You are here

Indesit IWE6105 H20 hiba kóddal mit akar mondani , MEGOLDVA

16 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv . mindenkinek , indesit mosógép arcadia panel van benne és indítás után csak bezárja az ajtót azt nem csinál semmit , csak a mosási időt számolja vissza és egy pár perc után H20 . Motor próbálva/cserélve szivárgás mérve, fűtőszál , szivattyú , mágnes szelep , NTC mérve a panel csatlakozókon és jók , szintszabályzó cserélve . H20 hiba kódra azt írják , hogy víz felvételi probléma ami jelen esetben nem valószínű , mert meg sem nyikkan centrifuga állasban sem , azt pedig általában víz nélkül is meg csinálja minden gép . A panelon táp mérve 11,5V meg 7,6V , a proc. sub panelon a stab. után 3,3V , a triakot meg a két motorvezérlő relét cseréltem , de semmi eredmény. Valami tipp ?

Zár csere után a gép jó lett .

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. köszönöm szépen mindenkinek a hozzáoszlást , segítséget . Eredetileg eböl indultam : "H20 - Not filling. Check tap, hose and inlet valves " , csak hogy az ajtózár elromlott lezárt állapotban és nem jött infó , hogy lezárt és így nem indult a program azt így vizet sem vet fel .

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Nem H20 hanem H2O lesz az...nekünk is gyakran kiírta az Indesitünk, a vízszűrője tele volt apró rozsdadarabokkal a "betáp"-nál. Kitísztítása után minden OK lett.
Csak azért írom le, mert a mi Indesit-ünk ezt akarta mondani ezzel a jelzéssel....
Üdv.: Uniman

0

city217
city217 picture

Szia.
Vagy a cső! :)
De beírva a tanya keresőjébe három oldal van erről a hibáról, csak egyet hoztam.
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/indesit-wma71600-vizet-szivja-egyb...
Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem tudja leüríteni magát. A centrifuga pedig azért indul el, mert ott nem kell megnézni, hogy maradt-e víz a gépben. A szivattyúja dolgozik?

Üdv: Jácint

0

otto54M
otto54M picture

Szia!
Az első kérdésem az,hogy jól írtad a típust? Én nem találtam IWD6205 jelzéssel Indesit gépet!
Van rajta késleltetett indítás?
Amennyiben van,akkor legalább egyszer körbe "hajtanám" és összehasonlítanám kijelzéseket a jelzett "hibakóddal".
Volt már olyan eset,igaz,hogy nem Indesitnél,hogy a késleltetést nézte a kolléga hibakódnak.
Ottó

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , igazad van a típussal kapcsolatban , javítottam . Nos a gép start gomb nyomása után semmi élet jelet nem ad , csak a programhoz adott időt számolja vissza felé és 4-5 perc után elkezd a kijelző villogni F20 -at és ilyenkor már egyik kezelőre sem reagál . Áramtalanítani kell , hogy újra ki-be kapcsolható legyen.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Eddig amikkel találkoztam, mindegyik a lúgszivattyút indította először. Nem lehet, hogy azért van csendben, mert az a hibás?

Üdv: Jácint

0

otto54M
otto54M picture

Szia!
Start gomb benyomásakor zárja az ajtót a gép?
Amennyiben zárja,akkor nézd meg,hogy a mágnesszelep(ek) kap-e "áramot".
Amennyiben kap és még sem nyit,akkor mágnesszelep csere.
Amennyiben nem,akkor annak a megvizsgálása,hogy miért nem ad ki a vezérlő feszültséget a mágnesszelepre.
Ottó

0

ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Nem kizárt , hogy az ajtózár lesz a hunyó , ugyanis azt észre vettem , hogy az ajtó bezárva marad és csak mechanikusan lehet nyitni (alul egy húzoka , mind az aeg-elux.-oknál ) , de ennek nem adtam jelentőséget , mert a gépet lehetett indítani , azaz a start villogása átváltott és folyamatosan világlátott ,az idő elindult vissza felé , gondoltam ha jó lesz a gép , majd ezt is megnézem . Lehet , hogy ez lesz a hiba oka . Szétszedtem az ajtózárat (össze rakás már nem biztos , hogy menni fog ) és ez egy 3 kivezetéses mágnestekercses zár ami impulzusra zár , meg nyit és a tekercs meg van szakadva a zár érintkezők meg bezárt állapotban maradtak és lehet , hogy az elektronika figyel és várja a start utáni zárást , azt azért nem indul el a mosás .

0

otto54M
otto54M picture

Sziasztok!
Persze azt az egyszerű tényt se feledjük el,ha víz van a gépben,akkor sem nyit ki az ajtó(persze ez szoftver függő).
Ottó

0

city217
city217 picture

Szia.
Csinálod magadnak a hibákat bravó!
A zárnak semmi baja, csak a gép várja hogy legyen vége. Húzd ki dugd be és nyit! Persze már szétba..meg akkor csere. :)
Jó szórakozást. :) De nézd már meg miért nem kap inni az a szerencsétlen?!
Üdv.

0

welding alt
welding alt picture

Szia city217!

"A zárnak semmi baja, csak a gép várja hogy legyen vége. " Elkerülte figyelmed e mondat(rész): " ez egy 3 kivezetéses mágnestekercses zár ami impulzusra zár , meg nyit és a tekercs meg van szakadva a zár érintkezők meg bezárt állapotban maradtak és lehet , hogy az elektronika figyel és"

Üdv. welding alt

0

ityvity
ityvity picture
*

""Csinálod magadnak a hibákat bravó!" Te aztán tudod , hogy mi a jó mi a nem , adj egy elérhetőséget azt elküldöm neked ajándékban a zárat szakadt tekercsel , ha van műszered megmérheted ."
Különben pont úgy működik mind ahogy gondoltam , mert kiszerelt zár csatlakozóval , ha start után összezárom a csatlakozót mind mikor zárva van az ajtó elindul a szivattyú meg a centrifuga , ha pedig összezárva hagyom és úgy indítom akkor nem indul és egy idő után kimegy hibára . Mosásnál még nem olyan egyértelmű a dolog , mert ha start után összezárom , egy pillanatra vesz fel vizet azt tovább nem csinál semmit , de majd megvárom a zárat azt folytatom .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Ityvity !
Ez az ajtózár van benne ?
Üdv jano

File csatolás: 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , igen , holnapra megjön az új és majd kiderül az igazság.

0

Sponsored links