You are here

Indesit IWE81683 automata mosógép motort nem indít

5 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Indesit IWE81683 automata mosógép motort nem indít. Van egy pár Indesit ill. Ariston inverteres mosógépem ami panel hibás. Próbálkoztam javítani, de kevés vagyok hozzá, vagy csak nem tudom a "trükkjét". Mindegyiknél az a hiba hogy ajtót lezár, szivattyú indul, de motor nem forog. A panelen az három lábú inverter "IC-k" (remélem nem mondtam hülyeséget) közül egy teljesen más értéket mutat. Mivel rongálás nélkül nem tudom a hűtőbordát leszedni, így egy másik panelt feláldozva 1db IC-t áttettem erre a panelra, természetesen a rossz lábait levágtam. Elnézést a kókányért, de már a sokadik amivel próbálkozok, és szinte biztos voltam benne hogy ez sem fog megjavulni, ezért sok időt nem akartam ráfordítani. Természetesen ez sem javult meg. SMD alkatrészeket körülötte mérve jónak tűnnek. Van valami "hard reset" amivel a hibát törölni lehet, vagy valóban ilyen esetben menthetetlenül elszáll más is a panelon? 

Kösz előre is a segítséget.

Üdv.: G.

Comments
kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Miért nem tudod roncsolás nélkül leszedni a bordát? Ki kell forrasztani mind a hat IGBT lábait , a Graetz-híd négy lábát, valamint a hűtőborda négy ponton van beforrasztva a panelba.Kicsit hosszadalmas, de kivitelezhető.Miután ónszippantóval leszívod az ónt, egy csipesszel mozgasd meg a lábat,hogy szabadon mozog-e.Ha nem ,akkor újból 'felcinezed' ,majd ismét leszívod.Nekem már sikerült megjavítanom ezekből párat ,amelyiknél egy IGBT zárlatba ment.Meg a másik, honnan tudod milyen alkatrész szállt el,ha le se tudod olvasni a típusát,mert eltakarja a hűtőborda? 
Üdv:András.
Üdv:András.

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia András!

Lehet hogy nekem nincs megfelelő szerszámom hozzá. Az IGBT-lábait se tudom kiszippantani, mert kétoldalas a nyák, de a hűtőborda rögzítő lábait meg végképp nem tudom, mivel nincs olyan pákám ami azt feltudná melegíteni. Mondjuk ez másodlagos probléma lenne, ha egyszer sikerülne elindítani egyet. Onnan tudom hogy milyen mivel több ugyan ilyen hibás elektronikám van, volt pár amiről (direkt a beazonosítás miatt) roncsolással leszedtem a hűtőbordát és IGBT-et és mindegyik alatt ugyan az volt.

Nálad amiket javítottál mindegyiknél csak 1-1db IGBT-t kellett cserélned?

Üdv.: G.

0

sami
sami picture

.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Gnusmas !
Nem akarok belebeszélni a javításaidba !
Szerintem , próbálj , bontott , működő mosógéppanelt vásárolni ! A motor ritkán szokott elromlani . Általában az inverteres mosógép ,  elektromos hibája  , panel hiba . Csak magamról beszélek .Az elektrotanyán az " Alkatrészt keresek " dobozban  .Bontható mosógép vásárlásával , mosógép bontóból , internetes "adok-veszek" oldalakon jutok hozzá  , az inverteres panelekhez . Szerintem .
Jano

0