő egység ahol a hálózati kábel bemegy a gépbe, na ott az egyik X2-es kondi gyenge volt, azt is vettem. Mára feladom, holnap folytatom, aztán meglátjuk.

0

gyattila
gyattila picture

Na kész, feladom. A helyzet változatlan, ráadásul a motor az új kefével centrifugáláskor még pukkadozott is néhányat, ami nem hinném hogy természetes jelenség. Most törhetem a fejem, hogy milyen gépet vegyek. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Bocs !De. De én a helyedben,még a vadmalacka által tanácsolt motorcserét megpróbálnám (!) Kérnék kölcsön egy "Isten bizony jó" motort . Azzal tennék egy próbát (!)

 

0

Opeles
Opeles picture

Üdv!

Elküldöd a motort bevizsgálásra, kb 800 Ft. Megmondják, hogy forgórész zárlatos, csapágy cserével kb 12-15 e a javítás.

A kommutátor szélei nincsenek letörve?
Szénkefét becsiszoltad rendesen?

Üdv
Opeles 

1

Sponsored links