You are here

Indesit PWE81273S automata mosógép nem centrifugázik

6 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok!

Indesit PWE81273S automata mosógép nem centrifugázik. Ajtót lezár, vizet beenged, mos, vizet kiszivattyúzza, de valamiért csak a ruhát egyengeti jóideig jobbra-balra és nem pörgeti fel. Aztán sípol egyet és leáll. Sajnos a kijelzője már régóta szegmens hibás, ezért nem látom hogy mit ír ki. Vízszintszabályozót cseréltem már. Motor inverteres, tehát szénkefe gond kizárva.

Szerintetek mi lehet a baj?

Köszi előre is.

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Szerintem , 8kg-os 12000 1/perc centri fordulatú gép.ARCADIA 2 panellel .(Nagy hűtőbordás,keresztbe tett hűtőbordás modullal.)
Én , ha a helyedben lennék , először cserélném és/vagy javítanám , a forgás érzékelő HALL generátoros áramkört . Szerintem . Üdv jano
U.I.
Ha lefotóznád a hibakódot , talán , kitalálhatnánk , hogy milyen error code akar lenni (?) Vagy teljesen sötét a kijelző ? Egy LED sem világít az előlapon ?
U.I._1
A HALL SENSOR száma szükséges a cseréhez . Talán ilyen (?) (Töpreng.)

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia!

Ebben a gépben inverteres motor van, de nem Direckdrive-s. Szerintem te ahhoz való hall sensor-t linkeltél.
Nem tudom lefotózni a hibakódot mert a kijelzőn csak 1-2 szegmens világít, abból nem lehet kideríteni.
Üdv.: G.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Pekh!
A háromfázisú-panel az valami hasonló?

File csatolás: 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Csak centrit sem csinálja?  Próbáld meg szintszabályzó nélkül elindítani, ha kiír valami hibát E5 akkor kapcsold le majd tedd vissza a szabályzót. Egy másik topikban valaki már ezt leírta egy hibára, nekem több alkalommal bejött. Valószínű, hogy így kalibrálja a szintérzékelőt.

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia

Próbáltam, de ebben az esetben nem ez a gond sajnos. Volt ilyen hibám is, de ott már a program elején nem indult a gép.
Itt csak centrifugázásnál jelentkezik a hiba. Helyezgeti a ruhát de nem pörög fel. Annyival jutottam tovább a múltkori írásom óta, hogy mikor felkéne pörögnie akkor kicsit "morgósabb" hangja van a motornak, mintha erőlködne. Másik motorral ugyan ez a hiba, úgyhogy elértem a vezérlőpanel hibáig. Szerencsére volt itthon másik, azzal rendesen felpörög. A vezérlőpanelen belül hogy mi okozza, ahhoz viszont kevés vagyok.

Üdv.: G
 

0