You are here

Indesit widl-106ex panel javítása

13 posts / 0 new
Last post
andszabi
andszabi picture

Sziasztok, a segítségetekre lenne szükségem, vásároltam egy Indesit widl-106ex tipusú használt mosogépet lerobbanva. Ami hibás volt benne az két triak és az EEPROM 24c64 programját ujra kelett irnom , müködött két napig majd egy alkalommal ahogy beszurtam a csatlakozot a falba nagy csattanás, ledobta az ULN2003 tetejét és sajnos a 6433692B87HV tipusu chip is elszált vele együtt, ezt onnan gondolom hogy a tápfeszültség folyamatosan felszökik és vissza , elvágtam a 6433692B87HV chipp tápját akkor stabilizálodik a feszültség. Szoval zárlat, és agyhalott lett teljesen. Engem az érdekelne hogy egy hasonló tipusú 6433692B87HV chippet ha tennék helyébe vajon működne? , vagy ebben is van valami egyedi progi? az eeprom nem sérült de, az nem is lenne gond mert ahhoz megvan a progi egy 24c64 pedig nem gond beszerezni, engem az érdekelne hogy a 6433692B87HV tipus cserekompatibilise ugyanilyen tipussal. Ha valaki tud kérem segítsen, köszi.

Üdv: Szabi

Comments
sanyó
sanyó picture

Tiszteletem. Bocs ,hogy ide írok,egyenlőre nem akarok új topikot nyitni. Egy kérdésem lenne,van 1 ilyen gép,ajtózár triak pukk,csere ,zizegés a panelből megint pukk. A panelon a zár csati alatti műanyag,alatt elvolt szenesedve a panel,ezért nyírta a triakot,az ajtózárnak semmi baja. Már most az ajtó lezár,progikat választani lehet,resetel stb,de semmi nem működik,se motor ,se szivattyú.A légnyomás kapcsolóba fújva szivattyú megyen. Olyan mintha a proci nem látná ,hogy le van zárva. 10 perc után F17 hibát ír,ami ajtózár ,panel át mérve minden jónak tűnik ,lehet eprom vagy más?Még annyi,mosásra állítva vizet 1-2 másodpercig venné aztán leáll. Köszönöm SANYÓ

0

andszabi
andszabi picture

Szia, ne haragudj de nagyon rég jártam már ide és nem láttam, hogy irtál. Gondolom azóta már megoldodott a problémád. Egy alkalommal én is szétszedtem az ajtózárat de már nem igazán emlékszem, hogy is volt. De mindenesetre kell lennie egy visszajelzö szálnak, vagy szálaknak ami küldi a jelet a panelre, hogy az ajtó zárt és mehet a progi. Gondolom probáltad már lemerni, hogy vissza megye a jel a panelig, esetleg a panelen még kövesd a bemenetet, valami mindenképp a visszajelzéssel lessz. Ha még aktuális a dolog irj , és ránézek komolyabban.

Üdv. Szabi

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Panel megvan, át lett alakítva egy régebbi,nem smd cuccokkal tarkított donor géppel. Ha beesne egy ilyen gép,rögtön kiderül,mit néztem el,vagy nem,azért köszi. Csa..

0

andszabi
andszabi picture

Üdv. köszi a hozzászólásokat, a baj épp az, hogy nincs donor. Több mosógépszervizbe is eljártam hátha találnék ilyen tipusú procit, de sehol sem volt ugyanilyen tipus, és ha még szoft. is van rajta és az is találjon kell elég haloványnak érzem az esélyeim. Az eredeti terv az lett volna, hogy rendelek egy ilyen procit a kinaiaktól mindössze 3 dollár lett volna és sima csere aztán késsz, na de akkor nem ilyen egyszerű a helyzet. Mindenesetre még ma este kell találkoznom valakivel akinek vannak indesit paneljei, tán szerencsém lessz..küllönben nem tudom hogyan tovább, új panelt is hajlandó lennék megvenni csak eddig még sehol nem találtam sajnos.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!Tudom ajánlani a mosógép bontókat.Etele tér,Neptun utca...stb.Üdv jano

0

andszabi
andszabi picture

Sajnos én Erdélyből vagyok, nagyon ritkán járok csak Magyarországra, úgyhogy sajnos csak interneten vagy telefonon tudok érdeklődni, viszont a helyi szervízekben is még érdeklődöm. Aztán majd csak kialakul valami reméllem :(.
azért köszönöm az infot.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Etele neten nézegethető.Mindkettő postáz is.Üdv jano

0

zsugori
zsugori picture
***

Sziasztok
Nem tudom melyik kezeli a szivattyut de majd csak kitaláljuk ;-) .

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Szerintem mielött a mikrovezérlőt cseréled keresd meg, hogy mi az oka a triac és az ULN2003A tönkremenetelének.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Szabi !
Ez a panel, elméletileg EVO2 .
A processorban van a program, az EEPROM, csak a perifériákhoz tartozó adatokat tartalmazza és a hibák rögzitésére szolgál .
A processor csere lehetséges, de csak egy ugyan olyan panelból szedheted ki. Figyelned kell a relék számára és a panel méretére is , mert a vezérlő portok száma és funkciója , típusfüggő . Természetesen, ha processoron , a típus alatt olvasható számok-betűk egyformák , ezek vonatkoznak a programmra , akkor simán cserélhető . Főleg az ilyen : 8.V9.21 kombinációra kell figyelned.

Üdv! Miki.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Abban az esetben ,ha van donor paneled,amiből ki tudod venni a uP-t,megoldható.Donornak a pl. csatlakozó égéses példány jöhet szóba.
Hőlégfúvóval melegítsd ki a procit.A panelben ,amibe beforrasztod,ónozd át a fóliákat.Folyasztó szerrel kend be a forr pontokat.Az "új" uP-t hőlégfúvóval beforraszthatod.Én átforrasztani is szoktam a lábakat ,a biztonság kedvéért.Kíváncsian várom az eredményt.Üdv Jano (Ha kérhetünk a munka menetéről fotókat!)

0

andszabi
andszabi picture

Üdv. mindenkinek aki hozzászolt és probált segíteni. Végűl megoldodott a dolog. Elmentem egy bontoba , fogtam egy hasonló panelt, igazábol nem tudom milyen tipusból lehetett mert az alkatrészek közt hevert, a proci sem teljesen ugyanaz a sorozat volt. Na most fogtam az EEpromot, levettem a panelről, felprogramoztam azzal a szoftal ami nekem kell, mivel nem szárítós panel volt, mármint nem volt meg az a csatlakozó ami az ellenállásra kell, viszont a hőmérő szenzor kivezetések megvoltak, azt zártam egy megfelelő ellenállással ha jol emlékszem 20 K körűl volt, szervizkönyvből olvastam ki, már nem emlékszem pontosan, de ha valakit érdekel megnézem. Szoval nagyjábol enyi volt , nem nagy dolog és meglepetésemre a gép azóta is tökéletesen működik, mostmár lassan egy éve. Kivével a szárítást amit mondjuk nem is bánok, nem láttam nagy értelmét.

Köszi mégegyszer.

Üdv. Szabi

0

Sponsored links