You are here

Indesit keskeny előtöltős ( pl. IWSC) ki, hol vágja el az üstházat hegesztéses csapágycserénél?

14 posts / 0 new
Last post
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Kérem city217, és kozakg, ne szóljon a topichoz!

Sziasztok!
Érdeklődnék, ki, hogy csinálja? Hol szoktátok elvágni, ha PP-hegesztéssel rakjátok össze? Ez az a fajta, aminél a légcsapda integrálva van a házba.
Köszi

 

Comments
dino71
dino71 picture

Én is a gyári hegesztés mentén vágom ketté 1mm vágókoronggal. A légsűrítőt is. F.B.S el ragasztom és 8-10cm ként csavarozom M4 es csavarral. Sok sok darab megy már jó pár éve semmi gond nincs velük. Tudok műanyagot is hegeszteni van gépem is, de ez a ragasztás gyorsabb.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

20 perc körbehegeszteni ,nem beszélve az anyagköltségről,ami kb 80 Ft.Eddig én is csavaroztam,látom a különbséget.
Üdv:András.

0

dino71
dino71 picture

És időben???  Mert az idő is pénz. Add hozzá a LEISTER  kopását is mert egy 100as a masina stb.  Esetleg legközelebb ha megint kell csapágyazni megint vágod? Mert ezt csak szétcsavarod.

1

kisandras79
kisandras79 picture
*

Hagyjuk szerintem.Te nem tudsz meggyőzni engem,én meg téged.Csinálja mindenki úgy,ahogy neki a legjobb.
Üdv:András.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Üdv!

Köszi!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ott szoktam ahol össze van ragasztva.  A ragasztási perem közepén, utána szilóval bekenem kb 15 20 perc múlva 3 csavarokkal 8-10 cm-ként összehúzatom. A ragasztó felhordásánál a légcsapdát körbekenem.  Még nem volt gond soha, ilyen keskenyet karácsony előtt csináltam.

1

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Szia!

Nem az eredeti hegesztésnél, hanem egy kanyargó vonal mentén, minden kiálló dolgot kikerülve. A merevító bordákból (ami a motornál és fent a súlynál van) kivágunk egy-egy darabot, hogy ott is sima legyen az anyag. A fűtőszálnál és a fűtőszáltartónál vigyázni kell, hogy ne vágjunk bele. Előtte be szoktam rajzolni az egészet, hol kell vágni.

1

kisandras79
kisandras79 picture
*

Én is így vágom,annyi különbséggel,hogy a merevítő bordáknál nem vágom ki ,azokat is összehegesztem úgy,ahogy eredetileg volt.Persze,ha tele van 2-3 mm-es bordákkal,azokat nem.
Üdv:András.

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

hi!
Nézegettem, végig a hegesztésnél lenne a legjobb, a légcsapdát kikerülve. Igy mért nem ok?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A légcspdát sem szoktam kerülgetni, ha bekened rendesen ragasztóval semmi gond nem lesz. Tesztelni az elsőt teszteltem , azóta kb 60 gép lett ragasztva egyik sem folyatott.

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
A kérdés a PP hegesztéses módszerre van kihegyezve.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Gondolom,te is 1mm-es flex koronggal vágod.Én úgy vagyok vele,hogy így egy perc alatt körbe lehet vágni,a másik számomra fontos az volt,hogy az üsthátlaphoz minél közelebb legyen a hegesztés,mert sokkal egyszerűbb a letesztelése ,nem kell teleengedni vízzel az egészet hozzá.Elejében fontos szempont volt,most már érezni lehet,hogy mikor olvad bele rendesen az anyag,már tesztelés nélkül össze merem rakni a gépet.Hegesztő huzalt találtál? Én tőlük veszem https://tomnerszerszam.hu/spl/369406/EGYSEGCSOMAGOS-KISZERELES ,szerintem jó áron adják.
Üdv:András.

1

hjozsefgosfa
hjozsefgosfa picture

Egy kevés vízzel le szoktam tesztelni, mielőtt összerakom. Lassan körbeforgatom, hogy a varratot belülről mindenhol ellepje, nézem, hol jelenik meg egy csepp víz a varratnál. Általában elsőre jó.

1

Sponsored links