You are here

Indesit WIDL146 mosó-szárítógépen a szárítás nem működik

19 posts / 0 new
Last post
demi0515
demi0515 picture

Sziasztok!

Olcsón jutottam ehhez a géphez és szerettem volna megmenteni.
Előéletét nem ismerem de az ajtózár triakja el volt durranva, ezt és a zárat cseréltem. Darabokra szedtem átnéztem mindent, szerintem rendben van a gép de a szárításnál leáll hibára. A szárítás elindul, motor, fűtés megy és közben vizet is enged bele. Bár nem tudom a szárításhoz minek a víz?
Tehát elindul a program és egy kis idő múlva villog a vízszintes sorban a második és a negyedik funkció LED és az ajtózár LED-je.
Ehhez kérnék segítséget, minek a hibájára utalhat a villogás?
A szárító motor jó, a fűtőszál jó, a termisztoron kb. 20°C-on 26Kohmot mérek, melegen csökken az értéke.
Előre is köszönöm!

Üdv.

File attachment: 
Comments
huszezres
huszezres picture

Üdv! Nem írtad, merről számolod a villogó Led-eket! Balról: F-05, jobbról:F-10! Előbbi mint írják: szivattyú és leürítés, utóbbi: szintkapcsoló és vele kapcsolatos dolgok! Épp tegnap voltam egy Ariston F-10 hidánál: a szintkapcsoló sarui teljesen befeketedtek, mozgatva azonnal előjött a hibajelzés! ferenc

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

Nekem úgy tűnt logikusnak hogy balról-jobbra számolom.
De valami gond itt lesz, a 3.-4. vízbeeresztés-ürítés után már olyan vizesek a ruhák hogy akár moshatna is.
A vízszint kapcsoló jó, cseréltem is egy működő gépből de a hiba megmaradt. A perifériák csatlakozói és a kábelek sarui nem oxidosak, ezeket átnéztem.
Utánanézek ennek a mágnesszelep fojtásnak, ha a vízszint kapcsoló kapcsolja akkor passz... ha időre megy a beeresztés akkor talán történhet valami.

Üdv.

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Akkor F-05, szivettyúzással-ürítéssel kapcsolatos! Ha szemben állsz a géppel, milyen színű az első vízszelepre /amelyről jobbra egy szürke cső megy/ menő vezeték? Ha a kifolyócsövet tartod egy vederbe, nyomja rendesen a szivattyú a vízet? ferenc

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

Arra a szelepre fekete vezeték csatlakozik.
A szivattyút rendben találtam, és dugulás sincs. Mint írtam darabokra szedtem a gépet, csapágyat és szimeringet is cserélni kellett benne, a szivattyúból is kitakarítottam az iszapot és a forgórész sem lóg benne.
A mosás program és külön a centrizés is végigmegy hiba nélkül.

Üdv.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
A gépben három mágnesszelep van.1 előmosás 2 főmosás 3 szárítás.A szárítás közben épphogy csak veszi a vizet a szürke gégecsövön keresztül.Ha nem ezt tapasztalod,lehet,hogy felcserélted a szelep vezetékeit.
Üdv:András.

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

Felcserélve biztosan nincs, mert szárításkor a szürke csövön tölti a vizet. Mosás közben az a szelep nem működik.

Üdv.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Akkor már csak azt lenne jó tudni,hogy milyen intenzitással veszi a vizet szárítás közben és bekapcsol-e a szivattyú időnként?
Üdv

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

Most jobban megfigyeltem mit csinál. Üresen elindítottam egy programot.
A mosószer adagolón keresztül 2-3 másodpercig vizet vesz, majd 2-3 mp.-ig elindul a szivattyú ezután elkezdi forgatni a dobot. Ezek után indul a szárító motor, a fűtés és forgat ide-oda majd a vékony csövön vizet vesz, kb. a dobbordák feléig ér a víz.
Így megy kb. 1 percig majd ürít, megint vizet vesz de egy picit már több van ilyenkor benne, forgat ide-oda és amikor megint szivattyúzna egy kis kattanás hallatszik, egy relé mintha meghúzna de abban a pillanatban el is enged.
A szárító motor és fűtés továbbra is megy, a dob megáll és villognak a LED-ek. Innentől már csak áramtalanítással lehet újraindítani.

Remélem érthetően írtam le mindent, köszi a segítséget.

Üdv.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Annyi vizet nem szabadna felvennie.
Nem a vízfelvétel idejével lesz a gond ,hanem az intenzitásával.A szürke csövet ha lehúzod a mágnesszelepről ,akkor ott a szelepbe lenni kellene egy kis folytószelepnek.Épp hogy csak folydogálni kellene ott a víznek.Elzárt vízcsappal azért forrósodott fel annyira mert nem volt ami visszahűtse a levegőt.Normál esetben nem szabadna víznek látszódnia a dobban szárítás közben.Azt nem írtad még le,hogy milyen intenzitással veszi a vizet a szürke csövön keresztül.....
Üdv:András.

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

A szelepben van egy pöcök, de ettől függetlenül elég szépen nyomja a vizet a dobba.
Vagy valami még hiányozna belőle? Nem értem.

Üdv.

File csatolás: 

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Zárd már el a bejövő vizet, és indítsd el a szárítást! Akkor lesz-e hibakód?? ferenc

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

Na igen, így jóval tovább működik és már ki is kapcsoltam olyan forró volt az üst.
Szerintem a fűtésnek nem kellene állandóan menni, ma még átnézem a panelt hátha valami elkerülte a figyelmem.

Üdv.

0

huszezres
huszezres picture

Üdv! Nyugodjál meg, nem fog elolvadni semmi! A fűtés a 7-es /pamut/ programon majdnem mindíg megy, a 8-as /kímélő/ szárításon ki-be kapcsol hogy az alacsonyabb hőfokot tartsa! A 3. vízszeleppel lesz gond, nincs benne a szűkítő!!! ferenc

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

A szelepről tettem föl képet, van benne valami szűkítés. még valami hiányzik?

Üdv.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia!
Vizet azért kell vennie szárítás közben,mert a párás meleg levegőt egy vízfüggönyön átvezetik és a benne levő pára lekondenzálódik rajta,ezután ez a szárazabb hideg levegő átáramlik a fűtőbetéten majd a ruhákon ahol ismét megnő a páratartalma,jön a vízfüggöny és így tovább.A lényeg,hogy ezt a vizet időnként ki kell szivattyúznia.Az általad leírt hibaüzenet az én olvasatomban F05 szivattyúzási hiba.Vagy nem indul be a szivattyú szárítás alatt,vagy hiányzik a folytás a mágnesszelep szárító ágából és túltölti.
Üdv:András.

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

OK, a szárítást már nagyjából értem. A szivattyú rendben működik, szinte még új.
A mágnesszelepnél viszont nem tudom milyen folytásnak kellene lenni, a szelepek egyben vannak és látszólag nem hiányzik semmi.?

Üdv.

0

feci
feci picture

Szia.
Ott a ventilátor mellett az a barna vezeték jó e ?

0

demi0515
demi0515 picture

Szia!

Valószínű, mivel a fűtőbetét melegszik. Elindul a szárítás csak közben leáll.

Üdv.

0

Sponsored links