You are here

Indesit WIE 127 EX mosógép fűtés és végtelen ciklus hiba

13 posts / 0 new
Last post
sbm
sbm picture

Sziasztok!

Előre kijelentem, hogy nem vagyok szakember elektronikában, csak egy valaki aki ódzkodik a cuccok visszakézből való kihajításától...és ha lehet "kontárkodik" a megmentésén inkább... Ne kövezzetek meg :-)

A mosógép tehát a tárgyban szereplő alany. Type Number LB 2000 C (Saját, nem szomszédé vagy bárki másé. Megvan....13 esztendeje)

Hiba jelenség: 2 (kettő)

Megnyilvánulás:

1. Hiba.
Ez abban nyilvánul meg, hogy a mosógép nem fűti a vizet. Végig "monitorizált" mosási ciklusok után teljesen egyértelmű, hogy a víz végig jéghideg. Ez már így van hosszú ideje.
Ami nagyon furcsa, hogy hibakód nincsen (digitális kijelzője van), semmi jelzés, hogy valami gond van és emiatt nincsen fűtés.
Mivel lelkes amatőrként utána olvasgattam, gondoltam szét szedem és megnézem, hátha laikus szemmel -de azért információkkal az internetről- találok valami hasonló hibát...és ha nem is oldom meg, de legalább tudom, hogy mihez tartsam magam ha szerelőt hívok. 

Amit csináltam annyi, hogy kiszedtem a fűtőszálat. Nem látszott nyilván rajta semmi extra...gondoltam, hogy hát ha 220 akkor legyen neki 220. Egyenesbe kötöttem tehát a hálózatra...másodpercek alatt vasalóforróra melegedett...nekem jónak tűnik. Persze, terhelés alatt a gépbe visszatéve megmérhettem volna az ellenállását is..ez kimaradt. 

Minden mást végig néztem, alaplapot kiszedtem...bizonyos helyen igencsak gyanús koromra leltem...na mondom, itt tuti megvan a ludas...de ahogy lesepertem a kormot semmi nyoma valami kiégett alkatrésznek. Csatoltam néhány képet. ... Tényleg, miután lesepertem a kormot, alaposan megnéztem és semmi, nyoma sem látszott valamilyen hibának, ellenállás szép, az érték csíkok rajta teljes színűk "pompájában" stb.

Amikor vissza tettem...nyilván elfelejtettem egy kábelt visszatenni és: F-03-s hibakód ...de rögtön eszembe jutott, hogy a fűtőszerkezetből kiszedtem és megnéztem ....gondolom a termosztátot..majd miután visszatettem, ennek felejtettem el a kábelét becsatolni. Miután ezt visszahelyeztem a hibakód megszűnt. 
Erről ennyit tudok.

2. Hiba
A teljes mosási ciklus lezajlik, azonban amikor még 1 perc lenne hátra, tehát 00:01 állásnál a kijelzőn, végtelen ciklusba megy át. Öblítés vagy mi lehet...forgatja jobbra-balra, majd mintha kevés vizet is szívna, majd ezt játssza amíg ki nem kapcsolom. Ha kell órákig tudja csinálni. Ezek után ha átteszem az Öblítés részleges programra, azzal lemegy és megjelenik az End felírat. Ez is már hónapok óta így megy, így van használva.

Kb ez lenne az én "helyzetem" :-), és ebben kérnék valamilyen módon tanácsot, segítséget.

Tisztelettel Mindenkinek!
Sándor

Comments
sbm
sbm picture

smileyyes Nemrég járt le a 4 program! 00:02-nél figyeltem fel a szobában, hogy pörög a centrifugálás...az asszony mondja, hogy hoppá, eddig nem centrifugált, hanem mindig beállt a végtelen ciklusba...centrifuga lejárt...00:01...néhányát jobbra-balra...és kép csatolva!
Már az meglepett, hogy fűtés nincsen, de hiba kód sem volt! És az, hogy a relét visszaforrasztva...lefut a program végig...az is meglepő.
Azért az ELKO-k cserélve lesznek...preventív mit lenne még fontos megtenni?
De a lényeg a lényeg: Köszönöm mindenkinek a segítséget! 

File csatolás: 

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Örülök, hogy sikerült a javítás! Preventív jelleggel ha minden jól működik akkor nem szabad piszkálni. Ha a kondenzátorok tönkremennek akkor úgy is észreveszed az F12 vagy a kijelző villogásól. A táp szekunderébe csak low ESR kondenzátort tegyél.
A hibaüzenet elmaradása az EVOII panelekre jellemző software hiba. A fűtési és motorhibákat néha nem jelzik ki. Viszont centrifuga előtt a fűtésrelén keresztül ellenőrzi a vízszintszabályozó áramkörét és ha szakadás van nem centrifugál.

1

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A képeden látszik, hogy a fűtésrelé lába ki van melegedve. Elsőnek azt kellene átforrasztani, a képen meg is jelöltem.
Ezután a szénkefeport távolítsd el a panelről, majd próba. Ha szerencséd van és a fűtőbetétet nem égetted el akkor menni fog.

File csatolás: 

1

sbm
sbm picture

Köszönöm! Ez megoldva! Habem fűtés! Nem égett ki a betét, és 4-s programon már is igazi meleget áraszt az ajtó ablakán keresztül! 

0

kozakg
kozakg picture

Heló!
Hogy az örömöd egy kissé mérsékeljem:
A 2-es hiba megoldva? Szerintem részleges dugulás a lugszivattyú környékén...
Nálunk ilyet egy elszabadult melltartó merevítő drótra felakadt szöszök okoztak.
kozakg

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A fűtőszálban van hőbizti. Ha víz nélkül melengeted el szokott szakadni. Mérd meg!

1

sbm
sbm picture

Szia!

Köszi, meg fogom mérni.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A fűtőtest ellenállása néhányszor 10R .
jano

1

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Én a helyedben az összes ELKO-t kicserélném a tápegységben .
Szerintem .
Üdv varga jano

1

sbm
sbm picture

Köszi, megteszem és visszajelzek!
Edit: de gondolom, hogy ez még nem vezet egyenesen az 1 perces téma megoldásához, inkább preventiv dolog, nem?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
 "Megvan....13 esztendeje"
Ezek az ELKO-k 1000 üzemórásak .
jano

1

Opeles
Opeles picture

Üdv Mindenkinek!

Janóval egyetértve, a tápot rendbe raknám, de kiegészítésképpen a motort is megvizsgálnám, mert elég haklis az átvezetére, ezért mindenképpen kompresszoros tisztítást végeznék és ellenőrizném a szénkeféket is.)

Üdv
Opeles

1

Sponsored links